A Sümegi RE 3:1-re nyert hazai pályán a Kodolányi-Masita FRKE ellen a férfi NB I alapszakaszának 12. fordulójában. Fárasztó hétvégén van túl a bakonyi csapat, remélhetőleg az MRSZ vezetősége jövőre jobban átgondolja a versenynaptárat, és megérti, a mai magyar röplabdát az amatőrcsapatok tartják életben, a játékosok a munkájuk mellett, a sportág iránti szeretetből játszanak.

Benne maradt a fejekben és a testekben a két nappal korábbi hosszú téli utazás Debrecenbe és vissza, nehezen indult el a mérkőzés a hazai csapatnak, az első technikai szünetig rendre a vendégek vezettek (7:8). Aztán megrázták magukat a bakonyiak és nagyobb koncentrációval állva hagyták riválisukat, ekkor nagyon hasznosan röplabdázott az egész sümegi csapat (1:0).

Bizonyára a fáradtságnak tudható be, hogy a második szettben ez a lendület megtört, semmi nem úgy működött, ahogyan kellett volna, csak lézengtek a hazai játékosok a pályán. Markó Gábor játékos-edző az időkérések közben szép szóval és hangosan kiabálva is kérte társait, ne hagyják, hogy a fehérváriak belelkesedjenek, vérszemet kapjanak a rengeteg sümegi hiba miatt, próbáljanak meg összeszedetten röplabdázni. Nem hatott semmi, így egyenlített a Kodolányi.

A harmadik játszmában az első technikai időig szintén a vendégek vezettek, aztán hibaszázalékban megelőzték a hazaiakat, így sikerült ismét vezetést szereznie összesítésben a Sümegnek. Lassan, unalmasan csordogáltak az események, fásult csapatok rengeteg hibával tarkított mérkőzését látta a közönség. Hazai szempontból magabiztos volt a vezetés a negyedik szettben, látszott nem tudnak a vendégek meglepetést okozni. Izgalmaktól mentesen nyert a Sümeg, hozta a kötelezőt, simán győzött, de sokkal több öröm nem volt a mérkőzésben.

Zsinórban harmadszor nyert a sümegi csapat, amely számára most két hét pihenő következik. A bakonyiak aztán azt tervezik, hogy az eddig veretlen Dág otthonában egy óriási mérkőzésen sikerül azt megtenniük, amit ebben az évben senki nem tudott elérni. A bravúrhoz a játékos anyagrendelkezésre áll.

NB I, férfiak, alapszakasz, 12. forduló

Sümegi RE – Kodolányi-Masita FRKE 3:1 (14, –20, 20, 16)
Sümeg, 250 néző. Játékvezetők: Tillmann, Szabó Zs.
Sümeg: Markó, Koós, Gőczi, Porkoláb, Kaposi, Petre E. Csere: Erdei (liberó), Soós, Affentáller, Bíró, Gerencsér, Kiss. Játékos-edző: Markó Gábor
Kodolányi: Deli, Takács Z., Gazsi, Neukum, Madácsi, Nagy B. Csere: Csizmadi (liberó), Kővári, Kiss. Edző: Nagy Róbert

Junior: Sümeg – Kodolányi 3:0 (10, 16, 14)
Végig vezetve, látványos játékkal, több támadási figurát bemutatva magabiztosan győztek a sümegi fiatalok, akkora előnyben röplabdázva, hogy a fehérváriak a vége felé csak azt várták, legyen már vége.

Címkék: röplabda fehérvár sümeg kodolányi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr612496043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása