Az 1993-ban született Neukum Gábor is tagja a januári, ukrajnai Európa-bajnoki selejtezőtornára készülő magyar ifjúsági-válogatottnak. Az NB I-es Kodolányi-Masita FRKE röplabdázója bízik a nemzeti együttes sikerében.

– Mit jelent számodra a kerettagság?
– Nagyszerű érzés, hogy tagja lehetek a válogatottnak. Rengeteg emberrel ismerkedhettem meg ezáltal, és szerintem még fogok is a jövőben. Egész jó a társaság, jó hangulatúak az edzések, és összetartó a csapat.

– Januárban jön a selejtező. Milyen feltételek mellett tudtok készülni?
– Január harmadikán utazunk Ukrajnába, ahol négy másik válogatottal találkozunk majd. Novemberig csak havi egy alkalommal, három-három napra tudtunk összejönni, de most decemberben zsúfolt heteink lesznek. Úgy két-három hétig napi két edzéssel készülünk a selejtezőre, ami szerintem elegendő lesz a megfelelő felkészüléshez.

– Mit vársz a csapattól Ukrajnában?
– Szerintem, ha minden meccsen végig koncentráltan játszunk, akkor az első-második hely is meglehet. De ehhez a csapat minden tagjának a jó teljesítményére szükség lesz. Persze, majd csak a helyszínen derül ki, hogy ki mit tud kihozni magából.

– Mi az elvárásod magaddal szemben?
– Szeretném a legjobb formámat hozni az Európa-bajnoki selejtezőn, és ezért mindent meg is fogok tenni!

– Klubszinten mi a véleményed a Kodolányi őszi mérkőzéseiről?
– Sajnos folyamatosan hátráltatnak bennünket kisebb-nagyobb sérülések, és teljes kerettel nagyon ritkán tudunk kiállni. Ez nem kis probléma, és az eredményeinkben is meglátszik. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy jó meccseket szoktunk játszani.

– A saját, őszi teljesítményeddel mennyire vagy elégedett?
– A bajnokság elején nem ment túl jól a játék, sok hibával játszottam. Az utóbbi néhány találkozón viszont egyre jobb formába lendültem. Azonban a sérülésem előtti önmagam még mindig nem sikerült megtalálnom.

– Szerinted hányadik helyre lesz jó a Kodolányi a bajnokság végén?
– Hét csapat van az NB I férfimezőnyében, érzésem szerint az ötödik pozíciót elcsípjük.

(forrás: fehervarvolley.hu)

Címkék: röplabda fehérvár kodolányi ifjúsági válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr442518749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása