A román Remat Zalau hazai pályán 3:0-ra kikapott a tavaszi bronzérmes lengyel PGE Skra Belchatowtól a férfi Bajnokok Ligája D-csoportjának első mérkőzésén. A mezőny legeredményesebb játékosa a vereség ellenére a zilahiak magyar ütőjátékosa, a húszpontos Nagy Péter volt!

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

Teltház előtt, remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, és ahogyan várható volt, a lengyelek rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést. Ez az eredményen is meglátszott, az első technikai szünetben már három pont volt a különbség (5:8). Igen ám, de a differencia a folytatásban nem nőtt tovább, a második kötelező pihenőnél hárommal, majd a hajrában kettővel állt jobban a Belchatow (13:16, 19:21). A végén nagy bravúrral összejött az egyenlítés a Zilahnak (22:22), de az utolsó pillanatokban becsúszott két hiba, amit a lengyelek remekül kihasználtak, így óriási küzdelemben behúzták a részsikert (23:25).

A második játszmában is végig látótávolságban tudott maradni a román bajnok, de a Belchatow látványos és hatékony blokkjai ezúttal megakadályozták az egyenlítést. Nagy Péter és Geiger András után Németh Szabolcs is pályára lépett, és ő is hozzá tudott tenni a házigazda jó teljesítményéhez, hasznos tagja volt a csapatnak. A többiek is kitartóan, fáradhatatlanul próbálkoztak, öröm volt nézni, hogy a háló túloldalán lévő világsztároknak nem ritkán bizony meggyűlt a bajuk a kiválóan röplabdázó, motivált magyarok megoldásaival. Antiga, Bakiewicz, Miguel Angel Falasca, Kurek, Mozdzonek, Jakub Novotny, Plinski, Winiarski, Wlazly és Woicki a harmadik szettben még jobban rákapcsolt, ekkor már nem tudta tartani a lépést a világ egyik legjobb klubcsapatával a Remat, amelynek azonban a 3:0-s vereség ellenére sincs szégyenkeznivalója! Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) honlapjának tudósítása is kiemeli Nagy Péter ragyogó támadásait, valamint Gjoko Josifov és Geiger András pazar blokkjait.

A mezőny legeredményesebb játékosa a 3:0-s vereség ellenére a húszpontos Nagy Péter volt! Geiger András 13 alkalommal volt eredményes.

Ovidiu Macarie, a Remat Zalau edzője: – Kemény meccs volt, elkövettünk néhány hibát a játszmák végén, ezért alakulhatott ki különbség a lengyelek javára. Tudtuk, hogy nagy erős csapat ellen játszunk, ezért igyekeztünk mindent megtenni, és a tudásunk legjavát nyújtani.
Jacek Nawrocki, a Belchatow edzője: – Bizony, voltak nehézségeink az első szett végén, de minden sorozatban, így a Bajnokok Ligájában is mindig az első meccs a legnehezebb számunkra. Próbáltunk jól játszani, de nem tudtuk semmit ellenfelünkről. Nem volt könnyű meccs, de az eredmény nekünk kedvez. Most még nagyon nehéz, és túl korai lenne megmondani, ki hol végez a D-csoportban.

Bajnokok Ligája, férfiak, D-csoport, 1. forduló

Remat Zalau (román) – PGE Skra Belchatów (lengyel) 0:3 (–23, –21, –18)
Játékvezetők: Partiainen (finn), Georgijev (bolgár)
Zalau: Margarido, Nagy P., Geiger, Borota, Afloarei, Laza. Csere: Feher (liberó), Ciortea, Stoian, Josifov, Németh Sz. Edző: Ovidiu Macarie
Belchatów: Pliński, Novotny, Falasca, Winiarski, Mozdzonek, Bakiewicz. Csere: Zatorski (liberó), Woicki, Antiga, Wnuk. Edző: Jacek Nawrocki

Trentino BetClic (olasz) – VfB Friedrichshafen (német) 3:2 (–18, 18, –23, 22, 10)

A mérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető!

A mérkőzés teljes felvétele ide kattintva megtekinthető!

Címkék: bajnokok ligája nagy légió németh röplabda légiós geiger zalau belchatow

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr272455917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása