A férfi Magyar Kupa második fordulójának első mérkőzésén a Vegyész RC-Kazincbarcika szombaton 19 órától a Company Nyelviskola-Veszprémi RC együttesét látja vendégül. A sorozatban ez a legnehezebb ág, hiszen a továbbjutóra a Dunaferr SE vár a negyeddöntőben.

„Nehéz meccsre számítok, mert a kupaküzdelem mindig más, mint a bajnokság, és persze itt két találkozóra kell koncentrálni, hiszen csak úgy dől el a továbbjutás – mondta Dudás András, a Vegyész edzője. – A megszokott edzési menetrendünk kissé felborult az utóbbi napokban, de természetesen úgy készültünk, hogy nyerjünk, mert a győzelem a legfontosabb az első meccsen, aztán a második után úgyis minden kiderül. A két együttes már elég jól ismerheti egymást, hiszen az Extraligában kétszer is találkoztunk, és a legutóbbi, hazai fellépésünkön erős meccset játszottunk velük. Mivel az elmúlt hetekben úgy tűnik, jön felfelé a Veszprém, most is hasonló nagy küzdelmet, jó meccset várok.”

A veszprémiek számára már eddig sem volt sétagalopp a Magyar Kupa, hiszen az első körben a Budapest-bajnokság címvédőjével, a MAFC-Vásárhelyivel szemben csak kínkeservesen jutottak tovább (3:2).

„Az utóbbi hetek játéka helyenként bizalomgerjesztő, úgy tűnik, felvettük az élcsapatok tempóját – mondta Nyári Sándor, a Veszprém mestere. – Aggasztó az egyik alapemberünk, Czintula Mihály állapot, aki a legutóbbi, kecskeméti bajnoki meccsen lovaglóizom-húzódást szenvedett. Csak a pénteki edzésen dől el, hogy vállalhatja-e a játékot. Tovább nehezíti a helyzetünket, hogy az utóbbi időben egyre érettebben játszó liberó, Horváth Ádám a diplomamunkája készítése miatt nem tud a csapattal tattani. Két mérkőzésen dől el a továbbjutás, ezért az első találkozón mindenképpen olyan eredményt akarunk elérni, hogy a visszavágó előtt reális esélyünk legyen a negyeddöntőbe kerülésre.”

(forrás: boon.hu)

Címkék: veszprém röplabda magyar kupa kazincbarcika vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr822475266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása