Ahogyan arról néhány nappal korábban beszámoltunk, a Vasi Sportakadémia hazai pályán 3:1-re nyert az ARC RSE ellen a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz hetedik fordulójának rangadóján. Most lássuk az eseményeket újra, ezúttal ajkai szemszögből!

A találkozó képgalériája ide kattintva megtekinthető!

A vasi megyeszékhelyen rendezett találkozóval elkezdődött a második kör a női NB II Nyugati-csoportjában. A forduló rangadójának esélyese nem a mérkőzéshátrányban is dobogós ARC RSE volt, mégis egy játékrész erejéig felcsillant a remény a meglepetésre.

A találkozót megelőző hét negatív előjeleinek taglalása sem változtat a jelenen, ám mégis helyén való, hiszen rányomta a bélyegét a csapat teljesítményére. A Bakonyba beköszöntő tél révén a csapat veszprémi játékosai csak egy edzésen tudtak megjelenni, a csapatot nyomasztó anyagi gondok pedig továbbra sem oldódtak meg.

A létbizonytalanság okozta feszült hangulatban igyekezett motiválni csapatát Poór Tamásné játékos-edző, és az egyesület elnöke, Kunné Simon Szilvia is nyíltan tárta a csapat elé az eshetőségeket: sajnos a legrosszabb helyzetre is megpróbálta felkészíteni a csapatot, miszerint előfordulhat, hogy nem tud elutazni a csapat a soron következő mérkőzésre.

A város jó hírét röplabdás berkekben tovább öregbítő – tavaly NB II-es ezüstérmes – ARC RSE az ellehetetlenülés szélére sodródott. A tény önmagában is elkeserítő, ám abban a tekintetben még inkább, hogy a csapat felnőtt keretében szereplő ajkai fiatalok – Szokol-Humay, Kolat, Tóth, Somosi, Mészáros, Kun, Simon – ebben az évben mutathatnák meg igazán, hogy beérik az elmúlt évek szorgalmas munkája, és a felnőtt csapatban bizonyíthatnák rátermettségüket.

A vasi rangadó tartogatott egy-két érdekességet: pályára lépett a VSA csapatában az Ajka volt centere, Wlassits, aki az ajkaiaknak többműszakos munkarendre hivatkozva intett búcsút, igaz csak képletesen, mivel igen ARCátlanul távozott a játékos.

Másrészt a szokatlan lebonyolítási rend, miszerint a juniormérkőzést követte a felnőtt találkozó. Ez elfogadható rendezési elv lenne, az azonban kevésbé, hogy 25 perc áll a felnőtt csapatok rendelkezésére a bemelegítésre. Ezt a körülményt is félre tudta tenni a csapat az első játékrészben, és a rangadó esélyesének számító VSA-t sikerült is meglepnie az első szettben. A játszma elején sikerült előnyhöz jutnia az ARC RSE-nek, és ugyan a végjáték szoros volt, de a lelkesedés részsikerhez segítette a vendégeket (27:29, 0:1).

A második szettben érezte a hazai csapat, hogy ki kell használnia azt a pár percet, amíg az Ajka kipiheni magát, és ezalatt olyan előnyre tett szert, amin már csak kozmetikázni tudott a látogató (25:18, 1:1). A harmadik felvonásban megint fordulni látszott a kocka. Az ARC lendületesen kezdett, s ugyan a hátsó fronton bizonytalan volt a liberó, Simon, de Poórné révén tartotta magát a csapat, és Fonyó is fontos pontokat szerzett. 18:15-ös ajkai vezetésnél következett be minden csapat rémálma: a játszma hajrájában karmesterét vesztette a vendég együttes. Kelemen, a csapat irányítója megsérült. A csereként beálló Somosi igyekezete is kevés volt, mivel a katasztrofális nyitásfogadás miatt saját kardjába dőlt az ARC (25:21, 2:1).

A negyedik etapban már a VSA erőtlen szélsőütései is talajt értek, mert mezőnyvédekezésben sem tudott elégségest nyújtani az ARC, s centerposzton is megélt az ejtegetésekből a jelenlegi listavezető. A hajrában ugyan Kelemen vállalta, hogy visszaáll, de a nyitóhelyre kerülő Wlassits labdáit képtelen volt megszelídíteni a Simon, Náray nyitásfogadó páros (25:8, 3:1).

A VSA szinte csak begyalogolt a célba, hiszen a mérkőzés eleji sprintet jobban bírták, de a találkozó végére kifulladtak az ajkaiak. Poórné a csapat több tagjával szemben joggal fejezte ki elégedetlenségét. Kimagaslót Nimsz és Szokol-Humay sem tudott nyújtani, Náray sem hozta a megszokott formáját, de a fordulók óta gyenge teljesítményt nyújtó liberó, Simon is űrt jelentett a pályán. Pozitívum volt azonban Fonyó teljesítménye, aki türelemmel viseli, hogy a posztjára pályázó fiatalok többször kapnak kezdőként bizalmat, ám a szélsőütő sokadik alkalommal bizonyította, hogy ha rutinjára szükség van, kész segíteni csapatát.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 7. forduló

Vasi Sportakadémia – ARC RSE 3:1 (–27, 18, 21, 8)
Ajka, 100 néző. Játékvezetők: Ortner, Kiss L.
VSA: Németh, Wlassits, Mikos, Simon, Tarlaczné, Héger. Csere: Sipos (liberó), Koltayné, Fülöp, Gácsi, Mészáros, Varga. Edző: Mucsi Péter
Ajka: Náray, Kelemen, Poórné, Kolat, Nimsz, Szokol-Humay. Csere: Simon (liberó), Fonyó. Játékos-edző: Poór Tamásné

Junior: Vasi Sportakadémia – ARC RSE 0:3 (–12, –15, –25)
Az NB II légkörével még csak ismerkedő vasi fiatalok ellen kötelező győzelemmel könyvelt el két bajnoki pontot az ARC RSE juniorcsapata.

Címkék: röplabda ajka nb ii vasi vsa sportakadémia vasi sportakadémia arc rse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr232502199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása