A női Extraliga alapszakaszának 11. fordulójában a címvédő BSE-FCSM nagy csatában nyert 3:1-re a MÁV Előre SC otthonában. A fővárosiak ezzel a sikerrel megerősítették helyüket a tabella élén.

Cseles megoldással élt az eltiltását töltő hazai edző, Fésüs Irén. Ahogyan azt sejteni lehetett, átrendezték a fehérvári termet, a kispadot átköltöztették a lelátó felőli oldalra, így könnyedén láthatta el taktikai tanácsokkal játékosait. Tanácstalannak tűntek az első szettben a fővárosiak, az energikusan és pontosan röplabdázó házigazdák játékának ellenszerét sokáig nem találták. Hollósy László edző tanácsai süket fülekre találtak. Hiába brillíroztak eleinte a fehérváriak, kétszer is három-négy ponttal vezettek (10:6, 14:11), a rutinos látogató azonban összekapta magát és hozta az első játszmát.

Hasonló forgatókönyv íródott a második szett elején is, rendesen tapadtak a hazaiak a BSE-re. Olyannyira, hogy az izgalmas szettet a maguk javára fordították és meg is nyerték! Nem adták könnyen a bőrüket a fehérvári lányok, alaposan megizzasztották a listavezetőt, egyedül a blokkokkal akadt probléma, túl korán ugrottak a lányok. Fej-fej mellett haladtak a harmadik szettben is, bár 19:22-nél forrósodott a helyzet, ám egy hazai időkérés ismét csodát tett, jött is az egyenlítés, de többre már nem futotta. A negyedik szettet a vendégek irányították, ám öröm volt látni hazai oldalon az egyre hatékonyabb sáncokat. A játékot illetően a kevésbé szebbik arcukat mutatták a fővárosiak, így a házigazdának lehetősége lett volna megcincálni az oroszlán bajszát...

Extraliga, nők, alapszakasz, 11. forduló

MÁV Előre SE – BSE-FCSM 1:3 (–18, 20, –23, –15)
Székesfehérvár, 150 néző. Játékvezetők: Tillmann, Szabó Zs.
MÁV Előre: Vacsi, Papp D., Dzunic, Antal A., Tálas, Meek. Csere: Deli-Germann (liberó) Kondor T. Edző: Fésüs Irén
BSE: Tóthné, Horváth A., Sándor R., Hackl, Gudmann, Kötél D. Csere: Tóth A. (liberó). Edző: Hollósy László

(forrás: Fejér megyei Hírlap)

Címkék: máv röplabda fehérvár előre bse extraliga máv előre

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr912493728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása