A Miskolc, a Kaposvár és az Újbuda mellett melyik csapat kerül még a legjobb négy közé az női NB I alapszakaszában? A hétvégi, tízedik fordulóban talán kiderül, hogy az alsóház elől menekülők közül a Veszprém, az Eger, a Szolnok, esetleg a Palota esélyei nőnek, illetve csökkennek. Beharangozó!

KALOCSAI SE – AVE-AGRIA RC-EGER
(november 20. szombat, 11 óra)
A miskolciak tudnának mesélni arról, mi történik akkor, ha délelőtt 11-kor kell meccset kezdeni Kalocsán! A hazaiak az Eger számára sem könnyen megközelíthetőek, így bizonyára az aktuális ellenfél is meglehetősen korán indul otthonról. A Kalocsának két győzelme van, a Miskolc elleni sikert megelőzően éppen az Eger otthonában tudott győzni, úgyhogy van mit törlesztenie szombaton a vendégcsapatnak. A Miskolc veresége intő példa lehet a hevesiek számára, hiszen nekik égető szükségük van a győzelemre a felsőházba kerülés kiharcolásához. Ha mindkét csapat nagyjából teljes kerettel várhatja a meccset, akkor a hazai pálya előnyével és a korai kezdéssel is kalkulálva talán a Kalocsa tűnik esélyesebbnek, de az Eger egyszerűen nem hibázhat!

Tippünk: 2:3

PALOTA-BÖLLHOFF – ÚJBUDA TC
(november 20. szombat, 11 óra)
A Palota bravúrgyőzelmet aratott odahaza a Veszprém ellen, tehát megmutatta, hogy hazai pályán senki nem mehet biztosra ellene. Az Újbuda egy kisiklás, a Veszprém elleni borzalmas játék és meglepetés-vereség után gyorsan magára talált, s két sikerrel javított. A házigazda a négy közé kerülésért, a vendégcsapat pedig jelenlegi jó pozíciója megtartásáért pedálozik. A papírforma Újbuda-sikert sejtet...

Tippünk: 1:3

ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI – VESZPRÉMI EGYETEMI SC
(november 20. szombat, 15 óra)
A Miskolc kikapott Kalocsán, majd szenvedve nyert Szolnokon, ezért mindenki biztos volt benne, hogy a Kaposvár otthonában esélye sem lesz. Ehhez képest eléggé magabiztos, 3:1-es sikerrel térhettek haza a somogyi túráról a borsodiak. Ez a győzelem az Extraligába való feljutás, valamint a lélektan szempontjából is nagyon fontos volt, így az Eger és a Palota ellen is vereséget szenvedő (közben az Újbudát legyőző) veszprémiek nem utazhatnak vérmes reményekkel Miskolcra.

Tippünk: 3:0

SZOLNOKI RK-SI – BITT-KAPOSVÁRI NRC
(november 20. szombat, 15 óra)
A Szolnok eddig csak egyszer kapott ki odahaza, akkor is a Miskolctól 3:2-re (ötödik szett 13:15), így a Kaposvárnak sem lesz könnyű dolga. A somogyiak a második fordulóban, Miskolcon elszenvedett vereség után szépen meneteltek, de a lendületük hazai pályán pont a borsodiak ellen szakadt meg. Valószínűleg meglehetősen csalódottak, de ha nagyon sokáig bánkódnak, Szolnokon is pórul járhatnak!

Tippünk: 3:2

Az állás 9 forduló után
1. Kaposvár 16 pont (24:12)
2. Miskolc 16 pont (25:15)
3. Újbuda 15 pont (21:15)
4. Veszprém 14 pont (22:14)
5. Eger 12 pont (16:19)
6. Palota 12 pont (14:21)
7. Szolnok 10 pont (9:20)
8. Kalocsa 10 pont (8:22)
A Szolnok és a Kalocsa egy meccsel kevesebbet játszott, egymás elleni mérkőzésüket november 28-ra halasztották.

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr702457051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása