Nem sikerült Zoran Terzic bemutatkozása a marosvásárhelyi CSU Medicina női csapatának kispadján. A szerb válogatott és a sokszoros bajnok (az idén megszűnt) Metal Galati edzője azonban nem is számított csodákra.

„Egy hét alatt nem lehet sokat változtatni, így valószínűleg a csapatom ugyanazt játssza majd Constantán, amit eddig is.” – mondta Terzic a marosvásárhelyi együttes kispadjának átvételekor, s már akkor megjósolta, hogy csekély esély mutatkozik a tabellavezető ellen a sikerre, különösen a tengerparton.

S valóban, a veretlenül listavezető Tomis már az első percektől nagyon komolyan vette a mérkőzést, s amire a vendégek felocsúdtak volna, el is úszott az első játszma. A második aztán sokkal kiegyensúlyozottabbra sikeredett, a CSU Medicina sokáig kapaszkodott, 22:22-nél azonban lélektani pontot veszített, s így a szettet is elbukta. „Talán ha egy vitatott labdát a mi javunkra ítélnek, egy játszmát nyerhettünk volna.” – kommentálta a mérkőzés után Laurentiu Magdas, a CSU Medicina sportigazgatója. A harmadik szett aztán ismét a házigazdák fölényében zajlott, így a találkozó három játszma után befejeződött.

A vereség gyakorlatilag be volt kalkulálva a marosvásárhelyiek számára, akik most már arra készülnek, hogy megnyerjék a maradék két mérkőzést az alapszakasz első feléből. Ezek közül a CSM Lugos elleni, szombati találkozó ígérkezik nehezebbnek, a CSM Bukarest nem kellene gondot okozzon, míg januártól erősíteni kíván a csapat, s most már az új edzővel az első négy közé kerülést és a nemzetközi kuparészvételi jog kivívását célozza meg.

Román bajnokság, nők, alapszakasz, 9. forduló

CS Volei 2004 Tomis Constanta – CSU Medicina Marosvásárhely 3:0 (13, 23, 13)
Constanta, 500 néző. Játékvezetők Arbunea, Visan
Constanta: Neaga, Trica, Majstorovic, Nemtanu, Gavrilescu, Bobi. Csere: Vujovic (liberó), Cazacu, Vilcu. Edző: Darko Zakoc
CSU Medicina: Ciocian, Breban, Salaoru, Baciu, Iancu, Ivanof. Csere: Dimény (liberó), Cazacu. Edző: Zoran Terzic

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda constanta

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr822497934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása