Megszakadt a vonal?

 2010.12.13. 16:22

A Vasas Duna Autó Óbuda hazai pályán 3:1-re nyert a MÁV Előre SC ellen a női Extraliga alapszakaszának 12. fordulójában. a fővárosiak ezzel a sikerrel megerősítették második helyüket a tabellán, de a székesfehérváriak négy közé jutási reményei sem szálltak el.

A Vasas azt ezt megelőző négy mérkőzéséből hármat elvesztett, ráadásul Oláh Vivien és Szalma Alexandra sem tudta vállalni a játékot, így Horváth Gabriellának kellett bizonyítania. Külön érdekesség még, hogy eltiltás miatt egyik edző sem ülhetett a kispadra, a két csapat fehérvári találkozóján ugyanis Fésüs Irén és Jókay Zoltán is sárga-piroslapos kizárásban részesült, s jelenleg is büntetésüket töltik.

Sok hibával kezdődött a mérkőzés, mindkét csapaton érződött, hogy létfontosságú a meccs! A hazaiak sok rontással, bátortalanul kezdtek. Az első technikai szünet után azonban elkezdte variálni a játékot a Vasas, és egy csapásra ötletes és látványos röplabdát mutatott be. Milovits Júlia jól szolgálta ki a centereket, akik rendre pontra is váltották a labdákat. Pontosak voltak a nyitásfogadások, a vendégek nagyrészt Dékány Bernadettet nyitották, aki a mai napon szinte hibátlanul fogadott. A játszma közepén felváltva rontották el a nyitást a csapatok, ennek is köszönhető, hogy nagyobb különbség nem alakult ki (15:15). A látogatók ekkor cseréltek, Kondor Tímeát váltotta Vacsi Evelin centerposzton. Utólag ez nagyon jó döntésnek bizonyult, hiszen a korábbi utánpótlás-válogatott középjátékos csapata egyik legjobbja volt ezen a napon.

A hajrában görcsössé váltak a fővárosiak, nem tudták befejezni a támadásokat és a nyitásokban is sokat rontottak (19:22). A MÁV Előre azonban megnehezítette saját dolgát. Tálas Zsuzsanna hátsósorosként kétszer is felugrott sáncolni, majd potyalabdát hibázott a fehérvári együttes (22:22). Vacsi pontjára Miklai válaszolt (23:23). Horváth helyére Lévai Vivien érkezett szerválni, és a fiatal játékos rögtön egy ásszal mutatkozott be, így 24:23-nál játszmalabdához jutott a Vasas. Ezt azonban nem sikerült kihasználnia a házigazdának, és egyenlített a MÁV Előre. Hatalmas küzdelem következet, felváltva szerezték a pontokat a csapatok, végül 29:29 után a fővárosiaknak jött ki jobban a lépés, és parádés végjátékban 31:29-re nyertek (31:29, 1:0).

A Vasas lendülete kitartott a második játszma elején is, a pontos támadásokkal és a magabiztos mezőny- valamint sáncmunkával nem tudott mit kezdeni az ellenfél (4:1). Továbbra is hatékonyak voltak a centertámadások, ám ekkor Vacsi Evelin percei következtek. A fehérvári játékos egymás után többször is jó megoldást választott, ennek köszönhetően fordított is együttese (9:10). Ismét a szett közepén kezdett el hibázni a Vasas, ezért négypontos hátrányba került (10:14). Milovits azonban nem kezdett el izgulni, az addig bevált figurákat választotta, így ismét stabilizálódni kezdett a csapat teljesítménye.

Folyamatosan zárkózott a Vasas, és a csapatkapitány, Takács Zsófia szerencsés pontjának, valamint egy fehérvári rontásnak köszönhetően egyenlített is (18:18). A végjátékra ismét a szebbik arcát mutatta a hazai együttes, ám a vendégek is nagyon jól játszottak, így nem tudtak előnybe kerülni az óbudaiak. 23:23-nál azonban Dékány ütésével játszmalabdához jutott a Vasas (24:23), majd ismét Dékány következett, aki ezúttal Antal Anettet sáncolta, így a végig szoros, kiélezett játszmát a hazaiak tudták megnyerni (25:23, 2:0).

A harmadik felvonásra aztán túlságosan is megnyugodottak a Vasas játékosai. Hiába szerezte meg az első pontot Horváth Gabriella egy okos ejtést követően, innen a vendégek pillanatai következtek. Sorra ütötték be a labdákat, a hazaiak pedig hiába próbáltak kapaszkodni (5:10). Ekkor időt kért Kőnig Gábor és ezt már Jókay Zoltán sem bírta csendben a lelátón. A nézőtérről adott tanácsot csapatának, első sorban határozottabb és keményebb támadásokat kért lányaitól. Visszatérve ezt előbb Takácstól, majd Horváthtól is megkapta, hiszen a két játékos egy-egy hatalmas bombát vágott be az ellenfele térfelére (7:10). Hiába azonban a két szép pont, mert ezt egymás után három rontás követte (7:13). Ekkor kezdődött Dékány Bernadett igazi parádéja!

Addig is jól játszott, ám ekkor vállára vette a csapatot és hiba nélkül támadott. Ettől a látogatók is kezdtek elbizonytalanodni, nyitásokkal már a Vasas liberóját próbálták meg nehéz helyzetbe hozni, ám nála sem jártak több sikerrel. Dékány szélről rendre jó megoldásokat választott, ami után fel is jött együttese két pontra (15:17). Ekkor időt kértek a vendégek, ami jobban nem is sikerülhetett volna nekik, két pontot szereztek egymás után, így négypontos előnnyel vághattak neki a hajrának (15:19). Hiába küzdött a Vasas, Vacsi sáncával játszmalabdához jutott a Fehérvár (19:24). Három támadásukat is sikerült kivédekeznie a házigazdának, ám a negyediket már nem hibázta el a MÁV Előre, így szépíteni tudott (22:25, 2:1).

Nagy Eszter két pontjával kezdődött a negyedik felvonás, majd Dékány vette át a főszerepet. Ha kellett ejtett, ha kellett ütött, és amihez nyúlt abból pont lett. Vatai végig pontosan fogadott, Takács is beütötte a labdáit, ráadásul nagyon jó teljesítményt nyújtott mezőnyben is. A centerek odaértek sáncban, és támadásban is hatékonyak voltak. Milovits Júliát is dicséret illeti, hiszen maximálisan jól szolgálta ki társait. Ennek tudatában nem is meglepő, hogy hamar ellépett riválisától a Vasas (12:7) Továbbra sem termett sok babér a fehérváriaknak, hat hazai pontra mindössze eggyel tudtak válaszolni (18:8).

A mérkőzés ezen szakaszában már nem volt kérdés a fővárosi csapat győzelme, kis túlzással a legnagyobb kérdést az jelentette, hogy vajon Dékány Bernadett eléri-e a harminc pontot. Nos, erre is választ kaptak a szurkolók, hiszen az ütőjátékos neve mellék egy okos ejtés után behúzhatták a harmincadik strigulát (23:10). Ismét ő következhetett, ezúttal egy kiváló nyitással, amit csak úgy tudtak fogadni a vendégek, hogy az visszahullott a Vasas térfelére, ezt pedig Miklai vágta be, így juttatva meccslabdához csapatát. Nem is húzta tovább a játékot a házigazda, és Takács Zsófia sáncának köszönhetően megnyerte ezt a lélektanilag is fontos találkozót (25:10, 3:1).

Fontos győzelmet aratott a Vasas, amely az utóbbi hetekben nem éppen azt a játékot mutatta, amire valóban képes. A győzelem mellé még jó teljesítmény is párosult, mindenki hozzátette a magáét. Külön érdemes említeni Hováth Gabriellát, aki idén először kezdett a felnőttek között, és bár az elején kicsit megilletődöttnek tűnt, ezt hamar levetkőzte, és nagyon jól játszott.

A mérkőzés legjobbja
Dékány Bernadett amellett, hogy a mezőny legeredményesebb játékosa volt harminc pontjával, nem csak a támadásokban, de a mezőnymunkában is kiválóan teljesített. A legbiztosabb pontja volt együttesének, egyszerűen minden sikerült a fiatal játékosnak. Rajta kívül jól játszott még Milovits Júlia is, kiválóan szolgálta ki társait, egy apró megingása volt, ám hamar sikerült túllépnie ezen és jól variálta a játékot. Miklai Zsanett is nagyon jól teljesített, szervái többször is komoly problémát okoztak az ellenfél térfelén, de nem csak a nyitásokat, hanem a támadásokat is jól oldotta meg. A vendégeknél Vacsi Evelin és Papp Dóra játszott jól, nem rajtuk múlt, hogy vereséget szenvedtek.

Dékány Bernadett: – Ez volt az első olyan mérkőzésem ahol harminc pontot ütöttem, így természetesen most nagyon boldog vagyok. Ez azért nem csak az én érdemem volt, nagyon kellettek a csapattársaim is ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Feladónk is nagyon jól játszott, ami megkönnyítette a dolgunkat. Örülök, hogy egymásra talált a csapat és elindultunk újra azon az úton, amin utoljára augusztusban jártunk. Nagy szükségem volt már arra, hogy jól játsszak, de azért ez jöhetett volna előbb is.

Jókay Zoltán: – Nagyon kellett, hogy elinduljon a társaság a jó úton. Tetszett, hogy volt tartásunk és küzdöttünk is. Fontos volt, hogy azt erőltettük, amivel eredményesek tudtunk lenni és nem próbáltuk meg feleslegesen színezni, bonyolítani a játékot. Ami nem tetszett, hogy rengeteg nyitást rontottunk, ráadásul többször is olyan helyzetben adtuk át a szervát ellenfelünknek, amikor ők éppen be voltak ragadva, így előnyhöz juthattunk volna. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen minden héten új játékost kell beépítenünk a csapatba sérülések és betegségek miatt.

Fésüs Irén a meccs előtt ezt nyilatkozta a Fejér megyei Hírlapnak: „Az eltiltásom miatt nehéz lesz kommunikálni a csapattal. A lelátón ülök majd, telefonon tartom a kapcsolatot a csapattal az időkéréseknél.”

Lehet, hogy megszakadt a vonal! Vagy a hívott szám nem kapcsolható?!

Extraliga, nők, alapszakasz, 12. forduló

Vasas Duna Autó Óbuda – MÁV Előre SC 3:1 (29, 23, –22, 10)
Folyondár utca, 100 néző. Játékvezetők: Kiss Z., Stefik
Vasas: Milovits 5, Miklai 17, Horváth G. 8, Nagy E. 6, Dékány 30, Takács Zs. 19. Csere: Vatai (liberó), Lévai 1. Edző: Kőnig Gábor
MÁV Előre: Kondor T., Papp D. 9., Dzunic 11, Antal A. 4, Tálas 5, Meek 12. Csere: Deli-Germann (liberó), Vacsi E. 11, Pintér E., Molnár H.

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 2:6, 10:9, 17:19, 21:22, 28:28. 2. játszma: 4:1, 10:14, 18:18, 22:22, 24:23. 3. játszma: 5:8, 7:13, 10:16, 18:22. 4. játszma: 3:5, 11:7, 18:8, 22:10

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Kőnig Gábor: – Csak gratulálni tudok a lányoknak, úgy küzdöttek, ahogy kellett. Látszott rajtuk, hogy az életük a tét és ez ma érződött is. Remélem, ezzel a győzelemmel elindulunk felfelé.
Fésüs Irén: – Nagyon rosszul játszottunk.

(forrás: vasavolley.hu, képek: vasassc.hu)

Címkék: máv röplabda fehérvár vasas előre máv előre

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr302513355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása