A világ egyik legnépszerűbb sportágát, a röplabdát Győrött újra megalázták, újra csökkentették a városban a bajnoki- és diákolimpiai mérkőzések rendezésének lehetőségét.

Néhány éve a Magvassy Mihály Sportcsarnokban jelentős nemzetközi tornát rendeztek, 13 ország felnőtt válogatottjának részvételével. A tatarozás és a padlócsere során a röplabdaháló felállításának lehetőségét megszüntették.

Felépítették a városi egyetemi csarnokot. A röplabdaoszlop-helyeket betervezték, azonban a padló leterítésekor ezeket befedték. Nehogy az egyetemi NB I-es csapat és nézői kulturált helyen tudjanak játszani, szórakozni!

Padlócserét végeztek a Kodály Zoltán Általános Iskola tornatermében is, ahol valaha NB II-es mérkőzéseket játszottak, a padlócserekor megszüntették az állványok felállításának lehetőségét is.

Nemrég padlócserét hajtottak végre a Bercsényi Miklós Középiskolában is. Ebben a tornateremben diákolimpia országos döntőket és nemzetek közötti mérkőzéseket is rendeztek korábban. Most a padlócserével itt is megszüntették a szabályos röplabdapálya felállításának lehetőségét.

Szerencsére egy helyen, a Krúdy Gyula Gimnáziumban a sportszeretet győzött, és a padlócsere után is szabályos pályán, akár nemzetközi mérkőzéseket is lehet játszani.

Nem értjük a testnevelőket, a sportvezetést, miért irtják Győrött a röplabdát. Hiszen ők tudják, hogy ez a világ egyik legelterjedtebb, legnézettebb sportága. Vagy úgy gondolják, hogy a világ téved, ők pedig igyekeznek tanítványaikkal ezt érzékelni is?!

(forrás: Győri Röplabda Szövetség)

Címkék: győr röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr242480535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása