Mindkét nyíregyházi női csapat kikapott az elmúlt hétvégén. Az Extraliga alapszakaszának 12. fordulójában az NRK a BSE otthonában, a Főiskola SE pedig hazai környezetben, a Gödöllő ellen vesztett 3:0-ra.

Az NRK-Nyíregyháza a bajnoki címvédő BSE-FCSM otthonában kapott ki. A vereség kellemetlen következménnyel járt, ugyanis a még mindig a negyedik helyen álló szabolcsiak mögött egyre inkább tömörül a mezőny, ráadásul az alapszakaszból hátralévő két fordulóban kőkemény összecsapások (Vasas, Gödöllő) várnak a csapatra.

„Az Újpest ellen elbukott mérkőzés után három olyan meccs várt, illetve vár ránk, amelyek megnyerése kivétel nélkül a bravúrkategóriába tartozik – mondta Kőhalmi Richárd, az NRK edzője. – A csapat a nehezebb utat választotta, mert a legutóbbi hazai meccsen aratott győzelemmel lezárhattuk volna a bajnokság ezen szakaszát. Nem sikerült, de a jelek szerint a lányok szeretik az izgalmakat, én kevésbé. A BSE egy emberre, Sándor Renátára épített, aki 34 pontot szerzett. Vele nem bírtunk, ugyanakkor a többiek komoly mezőnymunkát végeztek, így kerekedtek fölénk. Ettől függetlenül az első két szettben nagyon szépen dolgoztunk, szoros küzdelemre késztettük a BSE-t, éltettük a meglepetés esélyét, viszont én a ha-val kezdődő mondatokat nem szeretem, legyen elég annyi: ennek a teljesítménynek mérvadónak kell lennie. Sajnos, a harmadik játszmára szétestünk, megpecsételődött a sorsunk.”

Noha a Nyíregyházi Főiskola SE tizenkettedik vereségét szenvedte az élvonalban – ezúttal a Gödöllőtől kapott ki – az egyes játszmákon belül egyre inkább szorongatja riválisait. A tabellán jóval előrébb jegyzett vendégekkel szemben az első felvonást csaknem megcsípte a szabolcsi együttes. „Némi fejlődés mutatkozik, a játékfelfogásban javultunk, ez eredményezi a szorosabb szetteket – fejtegette Kolozsi János, edző. – Hogy mi hiányzik a játszmanyeréshez? Egy komplett tizenkettes keret. Mert bár elméletben adott a létszám, gyakorlatban még egyetlen egyszer sem tudtunk komplett csapattal pályára lépni. Nagy szükségünk lenne például az egészséges Botos Fruzsinára, akinek képességeit aligha kell ecsetelni, de minden baj, nehézség dacára változatlanul bízunk a bennmaradásban. A helyzet nem egyszerű, vasárnap este, az utolsó mérkőzések után okosabbak leszünk a jövőt illetően.”

A női Extraliga állás 12 forduló után
1. BSE 23 pont
2. Vasas 20 pont
3. Gödöllő 19 pont
4. NRK-Nyíregyháza 18 pont (23:24)
5. Újpest 18 pont (22:26)
6. MÁV Előre 17 pont (22:26)
7. Békéscsaba 17 pont (21:26)
8. Nyíregyházi Főiskola 12 pont

(forrás: szon.hu)

Címkék: nyíregyháza röplabda főiskola extraliga nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr202516384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása