A Company Nyelviskola-Veszprémi RC 3:1-re nyert hazai pályán a Vegyész RC-Kazincbarcika ellen a férfi Magyar Kupa második fordulójának visszavágóján. Mindkét csapat jól járt, a bakonyiak a győzelemnek, a borsodiak pedig a továbbjutásnak örültek.

A Kazincbarcika feladója, Lehoczky László két ásznyitással gyorsan megadta az első játszma alaphangját. Csapattársai is remekül szerváltak és kiválóan ütöttek, a veszprémiek viszont sok nyitást rontottak, ezért Nyári Sándor edző hamar időt kért (2:5). A center, Csizmadia János ütését követően már négy pont volt a vendégek előnye (6:10), és ezt Lónárt Péter ásznyitásával a folytatásban is tartotta a Vegyész (10:14). Ötpontos borsodi vezetés (10:15) után Tóth Tibor egyszer, Czintula Mihály kétszer volt eredményes, így ismét látótávolságba került a Veszprém, de amikor Csizmadia bemutatott egy szép blokkot, megint időt kért a hazaiak mestere (15:19). A vendégeknek a hajrában még megvolt mindkét idejük, az elsőt az ex-kazincbarcikai Cziczó Gábor ászszerváját követően (19:22), a másodikat pedig Seck György sánca után (21:23) kérték ki. Ezután Lónárt Péter volt eredményes, Lehoczky Gergő a hálóba szervált, de Czintula Mihály is elrontotta a nyitást, így a Vegyész nyerte az első játszmát, és ezzel eldőlt a továbbjutás kérdése is (22:25, 0:1).

Innentől kezdve igazi karácsonyi örömjátékká változott a meccs, pályára kerültek a cserejátékosok is. A második szettben is ellépett a Kazincbarcika (0:2), de Cziczó Gábor ásznyitásával a meccs során először vezetett a Veszprém (4:3). Lendületbe kerültek a bakonyiak, Cziczó blokkjával már öt ponttal vezettek (11:6). Ez a különbség egy ideig megmaradt (15:10), majd Tóth Tibor támadásrontásával és Dudás Tamás blokkjával csökkenni kezdett (15:12), de a vendégek nem tudtak egyenlíteni, mert Lónárt elrontotta a szervát. Czintula ásznyitásával visszaállt az ötpontos differencia (17:12), a hajrában pedig az egyre pontosabban röplabdázó bakonyiak lelkesedése mellé eredményesség is társult, és simán egyenlítettek (25:17, 1:1).

Sokat hibázott mindkét csapat a harmadik szett elején, így egyikük sem tudott ellépni (10:10). A Veszprém bravúros mezőnymunkájára alapozva hamarosan előnybe került, és Cziczó ászértékű szervájával már hárommal vezetett (18:15). A hajrában Tóth Tibor ütése után már valószínűsíteni lehetett az újabb hazai részsikert (21:15), a legvégén aztán Cziczó és Tóth is nyitott egy ászt, ezzel ért véget a játszma (25:17, 2:1).

Cziczó Gábor nagyon elemében volt, 3:1-es kazincbarcikai vezetést követően az ő újabb ásznyitásával vette át a vezetést a Veszprém a negyedik periódus elején (4:3). Egy ideig tartotta magát a Vegyész, de Németh Zoltán sáncával már kettő volt a különbség (10:8). Ezután meglepően sokat rontott a Kazincbarcika, Dudás András edző időt kért (15:9). Kráml Szilveszter blokkja után jöhetett a második technikai szünet (16:9), a visszatérés után pedig Németh Zoltán fogadott rosszul egy nyitást, a labda a kezéről visszahullott a vendégtérfélre, de ott a nagy kavarodásban senki nem ért bele, a játékszer a padlóra pattant. Érdekes pont volt (18:12)! Ezt követően viszont megtorpantak a hazaiak, Nyári Sándor időt kért, mert vészesen csökkenni kezdett a különbég (22:18). Dudás Tamás blokkolt, majd egyenlített csapata (24:24), de a szettel, s így az igazi karácsonyi örömjátékot hozó meccset végül Kráml ásznyitásával a Veszprém nyerte (26:24, 3:1).

A mérkőzés legjobbja
Ez a találkozó tulajdonképpen két külön meccsből állt, hiszen tétje csak az első szettnek volt. Ekkor a Kazincbarcika feladója, Lehoczky László kiválóan irányított és passzolt, ezen kívül fontos pontokat szerzett remek nyitásainak köszönhetően. Támadásban csapattársai közül mindenki megbízhatóan, kevés hibával játszott. A veszprémiek közül a feladó, Puspán Balázs jól teljesített, Horváth Ádám egy-két nyitásfogadást elrontott, de ettől eltekintve nagyon hasznos tagja volt együttesének. Németh Ervin, Németh Zoltán, Cziczó Gábor és Czintula Mihály is sok pluszt tett hozzá a győzelemhez, a mérkőzés legjobbja pedig a legeredményesebb játékos, Tóth Tibor volt, aki rendkívül hatékonyan támadott.

A négyes döntőbe jutásért a Kazincbarcika a Dunaferr ellen játszik a következő körben. Költői kérdés: hogyan kerülhetett azonos ágra az Extraliga legutóbbi bronzérmese, valamint negyedik és ötödik helyezettje?

Magyar Kupa, férfiak, 2. forduló, visszavágó

Company Nyelviskola-Veszprémi RC – Vegyész RC-Kazincbarcika 3:1 (–22, 17, 17, 24)
Veszprém, 50 néző. Játékvezetők: Tillmann, Szabó Zs.
Veszprém: Puspán, Cziczó 8, Németh E. 5, Czintula M. 10, Tóth T. 15, Seck 3. Csere: Horváth Á. (liberó), Németh Z. 8, Dolgos 1, Kráml 5, Horváth Sz. 1, Szalai B. Edző: Nyári Sándor
Kazincbarcika: Lehoczky L. 3, Csizmadia 7, Lehoczky G. 4, Kovács II Z. 6, Juhász P. 4, Lónárt 10. Csere: Szántai (liberó), Dudás T. 6, Toronyai, Árva 2, Kiss G. 1, Gulyás Á. Edző: Dudás András

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:8, 10:14, 13:15, 15:19, 19:23. 2. játszma: 8:4, 14:9, 19:13, 23:15. 3. játszma: 6:8, 14:14, 19:15, 23:16. 4. játszma: 8:7, 15:9, 19:13, 22:20, 24:24

Továbbjutott: Kazincbarcika (4:3)

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nyári Sándor: – A továbbjutás Kazincbarcikán dől el, ahol komoly játszmanyerési esélyt szalasztottunk el a saját hibáink miatt. Ez rányomta a bélyegét a visszavágóra, mert a Kazincbarcika van olyan jó csapat, hogy egy szettet megnyerjen ellenünk. Az első játszma elvesztése után a mérkőzés megnyerése kötelező volt, örülök, hogy mindenki játszott.
Dudás András: – A célunkat elértük, az első szettet odafigyelve, végig vezetve megnyertük. Nem forgott veszélyben a továbbjutásunk, nekünk ez volt a legfontosabb. Utána többféle szerkezetben próbálgattuk játszatni a csapatot, pályára kerültek azok is, akik a jelenlegi szezonban eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Nem igazán sikerült megoldaniuk a feladatot, és fejben sem voltak igazán ott... A Veszprém győzelmének értékéből ez természetesen nem von le semmit! Örültem Árva Milán játékának, aki 16 éves, és a felnőttek között még nem játszott. A többi fiatal is hozta magát, a hazaiak viszont nagyon hajtottak, ők a győzelemnek örülhetnek, mi pedig a továbbjutásnak.

Címkék: veszprém röplabda magyar kupa kazincbarcika vegyész vrc vrck

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr342524942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása