Légiós-körkép november 30.

 2010.11.30. 09:21

Közkívánatra újra jelentkezik a sokak által kedvelt és hiányolt légiós-körkép elnevezésű rovat! Bőven van miből szemezgetnünk, hiszen a magyar röplabdázók Európa és az Egyesült Államok számos országában, államában sikeresen szerepelnek! Összeállítás Moszkvától Párizson át Leedsig, illetve Kansastől Szalonikin át Izmirig!

FÉRFIAK

Mészáros Dömötör (Arkas Izmir, török): Mint arról már beszámoltunk, a Challenge Kupa második fordulójából továbbjutott a csapat a szlovén Marchiol Vodi Prvacina ellen, és a következő körben a finn Raision Loimu ellen játszik. A bajnokságban korántsem volt ilyen sikeres az együttes, hiszen az alapszakasz hetedik fordulójában meglepő vereséget szenvedett a Maliye Milli Piyango otthonában (3:2). Mészáros az ötödik szettben már nem játszott, addig nyolc pontot szerzett. Statisztika itt!

Veres Péter (Dinamo Moszkva, orosz): Újabb győzelem a Bajnokok Ligájában, ahogyan korábban már megírtuk, a moszkvaiak hazai pályán nyertek a belga bajnok Knack Randstad Roeselare ellen. A hazai bajnokság alapszakaszának ötödik fordulójában a fővárosiak 3:1-es vereséget szenvedtek a Lokomotiv Belgorod otthonában. A magyar játékos hét pontot szerzett. Statisztika itt!

Németh Szabolcs, Geiger András, Nagy Péter (Remat Zalau, román): Ahogy arról már beszámoltunk, a Bajnokok Ligájában 3:1-re kikapott a csapat a német VfB Friedrichshafen otthonában. A bajnokság alapszakaszának nyolcadik fordulójában meglepően szoros meccset játszott az együttes a CSMU Craiova otthonában, s végül 3:2-re nyert. A Remat továbbra is a tabella első helyén áll, de már pontegyenlőséggel a Constantával.

Kecskeméti Péter (CS Stiinta Explorari Baia Mare, román): A bajnokság alapszakaszának nyolcadik fordulójában 3:2-re nyert a nagybányai csapat a SCMU LPS Suceava otthonában, és már a tabella ötödik helyén áll.

Dávid Zoltán (CVM Tomis Constanta, román): Amint arról tudósítottunk, a CEV Kupa első fordulójának visszavágóján a csapat 3:0-ra kikapott odahaza a CSS Berlin együttesétől, így kiesett, és átkerült a Challenge Kupa harmadik körébe, ahol az orosz Gazprom-Jugra Szurgut ellen játszik. Mivel túl későn igazolt Romániába, a szabályok szerint Dávid Zoltán csak a bajnokság következő fázisában, márciustól játszhat. Az együttes az alapszakasz nyolcadik fordulójában 3:1-re nyert Kolozsváron, és a tabella második helyén áll, de immár pontazonossággal az éllovas Remat Zalauval.

Kovács I Zoltán (OK Salonit Anhovo Kanal, szlovén): Ahogy azt korábban megírtuk, a csapat kiesett a CEV Kupából, mivel 3:0-ra kikapott a román Dinamo Bucuresti otthonában, és az aranyjátszmát is elvesztette. A Challenge Kupa harmadik körében a szlovén együttes a tavaly még Bajnokok Ligája-résztvevő francia Beauvais Oise ellen szerepel. A Közép-európai Liga alapszakaszának kilencedik fordulójában hazai pályán 3:0-s vereség a címvédő, szintén szlovén ACH Volley Bled ellen. A magyar center csak a harmadik szettben játszott, négyszer volt eredményes. Statisztika itt!

Koch Róbert (SK Posojilnica Aich/Dob, osztrák): A Challenge Kupa második fordulójából kettős győzelemmel jutott tovább a csapat a horvát OK Mladost Marina Kastela ellen. A következő ellenfél a bosnyák OK Kakanj lesz. A Közép-európai Ligában nem lépett pályára a magyar feladó együttese a közelmúltban.

Mózer Zoltán (Hypo Tirol Innsbruck, osztrák): Ahogy arról beszámoltunk, a Bajnokok Ligája második fordulójában az osztrákok hazai pályán 3:1-re nyertek a görög Panathinaikosz ellen. A Közép-európai Liga alapszakaszának kilencedik fordulójában szintén odahaza játszott a Tirol, és szintén 3:1-re nyert, az ellenfél az örök rivális hotVolleys Wien volt. Mózer hét pontot szerzett. Statisztika itt!

Szabó Dávid (Sisley Treviso, olasz): Ahogy azt megírtuk, a Bajnokok Ligája második fordulójában az itáliai csapat meglepő vereséget szenvedett odahaza az orosz Lokomotiv Belgorod ellen (0:3). A bajnokság alapszakaszának hatodik fordulójában sem járt szerencsével, s immár a negyedik vereségét szenvedte el az együttes, ezúttal hazai pályán az Acqua Paradiso Monza Brianza ellen (1:3). A magyar játékos nem lépett pályára. Statisztika itt!

Baróti Árpád (Tonno Calippo Vibo Valentia, olasz): A bajnoki alapszakasz hatodik fordulójában 3:0-s vereség a Bajnokok Ligája-címvédő Trentino otthonában. A magyar játékos a harmadik szettben csereként lépett pályára. Statisztika itt!

Molnár Dávid (TV Bühl, német): A Német Kupa második fordulójában 3:1-es vereség a Moerser SC ellen. Statisztika itt!

Berndt Attila, Demeter András, Fehér Tamás, Herczeg Roland, Tóth Milán (Leeds Carnegie, angol): „3:0-ra elvertük az első helyezett Sheffield csapatát, amely már csak jobb játszmaaránnyal előz meg minket – írta Tóth Milán. – Nem vagyunk teljesen elégedettek a mutatott játékkal, legalábbis én, mert sok hibával játszottunk, de ez most szerencsére nem bosszulta meg magát. Ati 17 pontot ütött össze, további hármat blokkal szerzett. Roland ma csak 13 pontig jutott, de a mezőnyben rengeteg labdát megfogott. Tomi jó liberóhoz méltóan remekül vezényelt hátul, Andris csereként kapott lehetőséget. Én pedig igyekeztem ellátni feladó-feladataimat. Ma a mérkőzés legjobbja viszont amerikai centerünk, Bryan Simmons volt, aki remek blokkokat mutatott be.”

Eredmények

Demeter György (edző, Fenerbahce, török): Ahogy részletes tudósításunkban már olvashatták, örömteli győzelmet aratott a török csapat a Bajnokok Ligája második fordulójában a francia Tours VB otthonában (3:1). Igen ám, otthon viszont a szezon eddigi legfájóbb vereségét szenvedte el a bajnoki alapszakasz hetedik fordulójában, ugyanis hazai környezetben 3:0-ra kikapott az örök rivális Galatasaray ellen, ennél pedig nincs nagyobb tragédia a Fenernél. Bosszantó, hogy mindhárom szettben a minimális kétpontos különbséggel vesztett Demeter mester csapata (háromszor 23:25). Statisztika itt! Fotógaléria itt!

NŐK

Dégi Barbara (VBC Köniz, svájci): A bajnokság alapszakaszának 11. fordulójában 3:0-s győzelem otthon a FKB Volley Düdingen ellen. A csapat már a második helyen áll a tabellán. Fotógaléria itt!

Kötél Zsanett (Entente Saint-Chamond, francia): A másodosztály alapszakaszának hetedik fordulójában 3:2-es siker az Institut Federal de VB otthonában. A csapat a hatodik helyen áll a tabellán.

Józsa Zsuzsanna (Iraklisz Szaloniki, görög) és Kiss Katalin (AEK Athén, görög): A bajnoki alapszakasz ötödik fordulójában magyar-magyar rangadót rendeztek Szalonikiben, amelyet a vendég athéniak nyertek 3:0-ra! Józsa 15, Kiss 14 pontot szerzett. Képgaléria itt! Az AEK az első, az Iraklisz a második helyen áll a tabellán.

Héjjas Valéria (Nantes, francia) és Kriegel Éva (Union Stade Francais Saint Cloud, francia): A magyaros csapatok találkoztak Franciaországban is, az alapszakasz kilencedik fordulójában 3:2-re nyert a vendég Nantes, amelyben a térdműtétje után lábadozó Héjjas az eddigiekhez hasonlóan ezúttal sem lépett pályára. A csereként beálló, egy pontot szerző Kriegel együttese továbbra is nyeretlen és sereghajtó az élvonalban. Statisztika itt!

Dobi Edina (New Orleans Privateers, amerikai): A csapat számára már véget ért a szezon.

Molnár Hajnalka (Memphis Tigers, amerikai): Két vereséggel zárta a szezont az együttes, mindkettőt az University of Alabama at Birmingham ellen. Előbb 0:3, a magyar feladó nem szerzett pont, majd 1:3, Molnár két pontot szerzett.

Szívós Mária (Middle Tennessee State University BlueRaiders, amerikai): Hetek óta azt írjuk, hogy a nagyszerű győzelmi sorozat tovább tart, és szerencsére ezúttal sincs ez másképp, hiszen az együttes az elmúlt 26 mérkőzéséből 25-öt megnyert, szeptember ötödike óta csak egyszer vesztett! A nagyszerű teljesítménynek köszönhetően a csapat felkerült a bajnokság főtáblájára, ahol december harmadikán, pénteken játssza az első találkozóját. A legutóbbi, Saint Louis elleni meccsen (3:1) Szívós a mezőny legeredményesebbjeként 13 pontot szerzett! Statisztika itt!

Farkas Anett (Virginia Commonwealth University Rams, amerikai): 3:1-es győzelem az Albany ellen, Farkas csereként lépett pályára, egy pontot szerzett. Statisztika itt!

Porubek Lilla (Kansas State University Wildcats, amerikai): A rossz sorozat (13 meccsből 12 vereség) után két győzelemmel ért véget a szezon a csapat számára! Porubek a Kansas University ellen (3:2) csapata második legeredményesebbjeként 16 pontot szerzett, majd a Colorado ellen (3:2) hét alkalommal volt eredményes. Képgalériák: Kansas és Colorado.

Nagy Mariann (Lavoro.Doc Pontecagnano, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának hetedik fordulójában 3:2-es vereség a Biancoforno Santa Croce otthonában. A magyar játékos a mezőny legeredményesebbjeként 36 pontot ütött (+25), ezzel ő lett a forduló legeredményesebb játékosa is, és az összetett listát is vezeti! Statisztika itt!
A 7. forduló legeredményesebb játékosai: Nagy Mariann (Lavoro.Doc Pontecagnano) 36 pont, Soraia Neudil Dos Santos (Biancoforno Santa Croce) 27 pont, Cibele Lucindo Augusta Barboza (Esse-ti Loreto) 26 pont
Az alapszakasz legeredményesebb játékosai (7 forduló után): Nagy Mariann (Lavoro.Doc Pontecagnano) 163 pont, Georgina Soledad Pinedo (Banca Reale Yoyogurt Giaveno) 152 pont, Antonina Zetova (Chieri Volley Club) 145 pont, Desiree Guillermina Glod John (Banca Reale Yoyogurt Giaveno) 137 pont, Elena Garcia Marquez (Dahlia Tv Busnago) 133 pont

Filipovics Anita (Icos Crema, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának hetedik fordulójában 3:0-s vereség a Chieri otthonában. A magyar center öt pontot ütött. Statisztika itt!

Horváth Dóra (Asystel Novara, olasz): Az élvonalbeli bajnokság alapszakaszának első fordulójában 3:2-es vereség otthon a Piacenza ellen. A magyar játékos 12 pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Kovács Eszter (SWE Volley-Team, német): A bajnoki alapszakasz első fordulójában 3:2-es győzelem hazai pályán az Allgäu Team Sonthofen ellen. A magyar center 11 pontot szerzett (+9). Statisztika itt!

Liliom Rita (Alemannia Aachen, német): A bajnokság alapszakaszának első fordulójában 3:0-s győzelem a Zürich Team VCO Berlin otthonában. A magyar játékos hat pontot szerzett. Statisztika itt!

Bognár Krisztina (SC Potsdam, német): A bajnokság alapszakaszának első fordulójában 3:0-s győzelem Berlinben, a Köpenicker SC ellen. A magyar feladó csereként lépett pályára, egy pontot szerzett. Statisztika itt!

Meléndez-Pál Beatrix (Extremadura Arroyo, spanyol): A másodosztály alapszakaszának nyolcadik fordulójában 3:1-es vereség a CV Sant Cugat otthonában. A magyar feladó együttese a tabella ötödik helyén áll.

Farkas Virág, Kiss Beáta, Kun Dorottya (Leeds Carnegie, angol): A bajnokság nyolcadik fordulójában elmaradt a csapat meccse a Team Northumbria ellen.

Forman József (edző, Auburn University Tigers, amerikai): 3:2-es siker a Georgia ellen. Statisztika itt! Ahogy Szívós Mária csapata, az MTSU, úgy az Auburn is felkerült a bajnokság főtáblájára, így a következő mérkőzéseket a felvételen látható csarnokban játszhatja a magyar edző csapata. Ez fennállása során először sikerült az együttesnek. Körülbelül harminc egyetemi bajnokság van az Egyesült Államokban, minden győztes felkerül a 64-es főtáblára, a legerősebb ligákból pedig több csapat is. Az Auburn bajnokságából például 11 csapatból hat folytathatja a legjobbak között.

Címkék: légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr112482951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása