A MAFC-BME-Mapei a vártnál simábban, 3:0-ra nyert a Csepel otthonában a férfi Magyar Kupa második fordulójának visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott tovább.

A hazai csapat ismét az alapfelállásában lépett pályára, ugyanis a betegségből felépült Horváth András immár harcra kész volt. A találkozó elején még úgy nézett ki, nincs komoly probléma a Csepel játékával. 8:7-re vezettek az első technikainál a házigazdák, fej-fej mellett haladt a két csapat, maximum két pontra tudott meglépni hol az egyik, hol a másik fél. Aztán 15:11-es csepeli vezetés után jött a szokásos rossz időszak, a gyenge nyitásfogadásokat, és az ebből adódó veszélytelen támadásokat kihasználva 16:15-re fordított a MAFC. A látogatók hamarosan tovább növelték előnyüket (16:18). Kisvártatva elmenni látszott a hajó a csepeliek számára (20:23), de 23:24-nél megint csak egy pont volt a különbség. A következő lehetőségüket kihasználták a vendégek, így megnyerték az első szettet (23:25, 0:1).

Ez a játszmavesztés, és a vele párosuló gyenge játék egyenes következménye volt annak, hogy a második felvonást eredménytelenül kezdte a Csepel (0:5). Ez pedig meg is pecsételte a csapat sorsát. Innentől kezdve hibát-hibára halmozva játszott a házigazda, és nem maradt más hátra, szépen lassan lejött az egész kezdőcsapat. Az utolsó játékrészt már a második sor kezdte, és egy viszonylag kiegyenlítettebb játszmát hozott, igaz, komoly esély itt sem adódott még a játszmagyőzelemre sem, így egy óra alatt beteljesedett a Csepel sorsa, és véget ért az együttes számára a Magyar Kupa...

A Csepel ismét elbukott egy előzetesen igen sokra taksált találkozót, ráadásul úgy, hogy az első szettet leszámítva esélye sem volt a tisztes helytállásra sem. Összességében az egész társaság gyengén, dekoncentráltan és hitehagyottan játszott, ez pedig nem vezethetett máshoz, mint ehhez a vereséghez.

Magyar Kupa, férfiak, 2. forduló, visszavágó

Csepel – MAFC-BME-Mapei 0:3 (–23, –15, –18)
Csepel, 50 néző. Játékvezetők: Hóbor, Adler
Csepel: Szabó-Erdélyi, Buzás, Tamasi, Budaházi, Horváth A., Daróczi. Csere: Nagy N., Kelemen (liberók), Kunert, Fogl, Lipcsei, Sow. Edző: Tamás Zoltán
MAFC: Vocskó M., Tari, Molnár I., Jahn, Szappanos M., Takács G. Csere: Tihanyi (liberó). Edző: Vocskó György

Továbbjutott: MAFC, kettős győzelemmel (6:1)

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: csepel röplabda magyar kupa mafc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr372520690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása