A női Extraliga kanadai játékosa, Colette Meek a MÁV Előre SC csapatát erősíti. A 24 éves center hamar beilleszkedett a fiatal székesfehérvári együttesbe.

– Személy szerint nem nagyon ment a játék, úgy érzem, hogy jobban is teljesíthettem volna. Bár nagy iramú meccs volt, csak kapkodtuk a levegőt a harmadik játékrész után – mondta a BSE elleni meccs (1:3) után Colette Meek.

– Sikerült beilleszkednie?
– A csapatot fiatalok alkotják, barátságosak, sokat tanulok tőlük. Magyarország nagyon tetszik, bárcsak beszélnék magyarul... Pakson lakom, ami békésebb, mint Székesfehérvár.

– Miként áll a magyar nyelvvel? Tud beszélni?
– Nem túl jól, talán harminc magyar szót, ha tudok.

Hosszasan gondolkodik, majd nevet. Csapattársa, Papp Dóra siet a segítségére: Köszönöm, jó napot!

– Magyarország és Fehérvár miként került képbe?
– Kosárlabdázó férjem jó ajánlatot kapott a Pakstól, s bár játszhattam volna egy másik országban is, de együtt akartunk maradni. Olyan csapatot kerestem, ami közel van hozzá. Más klubokkal is egyeztettem, de ez bizonyult a legjobb döntésnek. Még így is sokat kell vezetnem a távolság miatt, s ez fárasztó.

– Egyszerűbb lenne az életük, ha férje, Ian Johanson az Albacomphoz igazolna...
– Már két éve játszik Pakson, de egy év múlva meglátjuk, akkor jár le a szerződése.

– Ön két ország röplabdaligájában is megfordult már!
– Kanadában nemzeti liga van, nincs profi bajnokság. Egy évet töltöttem Franciaországban, s mivel franciául beszélek, könnyen ment a beilleszkedés. Magyarországon, Fehérváron nagyon sok a tehetséges fiatal játékos, emiatt a színvonal is emelkedhet.

– A magassága 186 centiméter, akár kosarazhatna is!
– Igazából 17 éves koromig többet kosaraztam, majd a röplabdaedzőm segített abban, hogy az Egyesült Államokban játszhassak, és akkor úgy döntöttem, hogy a röplabda mellett maradok.

– A jövőbeli tervei?
– Még nem tudom, egy év távlatában gondolkodom, és majd az év végén eldöntöm, hogy itt maradok-e Magyarországon vagy eligazolok. Jelenleg igyekszem még keményebben edzeni és dolgozni.

(forrás: Fejér megyei Hírlap)

Címkék: máv röplabda fehérvár előre máv előre

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr932506719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása