Szép sikert ért el a gödöllői gyerekcsapat a vasárnapi, hazai rendezésű tornán, az Országos Gyermek Bajnokságban. A házigazdák a Tatabánya és a Nyíregyháza ellen a pályán, a Győr ellen pedig papíron nyertek.

Döcögősen indult a nap a hazaiak számára, hiszen a Tatabánya ellen akadozott a játékuk a nyitómeccsen, ennek ellenére 3:1-re nyertek. Az NRK-Nyírsuli könnyedén legyőzte a mindössze hat játékossal érkező Győri DRC együttesét. A kisalföldiek a Tatabánya ellen sem tudtak javítani, ráadásul egyik játékosuk olyannyira megsérült, hogy habár a mérkőzést be tudta fejezni a pályán, nem tudta vállalni a további játékot, így a Gödöllő mérkőzés nélkül nyertek a nap utolsó meccsét papíron.

Tudni lehetett, hogy a csoportelsőségért a Nyíregyházával kell megküzdenie a házigazdának. Az első játszmában lelkes játékkal, ám még sok pontatlansággal és fegyelmezetlenséggel tudtak tartani a lépést ellenfelével a Gödöllő, a játszma végjátéka azonban az NRK-nak sikerült jobban. A következő résztől azonban sokkal fegyelmezettebb játék jellemezte a hazai csapatot, amely remek szervákkal keltett zavart a többnyire egy játékosra épülő nyíregyháziak soraiban. Az előzőnél szorosabb hajrát a gödöllőiek bírták jobban. A harmadik szettet tíz ponttal nyerték a hazai fiatalok, köszönhetően elsősorban Halla Petra hibátlan nyitássorozatának, és a Kovács Adél, Mester Adél duó pontos befejezéseinek.

Sokáig úgy tűnt döntő játszmára kerül sor, miután 16:11-re is vezettek Erdősné Balogh Erika tanítványai (aki ekkor már útban volt a BSE–NRK felnőtt mérkőzés helyszínére, így Szekér László irányította csapatot). Ekkor Kovács Martina érkezett a pályára, aki ellenállhatatlanul fejezte be Kóczián Ria és Szénási Mimi feladásait, így sikerült utolérniük a szabolcsiakat. A végjátékra Simák Dominika érkezett Halla Petra helyett szerválni, és meghálálta a bizalmat. A játszmát végül is 26:24-re nyerő gödöllői lányok megérdemelten szerezték meg a csoport első helyét, hiszen idén ilyen jól még nem játszottak. Igazi csapatmunka volt!

Országos Gyermek Bajnokság, leányok, Gödöllő
Tatabányai Volán SE – TEVA-Gödöllői RC 1:3 (–20, –19, 26, –8)
Győri DRC – NRK-Nyírsuli 0:3 (–4, –16, –18)
Tatabányai Volán SE – Győri DRC 3:0 (11, 13, 23)
TEVA-Gödöllői RC – NRK-Nyírsuli 3:1 (–22, 24, 15, 24)
NRK-Nyírsuli – Tatabányai Volán SE 3:1 (20, 6, –25, 13)
Győri DRC – TEVA-Gödöllői RC 0:3 (0:75)

(forrás: grcvolley.hu)

Címkék: gyermek röplabda gödöllő ogyb

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr192511845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása