Az OK Salonit Anhovo Kanal 3:0-ra kikapott a román Dinamo Bucuresti otthonában a férfi CEV Kupa első fordulójának visszavágóján. A magyar center, Kovács I Zoltán szlovén csapata az első meccset hazai pályán megnyerte 3:2-re, így aranyjátszma döntötte el a továbbjutást, de ezt is a románok nyerték, így a Salonit a Challenge Kupában folytatja nemzetközi szereplését.

Az első szettben jól kezdett a szlovén csapat (5:5), és az első technikai szünetben három ponttal vezettek (5:8). Ezután belehúzott a Dinamo, és egy szép blokkal egyenlített (11:11). Intenzív játékot produkált mindkét csapat. A Salonit Anhovo a második technikai szünetben egy ponttal jobban állt (15:16). A szerb Todorovic jóvoltából megint egyenlítettek a bukarestiek (17:17), és amikor a vezetést is átvették, a látogatók edzője, Dragutin Suker időt kért, majd cserélt (18:17). Ez sem segített, ugyanis a folytatásban nyitásfogadási hibákat vétett a szlovén együttes, a hazaiak magabiztos előnyt alakítottak ki, és megnyerték a szettet (25:19, 1:0).

A románok lendülete a második felvonás elején is eredményre vezetett (3:1). A Salonit Anhovo edzője megint cserélt, együttese előbb egyenlített (4:4), de a gyenge támadójáték miatt hamarosan megint hátrányban volt (8:5). Miután a román center, Muresana két sikeres akciót vezetett, a szlovén tréner időt kért és feladót cserélt. A hazaiak továbbra is nyomást gyakoroltak ellenfelükre, remekül játszottak, s kiváló blokkjaiknak köszönhetően a második technikai szünetben már tekintélyes előnyben voltak (16:10). Ekkor visszatért a Salonit kezdőfeladója, és Dos Santos sáncaival közelebb került riválisához a vendégcsapat (17:13). A hazaiak edzője is időt kért, s a folytatásban megint a szlovénok hibáztak többet támadásban. Suker edző időt kért, de játékosai tehetetleneke voltak a remek bukaresti blokkokkal szemben, így ezt a szettet is a Dinamo nyerte (25:17, 2:0).

Hamar ellépett vendégétől a román csapat a harmadik felvonás elején (5:1). A szlovén együttes edzője meg sem várta az első technikait, még a kötelező szünet előtt időt kért. Variálta, forgatta csapatának szerkezetét és összetételét Dragutin Suker, de a Dinamo folyamatosan termelte a pontokat, nem lehetett megfékezni a román együttes lendületét (10:1). Ezután egy idei g tudta tartani a különbséget a látogató (16:7), de ezzel nem sokra ment, a bukarestiek nagyon simán nyerték ezt a szettet (25:14, 3:0).

A meccsnek ezzel vége volt, de a továbbjutás még nem dőlt el, hiszen a Szlovéniában rendezett első találkozót óriási izgalmak közepette Kovács I Zoltán együttese nyerte 3:2-re. Jöhetett tehát az aranyjátszma, amelyben megint a hazaiak rajtoltak jobban, de Sabac blokkjaival gyorsan egyenlített a Salonit Anhovo (3:3). A folytatásban összezavarodott a Dinamo, jött néhány támadásrontás, ezt a vendégek tökéletesen kihasználták, ezért hamarosan már a román edző, Radulescu kért időt (4:7). A rövid pihenő jót tett a házigazdának, amely kisvártatva egyenlített (7:7). Ezután egy darabig fej-fej mellett haladtak a csapatok (10:10, 12:12), de a legvégén Todorovic pontjaival az aranyjátszmát is a Dinamo Bucuresti nyerte, ezzel továbbjutott a CEV Kupában.

A szlovén csapat a Challenge Kupa harmadik körében a tavaly még Bajnokok Ligája-résztvevő francia Beauvais Oise ellen szerepel.

CEV Kupa, férfiak, 1. forduló

1. mérkőzés: OK Salonit Anhovo Kanal (szlovén) – Dinamo Bucuresti (román) 3:2 (–22, 22, –21, 25, 15)

Visszavágó

Dinamo Bucuresti – OK Salonit Anhovo Kanal 3:0 (19, 17, 14) aranyjátszma 15:12
Bukarest, 100 néző. Játékvezetők: Sztojanov (bolgár), Lagierski (lengyel)
Dinamo: Soluc 5, Dinca, Despotovski 2, Harbuz 10, Craciun, Ilie, Kis, Manda, Marinca, Muresan 11, Roman 21, Todorovic 8. Edző: Radulescu
Salonit Anhovo: Kovács I Z. 3, J. Bektasevic, A. Kovacic 5, Dos Santos 3, Paliska 6, Andel 12, Savicic 5, Krivec, Orel 2, Sabec 4, Paravan, J. Kovacic. Edző: Suker

Továbbjutott: Dinamo Bucuresti

Címkék: kovács bucuresti röplabda kovács zoltán dinamo anhovo salonit cev kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr472473156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása