Látványos játékkal mutatkoztak be a marosvásárhelyi női röplabdázók az új edzőjüknek. A CSU Medicina három játszmában győzte le hazai pályán a Pro Volei Botosani együttesét a román bajnokság alapszakaszának nyolcadik fordulójában. A találkozót a pénteken kinevezett tréner, Zoran Terzic a lelátóról tekintette meg.

A hét szenzációja volt röplabdaberkekben Terzic kinevezése, tekintve, hogy a szerb szakember hazája nemzetközi elithez tartozó válogatottjának élén áll, s az utóbbi néhány évben többszörös bajnokcsapatot faragott a román Metal Galati együtteséből, amely az előző idényt is megnyerte, de pénzhiány miatt felbomlott a klub és a szakember kapcsolata a nyári szünetben.

Terzic, aki így csatlakozik az egyesületnél állomásozó, egyre növekvő létszámú szerb szakembergárdához, azzal a feltétellel írt alá Marosvásárhelyre, hogy amennyiben egy erős bajnokságból megkeresik, akkor feltétel nélkül távozhat, egyelőre azonban eredményes csapatot szeretne faragni a CSU Medicinából. Hogy mennyire eredményeset, az saját bevallása szerint a téli időszak igazolásaitól is függ, a jelenlegi kerettel a negyedik-ötödik helyre várja a jelenleg négy győzelemmel és három vereséggel a hatodik helyen álló csapatot. Ő a negyedik szerb a szakvezetésben. Luka Valerijan a technikai igazgató, míg Branko Gajic (az eddigi vezetőedző, aki a szombati mérkőzésen is irányította a lányokat), valamint Nenad Dzurovic, a segédei lesznek.

A Pro Volei elleni mérkőzésre visszatérve, ez ismét egy hatpontos találkozónak számított, hiszen közvetlen riválisról volt szó, de a vendégek nem tudtak felnőni a feladat magaslatára, elsősorban a házigazdák meglepően jó játékának betudhatóan. A CSU Medicina kiválóan, 7:0-val kezdett, innen pedig nagyon nehéz felállni. A Botosani később kicsit kiegyenlítette a találkozót, azonban a játszmát nem tudta visszahozni, mint ahogy a másodikat is apelláta nélkül veszítette el, sokkal kategorikusabban, mint a 25:15-ös eredmény mutatná.

A harmadik játszmában azonban kiengedtek a házigazdák, s ez majdnem a szett elvesztésébe került. Csakhogy amikor az ellenfél hat ponttal vezetett, Cornel Malaxia játékvezető – a lelátóról nézve érthetetlen okok miatt – sárga lapot mutatott fel Baciunak (utólag rákérdezve, állítólag valamilyen gesztusát mutogatásnak vette a bíró), ami újabb pontot is jelentett a vendégeknek. Ez pedig nem csak a lelátók népét háborította fel, hanem a játékosok is mintha felébredtek volna, sokkal határozottabbak lettek, s végül megfordították a játszmát, s végleg eldöntötték a találkozót.

„A sárga lap felháborított, nagyon zokon vettük, s szerintem ez segített megnyerni a harmadik szettet is” – mondta a találkozó után Adina Salaoru csapatkapitány, aki elmondta, hogy nagy várakozással néznek az edzőcsere elé.

Zoran Terzic 1966-ban született Belgrádban. Szülővárosának testnevelési egyetemén diplomázott 1998-ban. Játékosként 1979 és 1986 között a Crvena Zvezda együttesében szerepelt, minden korosztályban. Edzői karrierjének elején sokat tanult Drago Tomic mestertől, a jugoszláv férfiválogatott korábbi szövetségi kapitányától, aki 1979-ben bronzérmet nyert a nemzeti csapattal a párizsi Európa-bajnokságon. Először Belgrádban dolgozott Goran Nesic segítőjeként, majd 1996-ban átvette a Crvena Zvezda juniorcsapatát, amellyel országos bajnoki címet nyert.

Érdekesség, hogy Terzic játékosként 1985-ben, edzőként pedig 1998-ban nyert aranyérmet Belgrád város juniorválogatottjával a hagyományos Májusi Tornán. Soha nem tervezte, hogy női csapattal fog dolgozni, az ötlet Aleksandar Boricic agyából pattant ki. Ő a Crvena Zvezda igazgatója, illetve a Szerb Röplabda Szövetség elnöke. Nevelőegyesülete női csapatával szerb bajnoki címet nyert, ezzel megszakította a VC Jedinstvo Uzice egyeduralmát, majd átvette Darko Zakoc távozása után a női válogatott irányítását (2002), amellyel a 2006-os világbajnokságon bronz-, a 2007-es Európa-bajnokságon pedig ezüstérmet nyert.

Román bajnokság, nők, alapszakasz, 8. forduló

CSU Medicina – Pro Volei Botosani 3:0 (19, 15, 22)
Marosvásárhely. Játékvezetők: Malaxia, Cristea
CSU Medicina: Breban, Salaoru, Ciocian, Ivanof, Baciu, Iancu. Csere: Dimény (liberó), Foca, Pintea, Cazacu
Pro Volei: Lupu, Burmaz, Hosu, Trojancevic, Lupsan, Dinic. Csere: Precol (liberó), Covrig, Arhip, Lungu

A CSU Medicina honlapja

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr372483745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása