Németh Szabolcs, Geiger András és Nagy Péter csapata, a román Remat Zalau hazai pályán 3:0-ra kikapott a címvédő olasz Trentino BetClic együttesétől a Bajnokok Ligája D-csoportjnak harmadik fordulójában.

Ismét mindhárom magyar ott volt a hazai csapat kezdőjében. Erős első szettre volt kilátás a BL-ben és a klubvilágbajnokságon is címvédő itáliaiak ellen, hiszen a románok korábban a lengyel Belchatow és a német Friedrichshafen ellen is remekeltek az első felvonásban. Nos, mint kiderült, a Trentino még az említett két sztárcsapathoz képest is más kaliber... A cseh Jan Stokr a blokkról kiütötte a labdát, ezzel szereztek vezetést a vendégek (0:1). A bolgár Matej Kazijszki előbb blokkolta Geiger ütését, majd támadást rontott (1:2). Josifov centerütésével és Nagy Péter szélsőtámadásaival tartotta magát a Zalau (3:4, 5:6), de már ekkor látszott, hogy ezúttal nagyon nem megy a nyitás a hazaiaknak, sok volt a rontás!

A kubai Osmany Juantorena Portuondo ütése után jöhetett az első technikai idő (5:8), majd a folytatásban két Josifov-ponttal zárkózott a román bajnok (7:9). Itt aztán elszakadt a cérna a zilahiaknál, Kazijszki blokkolta Nagy Pétert, a brazil Riad Garcia Pires Ribeiro pedig Németh Szabolcs próbálkozását sáncolta, időt kért Ovidiu Macarie edző (7:12). Ezután egy ideig nem változott a különbség, Kazijszki ismét beköszönt (9:14), Németh ütése a vonalon kívül ért földet, de súrolta az olasz blokkot. Juantorena válaszolt rá, aztán Andrei Laza nyitott egy ászt, Nicola Leonardi pedig középről volt eredményes (12:16).

A második kötelező pihenő után Nagy Péter ütése után a labda hozzáért az antennához, Geigert pedig sáncolták, megint időt kért a román edző (12:18). Középen volt a legsebezhetőbb a Trentino, a feladó, Margarido, és a center, Josifov ezt remekül ki is használta. Az olaszok alig hibáztak, Kazijszki pontja következett (13:20), majd több bravúros hazai mentés után Juantorena hátsósoros bombája zárt le egy látványos labdamenetet. Elég sok akciót rontott el a házigazda, amikor Geiger kitekert egy ütést, már tíz pont volt a címvédő előnye (13:23). Végül egy rossz hazai nyitás tett pontot az első szett végére (15:25, 0:1).

Geiger és Nagy pontjával kezdődött a második rész (2:1), de amikor az olaszok középen bemutattak két blokkot, máris átvették a vezetést (2:4). Nagyon jól fogadta a nyitásokat a Trentino, ennek köszönhetően az első technikainál már négy ponttal vezetett (4:8). Nagy Péter duplájával zárkózott a házigazda (6:8), de egy újabb rossz szerva miatt átmenetileg megszakadt a sorozat. Hamarosan újra Nagy volt eredményes, ezúttal kiütötte a labdát a blokkról. Most is 7:9 után lódult meg az itáliai együttes, Juantorena a hátsó sorból, Stokr a szélről volt eredményes, a románok időt kértek (7:12).

Parádésan mezőnyözött a Trentino, amely Juantorena két ásznyitásával növelte előnyét, majd egy látványos támadási figura után szintén a kubai szerzett pontot, jöhetett a második technikai (8:16). A visszatérés után Juantorena megint a hátsó sorból ütött pontot, Nagy Péter pedig a szélről volt eredményes. A továbbra is sok nyitást rontó románok képtelenek voltak lefékezni a címvédő száguldását. Riad előbb sáncolta Nagy akcióját, majd egy gyors középtámadásból volt eredményes (10:20). A csereként beállt Della Lunga ejtett, Nagy Péter ütött (13:22), a szett végén pedig Stokr blokkolt (14:25, 0:2).

A mezőnyben továbbra is zseniális Trentino a harmadik részben Stokr és Kazijszki pontjával került előnybe (0:2). Amikor Nagy Péter ütését sáncolta Kazijszki, időt kért Macarie edző (0:4). A csereként érkezett Afloarei blokkolta Juantorena bombáját, majd Nagy is bemutatott egy jó sáncot, s máris feljött egy pontra a Zalau (3:4). Kazijszki beköszönt, aztán Nagy Pétert sáncolták, de a labda végül kipattant (4:5). A bolgár ütőjátékos sikeres kényszertámadásra Nagy Péter válaszolt egy blokkról kiütött labdával, aztán Juantorena pontja után jöhetett az első technikai (6:8).

Andrei Laza előbb a blokkba ütött, majd egy sikeres támadással javított. Juantorena kiváló szervája után Kazijszki blokkolt, aztán a kubai újabb jó nyitása után megint a bolgár volt eredményes, időt kértek a zilahiak (8:13). Jan Stokr blokkolta Geiger ütését, de a remek olasz sorozat néhány pillanatra megszakadt, mert Juantorena nyitást rontott (9:14). Geiger ütésből, Nagy ejtésből, Laza pedig egy szép támadási figura végén szerzett pontot. Riad centerből bombázott (13:18), Németh Szabolcs ütése pedig a hálószegélyről vágódott ki (14:20). Következett egy olasz blokk, majd egy Nagy Péter-ütés, aztán Della Lunga előbb a hátsó sorból vágott be egy újabb pontot, aztán elrontotta a nyitást (16:23). Egy jó román blokkot megint egy rossz nyitás követett (17:24). Dan Borota eltekerte a labdát az olasz blokk mellett, és a meccsnek még mindig nem volt vége, hiszen jött egy szép hazai centerblokk, majd Kazijszki kényszerütését is sáncolták, de végül egy blokkal befejezte a mérkőzést a címvédő (20:25, 0:3).

Bajnokok Ligája, férfiak, D-csoport, 3. forduló

Remat Zalau (román) – Trentino BetClic (olasz) 0:3 (–15, –14, –20)
Zalau, 1100 néző. Játékvezetők: Cinatl (cseh), Zulfugarov (azeri)
Zalau: Margarido 1, Geiger 2, Josifov 4, Nagy P. 12, Németh Sz. 2, Laza 3. Csere: Feher (liberó), Maries, Afloarei 5, Borota 2. Edző: Ovidiu Macarie
Trentino: Raphael, Juantorena 12, Leonardi 6, Stokr 9, Kaziyski 10, Riad 5. Csere: Bari, Colaci (liberók), Della Lunga 2, Zygadlo, Sokolov. Edző: Radosztin Sztojcsev

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:8, 7:12, 12:16, 13:22. 2. játszma: 4:8, 7:15, 10:20, 13:23. 3. játszma: 6:8, 8:13, 13:18, 15:22

Statisztika itt!
Képgaléria itt!
A meccs teljes felvétele itt!

 

 

Címkék: bajnokok ligája nagy németh röplabda geiger trentino zalau remat

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr52502646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása