Ahogyan tavaly, úgy ezúttal is a TEVA-Gödöllői RC nyert hazai pályán a Vasas Duna Autó Óbuda ellen a női Extraligában. Az alapszakasz 11. fordulójának rangadóján a parádésan teljesítő liberó, Berze Zsófia kiváló játékának köszönhetően a gödöllőiek 3:1-re győztek.

Az előző szezonban hazai pályán kétszer is legyőzte a Gödöllő a Vasast, aztán az elődöntőből emlékezetes csatában a fővárosiak jutottak tovább 3:0-s összesítéssel. A Vasas edzője, Jókay Zoltán ezen a találkozón eltiltása miatt már nem ülhetett a kispadon, segítője, Kőnig Gábor helyettesítette, ő pedig a lelátón foglalt helyet. Hiányzott az ütőjátékos, Oláh Vivien is, aki térdsérülés miatt nem játszhatott.

A hazaiak csapatkapitánya, Bajáriné Pesti Anikó szerezte a meccs első pontját, amelyre a Vasas center, Nagy Eszter válaszolt. Meglehetősen sok apró hibával, ugyanakkor jó mezőnyözéssel kezdett mindkét együttes (5:5). Kevés volt a saját pont, leginkább egymás rontásaiból éltek a csapatok. A Vasas tűnt stabilabbnak és magabiztosabbnak, Dékány Bernadett pontjaival előnybe is került az első technikaira (7:8). Aztán a feladó, Milovits Júlia pontjával, valamint Miklai Zsanett két ásznyitásával még jobban ellépett a látogató (7:11).

Sok nyitást rontott a Gödöllő, és támadásban sem volt hatékony, Szakmáry Gréta eredményes kényszermegoldásainak köszönhetően mégis látótávolságban tudott maradni (13:16). A második technikai pihenő után Németh Zsuzsanna volt eredményes, majd jött a sokadik haza szervahiba. Ezúttal Miklai is rontott a másik oldalon, ráadásul Dékány a hálóba bombázott egy támadást, így felzárkózott egy pontra a Gödöllő (16:17). Nagy Eszter centerpontja után Takács Zsófia blokkolt, Deme Gábor edző pedig időt kért, mert pillanatok alatt visszaállt a hárompontos különbség a vendégek javára (16:19).

A visszatérést követően Nagy Eszter sáncolta Széles Petra ütését, aztán Szakmáry, majd újra Nagy volt eredményes. Borlai Luca próbálkozása is sikeres volt, de a túloldalon Takács nem hibázott, így a hajrában néggyel ment a fővárosi együttes, Deme mester megint időt kért (18:22). Merkószki Tünde a hármas vonalon túlról köszönt be, de Miklai válaszolt neki, Berze Zsófia benyelte névrokona, Takács Zsófia szerváját, ezzel játszmalabdához jutott a Vasas (19:24). Szakmáry szépített, aztán a csereként beállt feladó, Tóth Luca elrontotta a nyitást, a Gödöllő a vártnál csekélyebb ellenállást kifejtve elvesztette az első szettet (20:25, 0:1).

A hazaiak csapatkapitánya, Bajáriné Pesti Anikó szerezte a második felvonás első pontját egy ászértékű szervából. Dékány hátsósoros bombája hamar egyenlítést eredményezett a Vasas számára (2:2), de Szakmáry újabb szemfüles megoldásával visszaszerezte a vezetést a házigazda (4:3). Németh Zsuzsanna remek nyitása után már hárommal jobban állt a Gödöllő, aztán jött Merkószki Tünde, és az első technikai szünet (8:4).

A folytatásban Németh rossz nyitása után Merkószki javított egy ásszal, Szakmáry centertámadásból volt eredményes, Milovits viszont ütést rontott, ezért Kőnig Gábor időt kért (11:5). A folytatásban feladót is cserélt a Vasas edzője, Milovits Júliát váltotta Lutter Liza, majd Horváth Gabriella is pályára lépett, a második kötelező szünetben mégis kilenccel vezetett a kevesebb hibával játszó házigazda (16:7). A visszatérés után elkezdte a felzárkózást a Vasas (16:10), Deme Gábornak időt kellett kérnie.

Németh Zsuzsanna szakította meg a rossz hazai sorozatot, ezzel újra meg is indult volna a házigazda, de Takács Zsófia remek blokkja közbeszólt. A Vasas edzője hamarosan mégis időt kért (19:12), de a Gödöllő lendületét ez sem törte meg. Előjöttek a hibák a fővárosiak részéről, viszont a hazaiak egyre kevesebbet rontottak, így jelentős különbséggel vezettek (20:13). Szakmáry hibája után mégis időt kért Deme mester (21:16), de a folytatásban Bajáriné szép ütéseivel magabiztosan menetelt a Gödöllő, és Szakmáry szemfülese megoldásával egyenlített összetettben (25:16, 1:1).

A harmadik felvonás Szakmáry Gréta centerpontjával indult, de a hazai játékos a leérkezés után a földre rogyott, és a bokáját fájlalta. Végül folytatni tudta a játékot. Takács Zsófia egy technikás megoldással egyenlített, aztán folytatódott a fej-fej melletti araszolás. Dékány Bernadett parádésan sáncolta Széles Petra támadását, majd Szakmáry Gréta adta fel a labdát Borlai Lucának (így volt, és nem fordítva!), aki a blokkról kipattintotta, így szerzett újabb fontos pontot a Gödöllőnek! A technikainál már három volt közte (8:5). Dékány több hiba után eredményesnek bizonyult (9:7), de Szakmárynak erre is volt válasza. Milovits helyett megint érkezett Lutter, de a Gödöllő tovább menetelt, Borlai jó nyitásainak köszönhetően (12:7). Miközben Kőnig Gábor a csapatnak magyarázott, Jókay Zoltán a sarokban a lecserélt feladónak, Milovits Júliának adott tanácsokat.

A Vasas remek sorozatba kezdett, és újra látótávolságba került (12:10). Megint nem voltak megfelelő hatékonyságúak a Gödöllő támadásai, ezért Deme Gábor időt kért. Jól tette, hiszen a folytatásban újra nekilendültek játékosai, jól védekeztek, és támadásban is pontosak voltak (15:10). Merkószi Tünde ütését követően jött a második technikai (16:11), majd a folytatásban Széles Petra blokkja Miklai Zsanettel szemben. Lutter helyett visszatért Milovits a Vasasban (18:12), de Horváth Gabriella támadásrontása után Kőnig edző megint időt kért.

Miklai Zsanett pontja táplálta a Vasas-reményeket, de Takács korással áttett labdája szélesnek bizonyult (20:13). Miklai megint beköszönt, majd a hálónál Bajáriné volt a leghatározottabb, kiütött egy labdát a blokkról. Dékány megint rontott, a rendkívül lelkes hazaiak lendületét csapatkapitányuk rossz nyitása sem törte meg, hiszen Milovits sem tudott átszerválni (23:15). A cseresarokban ácsorgó, kesztyűt viselő Lévai Vivien is beállt, de rögtön benézte Borlai Luca nyitását. A hazaiak feladója nagyon örült az ászszervának, aztán megint ment volna nyitni, aztán kisvártatva rájött, hogy vége a szettnek (25:15, 2:1).

Bajáriné Pesti Anikó ásznyitásával és rontásával kezdődött a negyedik rész (1:1). Magához tért a Vasas, és átvette a vezetést (2:3). Akadtak bődületes, rangadóra egyáltalán nem való hibák mindkét oldalon, a nyitások például egyáltalán nem mentek egyik csapatnak sem. Dékány egyenlített (7:7), majd Szakmáry blokkjával már kettő volt a hazaiak előnye. Nagy Eszter kétszer is eredményes volt, Németh pedig ütést rontott, aztán javított. Borlai is elhibázta a szervát, Takács ütése pontos volt, megint egyenlített a Vasas (12:12). Merkószki bombázott, Takács rontott, de aztán egy jó blokkal ő is korrigált (14:13).

Merkószki remekelt ebben az időszakban, de a többiek is jól teljesítettek. Igazán élvezetes, látványos, izgalmas volt a játék! Egy hosszú labdamenet után Bajáriné ütése után minimális hazai előnnyel mehettek a második technikaira a hazaiak (16:15). Borlai ügyeskedett, majd Miklai blokkolta Bajáriné ütését. Kőnig Gábor hamarosan időt kért, mert a Vasas nem tudta tartani a hazaiak csapatkapitányát, Bajárinét (19:16). Széles Petra két ászt nyitott, meg egy ászértékűt (22:16). Közben a Vasasba visszatért Milovits, társa, Dékány pontot szerzett, de ekkor már jelentős fölényben volt a Gödöllő (23:17). Szakmáry ütése a blokkról kivágódott, meccslabda! Dékány megint eredményes volt, de aztán elrontotta a nyitást, így a Gödöllő 3:1-re megnyerte a rangadót (25:18, 3:1).

A mérkőzés legjobbja
Három játékos teljesített átlagon felül a hazaiaknál. Borlai Luca a sérülését követően ezúttal újra kiválóan teljesített, remekül irányította együttesét. Szakmáry Gréta a mezőny legeredményesebbjének bizonyult a rangadón (14 pont), támadásban és védekezésben is remekelt. A mezőny legjobbja ezúttal a fiatal, tehetséges liberó, Berze Zsófia volt, aki egyszerűen megbabonázta a Vasas játékosait, nyitásfogadásban és mezőnyben is rendkívül pontos volt, ezzel megalapozta együttese rangadónyerését. Az egyébként érthetetlen, hogy a fővárosiak miért nyitották őt akkor is, amikor már teljesen világos volt, hogy ezen az estén sebezhetetlen... Rajta kívül – szerintünk – elévülhetetlen érdemei vannak a győzelemben Bajáriné Pesti Anikónak és Széles Petrának is. A Vasas játékosai közül a két center, Nagy Eszter és Miklai Zsanett, valamint a liberó, Vatai Gabriella játszott jól.

Extraliga, nők, alapszakasz, 11. forduló

TEVA-Gödöllői RC – Vasas Duna Autó Óbuda 3:1 (–20, 16, 15, 18)
Gödöllő, 150 néző. Játékvezetők: Hóbor, ifj. Szabó P.
Gödöllő: Borlai 5, Szakmáry 14, Németh Zs. 6, Bajáriné 12, Merkószki 12, Széles 7. Csere: Berze (liberó). Edző: Deme Gábor
Vasas: Milovits 1, Miklai 9, Dékány 12, Szalma, Takács Zs. 12, Nagy E. 9. Csere: Vatai (liberó), Lutter L., Horváth G. 2, Lévai. Edző: Kőnig Gábor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 7:8, 13:16, 17:20. 2. játszma: 8:4, 13:5, 17:11, 23:16. 3. játszma: 8:5, 12:7, 16:11, 23:15. 4. játszma: 8:7, 12:12, 19:16, 23:16

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Deme Gábor: – A második szettől elkezdtünk mezőnyözni, védekezésben feljavultunk, ez volt a meccs kulcsa. Nagyon akartuk ezt a győzelmet, megérdemelten győztünk! A négy közé jutás még mindig nagyon meleg lesz, a hátralévő három meccsünkből kettőt kéne nyernünk.
Kőnig Gábor: – Erre nincsenek szavak... Olyan dolgokat engedtünk meg magunknak, olyan állásnál, amikor feljöhettünk volna, ami a végzetünket okozta. Vagy a liberót nyitottuk, aki ma szenzációs volt, vagy át sem tudtunk szerválni. A Gödöllő sokkal jobban nyitott.

Címkék: röplabda gödöllő vasas extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr602495415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása