Tovább sűrűsödik a középmezőny a női NB I-ben, mivel az alapszakasz 11. fordulójában a Szolnok megszerezte szezonbeli első győzelmét idegenben, a Veszprém és az Eger pedig megint kikapott.

A részleges bokaszalag-szakadást szenvedett Tóth Esztert nélkülöző egriek csak időnként tudták megnehezíteni ellenfelük dolgát. A harmadik felvonásban sokáig a hevesieknek állt a zászló, ám a végére elfáradtak, így nem sikerült abszolválniuk a részsikert. Tóth Esztert centerposzton jól helyettesítette Dancs Renáta, ám ennek ellenére lehetett érezni, hogy egy fontos láncszem hiányzott a hazai gépezetből.

Hiába vezetett mindkét szett elején a házigazda, a borsodiak hamar fordítani tudtak, s biztosan hozták az első két játékrészt. A harmadik felvonás is hasonló forgatókönyv szerint indult, ám 12:11-es állásnál, sorozatban négy pontot szerzett az Agria RC, ám végül ez az előny is kevésnek bizonyult a szépítéshez. A vendégek 17:17-nél egyenlítettek, a végjátékban pedig már nem adtak újabb lehetőséget az egrieknek. A Miskolc motiváltan játszott, úgy nyert játszmavesztés nélkül, ahogyan egy esélyesnek kell idegenben. A hazaiak lelkesedése csupán arra volt elég, hogy szoros szetteket érjenek el. A legjobb négybe kerülésre továbbra is megvan az Eger esélye, ám ehhez több meccset nem veszthet hazai környezetben.

A meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

NB I, nők, alapszakasz, 11. forduló

AVE-Agria RC Eger – Albrecht-Miskolci VSC-MISI 0:3 (–18, –20, –22)
Eger, 50 néző. Játékvezetők: Csizmarik, Bodrogi
Eger: Petrás, Hajdú, Dancs, Imreh, Kolman, Róth. Csere: Répászki (liberó). Edző: Juhászné Tóth Mária
Miskolc: Leidgeb, Szajkó, Szabó B., Oláh Cs., Kovács E., Rédei. Csere: Nagy (liberó), Kiss, Mosonyi, Sitkei. Edző: Toma Sándor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:8, 13:16, 17:23. 2. játszma: 7:8, 14:16, 18:23. 3. játszma: 8:6, 16:13, 19:23

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Juhászné Tóth Mária: – A Tóth Esztert centerben helyettesítő Dancs Renátával voltam csak elégedett. Reménykedtem egy-két szett megnyerésében, ám ez nem sikerült. A Miskolc jobb csapat nálunk. Nyitásokat rontottunk és a védekezésünk sem bizonyult elég hatékonynak.
Toma Sándor: – Célunk az, hogy visszajussunk az Extraligába. Egerben is megérdemelten nyertünk.

Veszprémi Egyetemi SC – BITT-Kaposvári NRC 1:3 (22, –20, –15, –17)
Palota-Böllhoff – Szolnoki RK-SI 1:3

(forrás: agriasport.hu, heol.hu)

Címkék: eger miskolc agria röplabda mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr12493773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása