A Fino-Kaposvár 3:1-ra kikapott hazai pályán ifj. Grózer György, valamint az olimpiai bajnok amerikai Ryan Millar csapata, a lengyel Asseco Resovia Rzeszów ellen a férfi CEV Kupa első fordulójának visszavágóján. A magyar együttes így kettős vereséggel búcsúzott, de a belga Prefaxis Menen ellen a Challenge Kupa harmadik fordulójában folytathatja nemzetközi szereplését.

A Kaposvár játékosai már az első szettben megmutatták, hogy a felszabadult, bátor játék eredményre vezethet. Remek blokkokat mutatott be a házigazda, és a nyitások is hatékonyak voltak. 19:19 után azonban a hajrá jobban sikerült az ex-kaposvári ifj. Grózer Györggyel, és a többi világsztárral felálló lengyel együttesnek.

A második játékrész a sportág minden szépségét felvonultatta. Az elején öt ponttal meglépett a Rzeszów, a szett derekán, Kaszap Tamás ásznyitásával pedig már hat ponttal vezetett a házigazda! A vendégek ezúttal is időben eszméltek, és a legjobbkor, 23:23-nál befogták a magyar bajnokot. A végjáték parádés labdameneteket hozott, és a nagyszerűen küzdő somogyiak Bagics Balázs foghatatlan szervájával kiharcolták az egyenlítést (28:26, 1:1).

A térfélcsere után a vendégek semmit sem bíztak a véletlenre, és végig vezetve biztosan nyertek. A negyedik játszmában újra magára talált a somogyi együttes, és a fiatal társaság ismét kitett magáért. Remek nyitásokat, pontos támadásokat és hatásos blokkokat produkáltak, de ezúttal csak arra volt elég, hogy tisztes távolból kövessék ellenfelüket. A lengyelek végül eljutottak a meccslabdáig, és Grózer György bombájával megnyerték a mérkőzést.

A Rzeszów kettős győzelemmel jutott tovább a CEV Kupában, a Kaposvár pedig a Challenge Kupa harmadik körében folytathatja a nemzetközi kupaszereplést, a belga Menen ellen.

CEV Kupa, férfiak, 1. forduló

1. mérkőzés: Asseco Resovia Rzeszów (lengyel) – Fino-Kaposvár 3:0 (13, 19, 19)

Visszavágó

Fino-Kaposvár – Asseco Resovia Rzeszów 1:3 (–21, 26, –21, –21)
Kaposvár, 300 néző. Játékvezetők: Mesthdagh (belga), Kolos (bosnyák)
Kaposvár: Kaszap 8, Hoboth Á. 9, Szabó A. 5, Németh F. 17, Bagics Balázs 14, Csoma 7. Csere: Deák, Dömötör (liberók), Schulcz 1, Laszczik. Edző: Kántor Sándor
Rzeszów: Cernic 3, Perlowski 4, ifj. Grózer 27, Akhrem 12, Millar 12, Baranowicz 2. Csere: Ignaczak (liberó), Grzyb 5, Buszek 5, Ilic. Edző: Ljubomir Travica

Továbbjutott: Rzeszów (kettős győzelemmel, 6:1)

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Kántor Sándor: – Nagy élményt jelentett egy olyan európai sztárcsapat ellen játszani, amelyben egy olimpiai bajnok is szerepel. Emelt fővel jöhettünk le a pályáról, büszke lehetek a játékosaimra.
Ljubomir Travica: – Ez egy teljesen más meccs volt, mint az első. A kaposváriak nyitásban és fogadásban is sokkal jobb teljesítményt nyújtottak, mint egy hete, Lengyelországban. Nehéz ütközeten vagyunk túl.

Magyaros osztrák továbbjutás
Koch Róbert csapata, az osztrák SK Posojilnica Aich/Dob 3:1-re nyert hazai pályán a horvát OK Mladost Marina Kastela ellen a Challenge Kupa második fordulójának visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott tovább. A következő körben a bosnyák OK Kakanj lesz az osztrák együttes ellefele.

Challenge Kupa, férfiak, 2. forduló
1. mérkőzés:
OK Mladost Marina Kastela (horvát) – SK Posojilnica Aich/Dob (osztrák) 0:3 (–13, –18, –18)
Visszavágó: SK Posojilnica Aich/Dob – OK Mladost Marina Kastela 3:1 (21, –21, 16, 14)
Továbbjutott: Aich/Dob (kettős győzelemmel, 6:1)

(forrás: kapos.hu, sonline.hu)

Címkék: kaposvár röplabda rzeszów cev kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr172473369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása