Az Eszterházy Gyakorlóiskola-Szent-Györgyi DSE-VSI fiú röplabdázói vasárnap hazai környezetben léptek pályára az NB II juniorbajnokság harmadik tornáján. Az eddigi fordulók teljes sikert hoztak, hiszen a hevesiek mindkét csoportellenfelüket kétszer legyőzve, négy sikerrel várhatták a mostani mérkőzéseket. Ennek tükrében egyértelmű volt a célkitűzés, persze mindezt a pályán kellett megvalósítani.

Nagy lendülettel, minden apró pontnak örülve kezdtek a gyöngyösi sportiskolások ellen az egri fiúk, nem szerették volna az elmúlt fordulóhoz hasonlóan az ötödik játszmára hagyni a döntést. Jó nyitások és szépen összeállt blokkok hozták az ellenfelet nehéz helyzetbe, Hetényi Gergely hathatós támadásaihoz a két center, Trizna Bence és Csengeri Gergő is felzárkózott. A mérkőzés elejétől folyamatosan a házigazdák irányítottak, a jó teljesítményt a harmadik játszmában pályára kerülő fiatalabbak is szépen tartották (3:0).

A kora délután kezdődő, Kunhegyes elleni találkozóra is sikerült átmenteni a jó formát. Pliska Roland igazi karmesterként irányított, pontos és ötletes előkészítő-játéka többször is látványos támadójátékot eredményezett. A sportiskolás egri fiúk Csontos László és Kerek Attila ütéseivel rendre kihasználták a szélen alacsonyabb sáncot, majd a harmadik játszmában Hetényi Gergely kemény nyitásai állandósították a nézőtéri tapsot (3.0).

Sikerével az egri csapat annak tudatában várhatja a januári folytatást, hogy a hátralévő fordulókban akár egy győzelmet szerezve első helyről készülhet a nyugati országrész legjobbjainak részvételével következő rájátszásra.

Vincze Tamás, edző: – Sokat léptünk előre támadás-előkészítésben, ami ütőink feladatát nagyban megkönnyíti. Többször láthattunk látványos megmozdulásokat, amihez gratulálok a fiúknak.

NB II, férfiak, juniorbajnokság, 3. forduló, Eger
Eszterházy Gyakorlóiskola-Szent-Györgyi DSE-VSI – Gyöngyösi Sportiskola 3:0
Gyöngyösi Sportiskola – Kunhegyes ESE 2:3
Kunhegyesi ESE – Eszterházy Gyakorlóiskola-Szent-Györgyi DSE-VSI 0:3

Siker az Országos Gyermek Bajnokságban is
Az elmúlt hétvége első napja is sikeresnek bizonyult a röplabdapályán a gyakorlóiskolás fiúk számára. A dunántúli Dágon várt rájuk az Országos Gyermek Bajnokság csoportküzdelmeinek utolsó fordulója. A favorit kecskeméti fiúk az első két fordulóban aratott győzelmek után joggal számíthattak a kiemelt csoport első helyének megszerzésére, de a további sorsolást meghatározó második helyért zajló küzdelemben éles egri csatára volt kilátás a Kunhegyes ellen. Először azonban a házigazdák következtek a hevesiek számára, de a fiatalabb dágiak nem tudtak komolyabb ellenállást kifejteni (3:0).

A kunhegyesiek ellen a várakozások beigazolódtak, szoros labdamenetek jellemezték a találkozót. Döntőnek bizonyult, hogy egri részről a teljes csapat felnőtt a feladathoz, és Pál Dominik irányításával sikerült nagy csatában mérkőzést nyerni (3:1). A folytatás nem hozott meglepetést a Kecskemét ellen (0:3), az alföldiek egyértelműen érvényesítették a nehezen fogadható nyitásaikra és határozott támadásaikra épülő fölényüket. Ennek ellenére elégedettek lehetnek a gyakorlósok, hiszen teljesítették a legfőbb célkitűzést, megszerezve csoportjuk második helyét.

Országos Gyermek Bajnokság, fiúk, alapszakasz, 3. forduló, Dág
Eszterházy Gyakorlóiskola – Dág 3:0
Kunhegyes – Eszterházy Gyakorlóiskola 1:3
Eszterházy Gyakorlóiskola – Kecskemét 0:3

Az egri csapat tagjai: Mákos Attila, Pintér Vencel, Varga Gergő, Nagy Bendegúz, Ráki Dániel, Ráki Patrik, Mező Adrián, Pál Dominik, Somogyi László, Kókai Csanád. Edző: Vincze Tamás

Címkék: eger gyermek röplabda junior nb ii ogyb

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr852498784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása