A Szolnoki RK-SI hzai pályán 3:2-re nyert a Veszprémi Egyetemi SC ellen a női NB I alapszakaszának 12. fordulójában. A vendég bakonyiak már 2:0-ra, és a harmadik szettben 20:17-re is vezettek, végül mégis kikaptak.

Némileg tartalékos kerettel érkezett a Veszprém a bajnoki hajrá első sorsdöntő meccsére, hiszen a feladó, Bodnár Rita, valamint a liberó, Vargán Mercédesz is hiányzott.

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött a 82 éves korában elhunyt Dr. Tarnawa Ferdinánd emlékére.

A meccset Kovács Anikó és Telek Nikolett blokkjával a Veszprém kezdte jobban (0:2). Illésné Bordás Mónika duplájával egyenlített a Szolnok, amely Karakas Margit pontjával a vezetést is gyorsan átvette (3:2). A bakonyiakat láthatóan zavarta a számukra szokatlanul tágas, széles, magas terem, ez a nyitásfogadásoknál látszott leginkább. Két hazai hiba révén egyenlített a VESC (5:5), majd Nyári Virág is megszerezte első pontját. A gyenge fogadások miatt nem tudott erőteljes, pontos, tervszerű támadásokat vezetni a bakonyi együttes, így a szolnokiak a második technikainál újra vezettek (8:6).

A rövid szünet után már hárommal is vezetett a házigazda, aztán felzárkózott egyre a Veszprém (10:9). A potyalabdákat többször elkönnyelműsködte a látogató, ezért nem tudott egyenlíteni (12:10). Alacsony volt a színvonal, és rendkívül hangulattalan a meccs, ez a vendégeket persze nem zavarta, Földesi Nóra és Szelle Dóra blokkjaival szempillantás alatt fordítottak (12:13)! A Szolnok edzője, Gulyás Ferenc időt kért (12:14), de a folytatásban Nagy Bernadett elhibázott egy támadást, így már hárommal vezetett a VESC (12:15). Földesi bombájával tartotta a különbséget a dunántúli együttes a második technikainál is (13:16).

A visszatérést követően Nagy Bernadett megint elhibázott egy akciót, Telek Nikolett pedig a hálóba nyitott. Szelle Dóra blokkolta Kun Boglárka próbálkozását, majd támadásban is elsült a keze (14:19). Nyári Virág egy leheletfinom ejtéssel törte meg együttese rossz sorozatát, odaát pedig Környei Dóra centerezett tökéletesen. Mezőnyben rendkívül mozgékony volt a Veszprém, és támadásban is hatékonyabbnak bizonyult ellenfelénél (17:21). Telek Nikolett centerejtésével haladt tovább a VESC, Karakas Margit válaszolt neki, majd Szelle Dóra következett. Gulyás Ferenc kikérte második idejét (18:23), aztán egy hosszú labdamenet végén Telek Nikolett ütése szélesnek bizonyult. Szele Dóra a hálóba karmolt egy ejtést, ezért Oláh Jánosnak is időt kellett kérnie (20:23). Földesi ütése súrolta az antennát, Nagy Bernadett ejtése leesett, teljesen összezuhant a Veszprém, Oláh mester újra időt kért (22:23). A legvégén Földesi volt eredményes, aztán az egyik oldalon Nyári Virág, a másikon pedig Földesi ejtett. A bakonyiak végül szoros csatában megnyerték az első szettet, de látszott, hogy a hajrában már játékba lendület a Szolnok is (23:25, 0:1)!

Telek Nikolett centerből szerzett vezetést a Veszprémnek a második felvonás elején, Nagy Bernadett egyenlített. Karakas Margit ászértékű szervája után már a hazaiak vezettek, de jött egy pontatlan feladó-ütő kapcsolat (2:2). Innen meglódult, és Kovács Anikó ütését követően néggyel ellépett a VESC (2:6). Nyári Virág szerencsés ejtéseivel zárkózott a házigazda (4:6, 5:7). Szelle Dóra ütését blokkolták, de a labda arasznyival a vonalon kívül ért földet, jöhetett az első technikai (5:8).

A szolnokiak feladójára, Illésné Bordás Mónikára nem figyeltek a vendégek, pedig a rutinos játékos rendkívül technikásan ejtéseivel fontos pontokat szerzett csapatának. Környei Dóra lesuhintott egy kósza centerlabdát (7:11), a másik oldalon Kun Boglárka pedig megszerezte első pontját. Rendkívül szívósan küzdött-hajtott a Szolnok, egyetlen pillanatra sem adták fel a harcot a hazaiak. Nagy Bernadett három pontot szerzett, csapata egyenlített, Oláh János pedig időt kért (11:11). A Veszprém feladója, Tobak Eszter támadásból szerzett pontot, Nagy Bernadett kitekert egy ejtést (12:13). Egálkörüli volt az állás, aztán Telek megint ügyesen ejtett, Földesi ütött, s a második technikainál újra hárommal jobban áll a látogató (13:16).

Pazar veszprémi mezőnyvédekezés után Földesi kiütötte a kontratámadást, de a hazaiak is rontottak kettőt (15:18). Környei blokkolt, Gulyás Ferenc időt kért (15:19). Feltűnő volt, hogy a bakonyiak a kezdeti bizonytalankodás után immár remekül fogadták a szervákat, és nyitásban is jól dolgoztak. Nyári Virág ütésével folytatódott a játék, majd Földesi volt eredményes, ráadásul ászt is nyitott (16:21). Környei és Kovács Anikó támadásrontásai után megint csak kettő volt a különbség, Oláh János gyorsan időt kért (19:21). A visszatérés után mindketten javítottak, egy újabb izgalmas labdamenet után Környei, a folytatásban pedig blokkból Kovács szerzett pontot, ezúttal Gulyás Ferenc kért időt (19:23). Illésné ejtésből szerzett újabb pontja után a hálóba szervált, majd Karakas ütése szélesnek bizonyult, ezzel a második részt is a VESC nyerte (20:25, 0:2).

Nagy Bernadett támadó hálóérintése miatt a harmadik periódusban is a vendégeké volt az első pont. Rögtön ezután Nagy egyenlített, majd Kovács Anikó sáncolt. Karakas és Szelle ütésváltása után Földesi is beköszönt (2:4). A folytatásban is Földesi pontjaival tartotta előnyét a bakonyi együttes, de jelentős különbséget nem tudott kialakítani (5:6), sőt Karakas blokkjával az első technikainál már a Szolnok állt jobban (8:7). Kovács Anikó sikeres támadása után Nagy Bernadett bombázott, de egy újabb Kovács-pont után a hálóba ütött.

Szelle jóvoltából előbb visszavette a vezetést a Veszprém (10:11), majd amikor rontott, megint a házigazda állt jobban, s Oláh János időt kért (12:11). Megint jött egy hosszú labdamenet, ezúttal Tobak Eszter hibázott a végén (14:12). Kovács Anikó egyenlített (14:14), majd blokkolta Nyári Virágot. Tobak is sáncolt egyet, így fordított a látogató, és a második kötelező szünetben már kettővel jobban állt (14:16). Környei centerből szerzett fontos pontot, aztán Földesi Nóra a remek nyitássorozata után hibázott. Karakas támadása pontatlan volt (15:19), és amikor Környei Dóra szervát hibázott, Oláh János edző térdre borulva rimánkodott neki.

Illésné sokadik pontot érő ejtésével feljött a Szolnok (17:19), de érkezett Telek Nikolett középen, és beütötte. Illésné ászértékű nyitásával már csak egy volt közte (19:20), aztán Telek ejtett középről, pontatlanul (20:20), Oláh mester időt kért. Kovács Anikó ütése hosszú volt, Telek középtámadása megint széles (22:20). Karakas nem rontott (23:20), aztán jött Kovács Anikó ejtése. Nagy Bernadett pontja után Földesi pöckölte a blokkról ki a labdát, de Nyári Virág a legvégén nem kegyelmezett (25:22, 1:2).

20:17-es vezetés után néhánypercnyi teljes rövidzárlat következett a Veszprém játékában, ezért a mérkőzés megnyerésének kapujában elvesztette a harmadik szettet.

Illésné nyitásával a Szolnok vezetett a negyedik rész elején, de Földesi Nóra pontjával hamar fordított a VESC (1:2). Nyári Virág ütésével megint a hazaiak álltak jobban, Kun Boglárka akciója után ráadásul már kettővel (5:3). Nyári Virág lepöckölt egy átpattanót (6:3), majd Környei ütött pontot középről. A Szolnok a harmadik szett végén bemutatott feltámadásból erőt merítve átvette a játék irányítását, és fokozatosan növelte előnyét (8:4). Kovács Anikó ütéseivel úgy-ahogy tartotta magát a vendégcsapat (10:7), aztán Földesi sánca után már csak egy ponttal vezetett a házigazda (11:10), de a VESC nem tudta magához ragadni a kezdeményezést, Kun Boglárka keresztütésével megint három volt közte (14:11), és ez Szigediné László Rita ásznyitásával a második technikaira is megmaradt (16:13).

Illésné pörgetése négypontos különbséget eredményezett (17:13), ez hamarosan egyre csökkenhetett volna, de Kun Boglárka rontott ütésénél blokkérintést látott a játékvezető. A folytatásban Kun újabb pontot szerzett (19:16), Kovács Anikó válaszolt rá, de szolnoki részről Nagy Bernadett és Karakas Margit is eredményes volt (21:17). A hajrában ismét Nagy, aztán Szigediné szerzett pontot. Szelle ütése előbb hosszú volt, majd pontos, aztán a hazaiaknál ismét Nyári Virág volt a befejező ember (25:19, 2:2).

Az ötödik szett előtt a mentálisabban erősebbnek tűnő Szolnok sikere volt valószínűsíthető. Kovács Anikó duplájával és Nagy Bernadett pontjával kezdődött az utolsó játékrész, aztán Nyári Virág bombázott (2:2). Szelle, aztán Földesi következett, Környei blokkolt (2:5), Gulyás Ferenc pedig időt kért. Előbb tartották a különbséget a hazaiak, majd Karakas duplájával egyenlítettek (6:6). Karakas a folytatásban hozzátett még kettőt, így a térfélcserénél már a Szolnok vezetett (8:7).

A folytatásban a változatosság kedvéért megint Karakas volt eredményes, Oláh János időt kért. Kovács Anikó tartotta versenyben a Veszprémet, de újra jött Karakas, majd megint Kovács (10:9). Nagy Bernadett törte meg Karakas egyeduralkodását, majd Nyári Virág ejtett tökéletesen. Oláh mester időt kért (12:9), de Nyári és Illésné pontjaival meccslabdához jutott a Szolnok. A találkozót Nyári Virág pontja zárta le (15:10, 3:2).

A Veszprém 2:0-ra, a harmadik szettben pedig 20:17-re vezetett, de nem tudta befejezni a meccset, a fordulatot követően pedig teljesen kicsúszott a kezéből az irányítás. Pedig két és háromnegyed szetten keresztül összeszedetten, pontosan, lelkesen, hatékonyan röplabdázott a VESC. A Szolnok minden dicséretet megérdemel, hiszen vesztettnek látszó szituációból állt talpra és nyert, ugyanúgy, mint korábban az Újbuda ellen!

A mérkőzés legjobbja
A győztes szolnoki csapatban a mezőny legeredményesebb játékosa (24 pont), Nyári Virág kiválóan teljesített, nagyon fontos pontokat szerzett. Karakas Margit az ötödik szett előtt is remekül támadott, az utolsó felvonást aztán szinte egymaga nyerte meg! A meccs legjobbja a feladó, Illésné Bordás Mónika volt, aki remekül irányított, és minden pontszerzési próbálkozása eredményes volt. A vendégek részéről Kovács Anikó, Tobak Eszter és Földesi Nóra játszott jól.

NB I, nők, alapszakasz, 12. forduló

Szolnoki RK-SI – Veszprémi Egyetemi SC 3:2 (–23, –20, 22, 19, 10)
Szolnok, 30 néző. Játékvezetők: Nagy L., Csikós
Szolnok: Illésné 13, Nyári V. 24, Kun B. 5, Szigediné 4, Nagy B. 13, Karakas 23. Csere: Pammer (liberó). Edző: Gulyás Ferenc
Veszprém: Tobak E. 3, Környei 10, Földesi 24, Kovács A. 23, Szelle 13, Telek 5. Csere: Erdősi (liberó). Edző: Oláh János

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:6, 12:14, 14:19, 18:23, 22:23. 2. játszma: 2:6, 7:11, 11:11, 13:16, 16:21, 19:21, 20:23. 3. játszma: 8:7, 14:12, 14:17, 17:20, 23:20. 4. játszma: 8:4, 11:10, 17:13, 23:18. 5. játszma: 2:5, 6:6, 10:9

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Gulyás Ferenc: – Kicsit könnyebb meccsre számítottunk, de nagyot játszott a Veszprém is! Későn vettük fel velük a versenyt, de ismét bizonyítottuk, hogy képes ez a csapat a legjobb négy közé kerülni!
Oláh János: – Elég mély hullámvölgyünk volt az elmúlt hetekben. Próbáltam a lányokat felrázni az edzéseken, ők meg is feleltek ennek, én viszont nem, mert a negyedik szettben a felállást átvariáltam a régire az emlékek miatt. Erre nincs mentség. Úgy érzem, ezzel sajnos megnehezítettem a dolgukat. A fokozatosan javuló Szolnok végül begyűjtötte az ötödik szettet is, amelynek az elején szintén jól mentünk, de a végére elfogytunk.

Címkék: veszprém szolnok röplabda vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr692511167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása