Mindkét magyar érdekeltségű férficsapat kikapott a Challenge Kupa harmadik fordulójának első mérkőzésén. Kovács I Zoltán együttese, a szlovén OK Salonit Anhovo Kanal a francia Beauvais Oise otthonában vesztett (1:3), Dávid Zoltán csapata, a román CVM Tomis Constanta pedig hazai pályán kapott ki az orosz Gazprom-Jugra Szurgut ellen.

A francia bajnokságban elég gyatrán szereplő, nyolc forduló után mindössze nyolc ponttal rendelkező, az éllovas Tours VB-től 12 egységgel lemaradó, a 12. helyen szerénykedő, tavaly viszont Bajnokok Ligája-résztvevő Beauvais otthonában lépett pályára a szlovén együttes.

Az első technikai szünetig felváltva vezettek a csapatok, de miután kétszer is nyitásfogadást hibáztak a vendégek ellépett a francia csapat. Két támadással és egy blokkal egyenlített a Salonit (9:9). A következő percekben újra a szlovén hibáké volt a főszerep, a rontott támadások után öt ponttal vezettek a hazaiak a második technikainál (16:11). A szlovén együttesnek nem sikerült megállítania a lendületbe került házigazdát, ezért Dragutin Suker edző időt kért (20:14). Háromszor volt eredményes a folytatásban a Salonit, ezért a franciák trénere, Gabriel Denys is időt kért (20:17). A végén a szlovák feladó, Bartik és vezetésével hatékonyan röplabdázott a Beauvais, és öt pont különbséggel megnyerte az első szettet (25:20, 1:0).

A második részt az elsőhöz hasonlóan kezdték a csapatok (8:6). Több cserét is végrehajtott a szlovén edző, de a különbség nem csökkent (10:8), sőt hamarosan nőni kezdett (14:10). Hatékonyabban támadott a francia csapat, Suker mester időt kért. Javurek blokkjával a hazaiak már öttel vezettek a második kötelező pihenőnél (16:11). A vendégek Sabac sikeres támadásaival tartották magukat, de nem sikerült közelebb férkőzniük ellenfelükhöz (18:14). A hazai blokk ismét kiválóan működött (20:14), Suker edző megint időt kért. Sokra nem ment vele, hiszen a végén a horvát Inoslav Krnic vezérletével ezt a szettet is behúzta a Beauvaise Oise (25:20, 2:0).

A vendégek nem adták meg magukat, edzőjük ismét átvariálta a csapat összetételét. Tartotta a lépést a hazaiakkal a Salonit a harmadik részben (8:6). A kötelező pihenő után gyorsan egyenlített, majd a vezetést is átvette a látogató (8:10), a hazai edző kénytelen volt időt kérni. A szlovén együttes védekezése remekül működött ebben az időszakban, így tovább nőtt a különbség (9:13). A második technikainál csak kettővel vezetett a Kanal (14:16), a hajrá kezdetén pedig hárommal (17:20). Amikor a hazaiak taktikus, figyelmes játékuknak köszönhetően felzárkóztak, Suker edző gyorsan időt kért (20:21). Egy ásznyitás után, 21:23-nál megint fellélegezhettek a szlovénok, Andel remek támadása pedig a harmadik szett végét, és a szépítést jelentette (22:25, 2:1).

A változatosság kedvéért a negyedik szettben is 8:6-nál pihentek először a csapatok. A franciák szlovák feladója, Bartik ismét remekelt, s újra nőni kezdett a különbség (10:6). Suker edző hiába két időt, a horvát Juricic sikeres támadását követően öttel vezetett a francia csapat a második technikai szünetben (16:11). Paliska blokkjaival közelebb lopódzott a Salonit (16:14), ekkor Denys edző kért időt. A hátralévő időszakban már nem tudott újítani a vendégcsapat, így ez volt a meccs legsimább játszmája, nyertek a franciák (25:18, 3:1).

Challenge Kupa, férfiak, 3. forduló, 1. mérkőzés

Beauvais Oise (francia) – OK Salonit Anhovo Kanal (szlovén) 3:1 (20, 20, –22, 18)
Beauvais, 500 néző. Játékvezetők: Gormally (ír), Ferreira (portugál)
Beauvais Oise: Bartik 20, Javurek 3, Juričić 8, Lacassie 15, Patin 3, Schroeder 1, Cailliet, Dereymez, Gauthier, Krnić, Songolo, Hebert (liberó). Edző: Gabriel Denys
Salonit Anhovo: Kovács I Z. 6, Paliska 10, A. Sabec 9, Dos Santos 5, Andel 17, Orel 11, Kovacic 1, Bektasevic, Savicic, Krivec 1, Paravan (liberó). Edző: Dragutin Suker

CVM Tomis Constanta (román) – Gazprom-Jugra Szurgut (orosz) 0:3 (–20, –16, –17)
Constanta, 800 néző. Játékvezetők: Bagde (török), Skibicskij (ukrán)
Constanta: Lescov, Chitigoi, Began, Macovei, Bahov, Dávid Z. Csere: Mihaila (liberó), Sigoli, Ditlevsen, Merkusev, Janosik, Spinu. Edző: Viktor Sidelnikov
Szurgut: Habibullin, Nosenko, Gutsaljuk, Kadziewicz, Bestuzsev, Rodicsev. Csere: Martinjuk (liberó), Kobzar, Bojarcsuk. Edző: Rafael Talgatovics Habibulin

Címkék: dávid kovács röplabda challenge kovács zoltán constanta anhovo salonit

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr52501526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása