A török Fenerbahce hazai pályán 3:2-re kikapott Szabó Dávid csapata, az olasz Sisley Treviso ellen a férfi Bajnokok Ligája E-csoportjának első fordulójában. Demeter György edző isztambuli együttese közel állt a győzelemhez, de az első és a harmadik szett végjátékát is elrontotta.

Parádés mérkőzés volt, kiválóan játszott és egymást múlta felül mindkét csapat. Az első felvonás végjátékát 23:23 után, a második rész hajráját pedig 24:22-ről rontotta el a Fener, sőt a negyedik játszmában is ötpontos hátrányból egyenlített a Treviso (22:17 után 23:23). Az ötödik szettben 6:4 után lett 6:9, ráadásul a törökök elsőszámú feladója, Aslan Eksi lába begörcsölt, emiatt kiállni kényszerült. 8:12 után egyszer még megrázta magát a Fener (11:12), de a sok támadásrontás, illetve az olaszok fantasztikus blokkjai eldöntötték a meccset. Szabó Dávid nem kapott lehetőséget.

A Fenerbahce jól kezdett, Marshall és Miljkovic hatékonyan támadott, Emre Batur pedig remekül szervált, azonban a szettet a végjátékban ászt nyitó Alessandro Fei döntötte el. A Fener a második szettben is vezetést szerzett (8:7), és amikor Alessandro Fei eltalálta az antennát, már kettő volt az isztambuliak előnye (12:10). A Fenerbahce jobban és több önbizalommal játszott (17:13), s a szett vége felé közeledve a szerb center, Andrija Geric három blokkjával eldöntötte a periódus sorsát (25:20, 1:1). A szerb Ivan Miljkovic, valamint a feladó, Arslan Eksi meghatározó játékos volt a hazaiaknál a harmadik részben is. Az ő vezérletükkel továbbra is hatékony röplabdát játszott a Fener (16:13). A legvégén úgy tűnt, sima lesz a befejezés (22:17), de a Treviso remekül használta ki a török csapat érthetetlen rövidzárlatát (24:23). Az olaszok legendás játékosa, Samuele Papi leblokkolta Ivan Miljkovic ütését (24:24). Egy nagyon hosszú labdamenet Miljkovic hátsósoros támadásával zárult, de az ütés szélesnek bizonyult (24:25). Amikor a pályán lévők közül a legalacsonyabb játékos, a francia feladó, Pierre Pujol sáncolta a horvát Tomislav Coscovic ütését, a vendégek sikrével ért véget a játszma (26:28, 1:2).

Nagyon elrontotta tehát a harmadik szettet a Fenerbahce, a hazai játékosok mégis tiszta fejjel, motiváltan, pontosan kezdték a negyedik felvonást (11:7). Ivan Miljkovic vezetésével a csapat tartotta előnyét (16:12). Az eredmény gyorsan változott, mert mindkét csapat meglehetősen sokat rontott. A végén megint 22:17-re vezetett a Fener, és az olaszok megint felzárkóztak (22:20). Bár Demeter György edző cserékkel próbálkozott, a Treviso egyenlített (23:23). Miljkovic sikeres támadása után Samuele Papi hibázott, ezzel a törököké lett a negyedik rész (25:23, 2:2). Pazarul kezdte az utolsó periódust a házigazda (3:0), a Treviso rögtön időt kért. Alessandro Fei vezérletével felzárkózott a látogató, majd a török feladó, Arslan Eksi lába egy vetődés közben begörcsölt. Eleinte a pályán belül ápolták, de nem tudta folytatni a játékot, helyére a 36 éves Burak Yavuz állt.  8:6-ra a Sisley vezetett a térfélcserénél, majd pompás blokkokkal elhúzott 11:7-re. A Fenerbahce hatalmas erőfeszítéseket tett a felzárkózásért, és ez sikerült is (11:12), de Miljkovic ismét a szett végjátékában hibázott, a kubai Leonel Marshall is rontott, Alessandro Fei pedig megblokkolta Miljkovic bonbáját, így a Fener odahaza bukott a nyitányon.

Demeter György, a Fenerbahce edzője: – A harmadik szett elvesztése miatt buktuk el a meccset. Ha az megvan, nyerünk. Az ellenfelünk nagyon jó csapat, minden játékosuk kiváló. A feladónk sérülése megtörte a játékunkat.
Arslan Eksi, a Fenerbahce csapatkapitánya: – Megnyerhettük volna a mérkőzést, de néhány játékvezetői ítélet meglehetősen érzékenyen érintett bennünket. Az ötödik szettben begörcsölt a lábam, ezért kellett cserét kérnem.
Roberto Piazza, a Treviso: Nagyon erős csapat volt az ellenfelünk. Már a negyedik szettben megnyerhettük volna a meccset, ha ugyanúgy fordítunk a végén, mint a harmadik részben, de úgy láttam, hogy a játékosaim nem hitték el, hogy megint sikerülhet. A török feladó sérülése kétségtelenül segített nekünk. Még soha nem láttam a Fenerbahcét játszani ezelőtt, de tudtam, hogy ismernek minket. Ez a csoport a legnehezebb a Bajnokok Ligájában.
Samuele Papi, a Treviso csapatkapitánya: – Tudtuk, hogy ez a meccs nagyon fontos és nehéz lesz. A Fenerbahce tényleg nagyon jó csapat. Ebben a csoportban minden mérkőzés nagyon nehéz lesz. Nagyon büszke vagyok a sikerünkre, jó volt ilyen remek hangulatban játszani.

A találkozó fotógalériája ide kattintva megtekinthető!

Egy másik képgaléria ide kattintva megtekinthető!

A meccs teljes fevétele ide kattintva megtekinthető!

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthtő!

Bajnokok Ligája, férfiak, E-csoport, 1. forduló

Fenerbahce (török) – Sisley Treviso (olasz) 2:3 (–23, 20, –26, 23, –11)
Isztambul, 1300 néző. Játékvezetők: Huhtaniska (finn), Marin (román)
Fenerbahce: Marshall, Geric, Miljkovic, Coskovic, Emre, Arslan. Csere: Serkan (liberó), Burak, Kemal, Kartaltepe. Edző: Demeter György
Treviso: Maruotti, Bjelica, Fei, Horstink, Bontje, Puyol. Csere: Farina (liberó), Papi, Kovar, De Togni, Boninfante. Edző: Roberto Piazza

Lokomotiv Belgorod (orosz) – Tours VB (francia) 2:3 (–23, 34, –23, 18, –10)

Címkék: demeter bajnokok ligája szabó röplabda fenerbahce treviso

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr352455968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása