Nagy küzdelemben győzött a Vegyész RC-Kazincbarcika a férfi Extraliga alapszakaszának nyolcadik fordulójában. A borsodiak a MAFC-BME-Mapei otthonában nyertek 3:2-re, ezzel őrzik második helyüket a tabellán.

A mérkőzés elején, az első technikai szünetig felváltva estek a pontok, egymás mellett haladtak a csapatok, majd a rövid szünet után Vocskó Máté jó nyitásait követően a MAFC lassan meglépett, öt-hatpontos előnyre tett szert, és végül megszerezte a részsikert. A második játékban magához tért a Vegyész, gyorsan előnyt szerzett, amelyben Lehóczky László remek szervái és Lónárt Péter pontos ütőteljesítménye is jelentős szerepet játszott. A hazaiak megpróbáltak kapaszkodni, de nem tudták megakadályozni a Kazincbarcika egyenlítését.

A harmadik szett ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt, azaz a borsodiak meggyőző teljesítményt nyújtva őrölték fel riválisukat, akiknek az időkérések sem segítettek. A negyedik játszma eleje szoros csatát hozott, amelyet egy incidens is színesített. 9:7-es állásnál egy vitatott bírói döntés után Takács Gergely piros lapot kapott, így cserével kiállt, de ez a momentum inkább a Vegyészt zavarta meg, míg a fővárosiak kettőzött erővel küzdve lelkesen játszva egyenlítettek.

Az ötödik felvonásban végig a vendégek vezettek, a térfélcsere 8:3-nál következett, és a hajrában hiába kért időt Vocskó György, a Vegyész behúzta a szettet és ezzel együtt a mérkőzést is.

Extraliga, férfiak, alapszakasz, 8. forduló

MAFC-BME-Mapei – Vegyész RC-Kazincbarcika 2:3 (17, –16, –17, 21, –10)
Káposztásmegyer, 50 néző. Játékvezetők: Tillmann, Szabó Zs.
MAFC: Jahn, Molnár I., Tari, Vocskó M., Takács G., Szappanos M. Csere: Tihanyi (liberó), Markovich, Mészáros. Edző: Vocskó György
Vegyész: Lehóczky L., Juhász, Kovács II Z., Dudás, Gulyás, Lónárt. Csere: Szántai (liberó), Lehóczky G., Toronyai. Edző: Dudás András

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Vocskó György: – Formálódik csapatunk, készülünk a középszakaszra, és már voltak biztató jelek is.
Dudás András: – Kétarcú mérkőzésen igazi meccshangulatban sikerült nyernünk.

HPQ-Szegedi RSE – Dunaferr SE 0:3 (–19, –16, –12)

(forrás: boon.hu)

Címkék: röplabda kazincbarcika mafc vegyész extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr232461805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása