Örülhet a VSA és a Tatabánya, hiszen a nagy rivális ARC RSE elszenvedte első vereségét a női NB II Nyugati-csoportjában. Az ajkaiak az alapszakasz ötödik fordulójában a Győri Dózsa SE vendégeként kaptak ki 3:0-ra.

Eredményes szereplésben reménykedett az Ajka, de a várakozásokkal ellentétben vereséggel kellett hazatérnie a bakonyi együttesnek, amely évek óta izgalmas csatákat vív kisalföldi riválisával. Igyekezet munkált a vendégekben, de miután a második játékrészben többpontos előnyt herdáltak el, a kétjátszmás hátrányból már nem tudtak felállni.
 
Az első játékrészben 15:14-ig még fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán egy rövidzárlat megpecsételte az Ajka sorsát. Nem volt sem lendület, sem erő a támadásokban, így a győri lányok könnyedén mezőnyözhettek és eredményesen támadhattak vissza. Ekkor érzékelhető volt, hogy nem fogtak ki jó napot a hARCos lányok (25:15, 1:0).

A második szettben a cserékkel éledezni kezdett az Ajka. A pontosabb nyitásfogadások révén eredményes támadásokat vezetett az ARC RSE, és a mezőnymunka is javulni látszott. 15:20-at mutatott az eredményjelző, de innentől kezdve érthetetlen módon újra szétesett az együttes játéka. Igaz, rendkívül hosszú labdamenetek voltak a szett végén, de ezekből rendre a Győr került ki győztesen, s ez teljesen felőrölte az ajkaiakat (31:29, 2:0).

A harmadik etapban még néhány fellángolás volt az ajkai oldalon, de egyre hitehagyottabbá vált az ARC, ezzel pedig megpecsételte saját sorsát (25:19, 3:0).

Poór Tamásné, az Ajka játékos-edzője: – Teljesen megérdemelten nyert a Győri Dózsa hazai pályán. Nekünk ezen a napon semmi nem jött össze, és az akarat is hiányzott a játékosokból. Nem szabad azonban elkeserednünk, mert sok van még hátra. Vissza kell találnunk arra a jó útra, amin a mérkőzést megelőzően haladtunk.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 5. forduló

Győri Dózsa SE – ARC RSE 3:0 (15, 29, 19)
Győr, 50 néző. Játékvezetők: Vasák, Horváth
Győr: Csáki, Iván, Szabó, Raffai, Domschitz, Alasztics. Csere: Németh, Somogyi. Edző: Lesku Ferenc
Ajka: Szokol-Humay, Náray, Kelemen, Poórné, Kolat, Pajor. Csere: Simon (liberó), Nimsz, Kun, Somosi, Fonyó. Játékos-edző: Poór Tamásné

Junior: Győr – Ajka 3:1 (20, –17, 19, 20)

Címkék: győr röplabda dózsa ajka nb ii arc rse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr822451193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása