Az olasz férfibajnokság alapszakaszában, a negyedik forduló rangadóján a Lube Banca Marche Macerata játékosa, Cristian Savani az Itas Diatec Trentino ellen reflexből sarokkal ért bele a labdába, amely az ellenfél térfelén esett le, így az érvényes mozdulatból még pont is lett!

A meccset végül a Bajnokok Ligája-címvédő Trentino nyerte 3:2-re, és immár egyedüli veretlenként vezeti a tabellát, az egy ponttal kevesebbel rendelkező Macerata előtt. Érdekesség, hogy a mérkőzés legértékesebb játékosának éppen a vesztes csapatban szereplő Savanit választották, de nem (csak) az elképesztő pontszerzéséért, hanem azért, mert 24 pontjával ő volt a találkozó legeredményesebbje. 32 támadásából pont a felét, 16-ot váltott pontra, és nyitott nyolc ászt. A meccs statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A 28 éves Savanit a nyáron szerződtette jelenlegi klubja a Perugiától. Első jegyzett csapata a Carpenedolo volt 2000-ben, amellyel a B2 Ligában szerepelt, majd élvonalbeli együttesek következtek: a Montichiari, az aktuális ellenfél Trentino, majd az M. Roma Volley. 127-szeres olasz válogatott, kétszeres Európa-bajnok, egyszeres Világliga-bronzérmes, az idei, hazai rendezésű világbajnokságon negyedik, klubcsapataival pedig nyert CEV-kupát és Challenge-kupát is.

Christian Savani hivatalos honlapja ide kattintva megtekinthető!

Címkék: olaszország röplabda macerata trentino savani

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr752453787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása