A férfi Bajnokok Ligája csoportkörében, az első forduló legelső mérkőzésén, kedden délután máris főszerepbe került egy magyar röplabdázó! A görög Panathinaikosz és az orosz Dinamo Moszkva meccsén nagy csatában 3:2-re győztek a vendég oroszok, a mezőny legeredményesebb játékosa pedig nem más, mint Veres Péter volt!

Az F-csoport első találkozóján egy meglepően sok hibával tarkított, hullámzó színvonalú meccsen úgy nyertek 3:2-re a moszkvaiak Athénban, a Panathinaikosz otthonában, hogy 2:0-ra vezettek, de az ötödik szettben a görögöknek volt először meccslabdájuk! Magyar szempontból kiválóan kezdődött a Bajnokok Ligája, hiszen Veres Péter volt a találkozó legeredményesebb játékosa, hatékonyan támadott, ezenkívül szervafogadásban és nyitásban is jól teljesített. A megszokottnál is többet kellett ezúttal vállalnia, hiszen csapattársa, a háromszoros világbajnok brazil Dante sérülés miatt el sem utazott az együttessel.

Furcsa látványt nyújtott a csarnok a mérkőzés közben, hiszen meglepően kevesen ücsörögtek vagy lézengtek a lelátókon. Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) hivatalos honlapja felfelé kerekítve 270 nézőt jegyez, ez pedig a görögök sportkultúráját, azon belül a röplabda helyét ismerve megdöbbentő. Talán a viszonylag korai kezdés (helyi idő szerint 18 óra) lehetett az oka... A maroknyi Pana-drukker ennek ellenére állítólag remek hangulatot teremtett.

Már az első szett eleje számos hibát és szoros állást hozott (7:8, 16:14). Ezután csökkentette rontásai számát a házigazda, és Giorgiosz Petreasz fontos blokkjaival jelentős előnyhöz jutott a hajrában (22:17). Az orosz csapat összeszedte magát, és nagy bravúrral egyenlített (23:23). Kazakov, Kornyejev és Jakovlev jó megmozdulásai, valamint több szervahiba után Veres Péter került a nyitóhelyre (28:28), s előbb egy nehezen fogható bombával, majd egy messzire pattanó ászértékűvel lezárta a szettet (28:30, 0:1).

A szoros hajrában elvesztett első játszma után a Panathinaikosz szinte teljesen összeszakadt. A szett elején még látótávolságban voltak a görögök (5:8), aztán sokat hibáztak, és elhúzott a Dinamo (6:14, 10:16, 14:21). A legvégén ébredeztek a hazaiak, így a moszkvai edző, Jurij Konsztantinov Cserednik időt kért, majd együttese nagy nehezen lezárta a periódust (21:25 0:2).

Nyögvenyelősen kezdődött a harmadik felvonás a Dinamo számára, ráadásul a több személyi és szerkezeti változtatást is végrehajtó hazaiak elképesztően hajtottak a szépítésért. Mindkét együttes több hibát vétett, az oroszoknak volt lehetőségük a meccs lezárására, de nem voltak elég hatékonyak védekezésben, így a görögök örülhettek (27:25, 1:2). A szünetben Cserednik mester is variálni kezdett. A negyedik szett második technikaijánál szoros volt az állás (15:16), aztán a bolgár Bojan Jordanov vezérletével ezt a részt is megnyerte a Panathinaikosz, amely így összesítésben egyenlített (25:22, 2:2).

Eléggé szétesettnek tűnt a Dinamo, ezért volt ok az aggodalomra az ötödik játszma előtt. A házigazdák eléggé meggyőzően kezdtek, aztán fej-fej mellett haladtak a csapatok (10:10, 13:13). Először a görög csapat jutott meccslabdához, de a kettő közül egyiket sem tudta kihasználni, aztán gyorsan villant az orosz együttes, és nagy nehézségek árán lezárta a 145 perces csatát (15:17, 2:3).

Jurij Cserednik, a Dinamo edzője: – Miután úgy tűnt, biztosan nyerünk, lehetőséget adtam a cserejátékosoknak. Ennek aztán ötödik szett lett a vége... Csak elégedett az eredménnyel lehetünk elégedettek. Ennél sokkal jobban tudunk játszani!

Steliosz Kazazisz, a Pana edzője: – Elégedett vagyok az erőfeszítésekkel, amelyeket játékosaim tettek a siker érdekében, miután a közelmúltban sok problémánk volt. Ez a nagy igyekezet majd a következő meccseken hozhat majd eredményt számunkra.

Bajnokok Ligája, férfiak, csoportkör, 1. forduló
A-csoport: AS Cannes (francia) – Zenit Kazany (orosz) 0:3 (–22, –20, –21)
F-csoport: Panathinaikosz (görög) – Dinamo Moszkva (orosz) 2:3 (–28, –21, 25, 22, –15)

• A meccs statisztikája ide kattintva megtekinthető!
• A mérkőzés felvétele ide kattintva megtekinthető!
• A találkozó képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Bajnokok Ligája, magyar szemmel! Beharangozónkat ide kattintva elolvashatja!

A Bajnokok Ligája oldalát ide kattintva megtekintheti!

Címkék: bajnokok ligája moszkva röplabda veres dinamo pana

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr612453992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása