Egy szetten keresztül remekül játszott az Újpesti TE vasárnap a Tungsram-csarnokban, ám ezt követően a címvédő BSE-FCSM Sándor Renáta vezetésével feltámadt, és végül magabiztosan legyőzte fővárosi riválisát a női Extraliga alapszakaszának hetedik fordulójában, így továbbra is vezeti a bajnoki tabellát.

Nem mondhatni hogy megtöltötték a nézők az Újpest csarnokát, ám a kevés érdeklődő is jó hangulatot teremtett. A találkozó elején a BSE szimpatizánsai lehettek hangosabbak, hiszen a címvédő 7:0-s sorozattal kezdett. Kovács Tímea szerezte az első hazai pontot, vezérletével pedig összeállt az UTE blokkja, és mivel Dambendzet Nathalie is bekapcsolódott a meccsbe, hamarosan már 7:7-et mutatott az eredményjelző. Kiegyenlített lett a csata, mindkét csapat remekül nyitott. Jött néhány hiba Horváth Alexandrától, Hollósy László azonnal időt is kért, hiszen megléptek a vendéglátók (18:15), ám ez sem segített, így Battlay Krsiztina ásznyitása után már öt pont volt a lilák előnye! Sándor Renátát remekül semlegesítette a hazai sánc (elsősorban a veterán Natalija Papizsanszkaja blokkolt remekül a fiatal ütővel szemben), míg a túloldalon Dambendzet remekül játszott. 21:15-nél Sándor helyére Gregori érkezett, ám a hazaiak játszmagyőzelmét ő sem tudta megakadályozni (25:20, 1:0)!

A második szettre Hollósy elforgatta csapatát, így Sándor ezúttal Battlay fölött üthetett, és ütött is. Váltakozó színvonal jellemezte ezt a periódust, remek megoldások és gyermeteg, buta hibák váltották egymást, egyik csapat sem tudott jelentős előnyt kialakítani (8:9). A gyengélkedő Horváth helyére Gregori érkezett még 6:5-ös hazai vezetésnél, 10:14-nél viszont már Farkas Mihálynak kellett időkéréssel megszakítania a játékot. Sokat hibáztak a hazaiak, Battlay nem játszott jól, Dambedzetre pedig jobban figyeltek a vendégek – így aztán nem is volt meglepő, hogy Tóth Gáborné első pontjával magabiztosan nyerte a szettet a városmajori csapat (16:25, 1:1).

A harmadik játékrész néhány érdekes, és a csapatok által vitatott bírói ítélettel indult, majd rossz megoldásokkal folytatódott. Az első technikaira a vendégek mehettek előnnyel (5:8), Sándor Renáta továbbra is parádézott, és Kötél Dóra is nagyszerű pontokat szerzett, érkezett is Farkas Mihály időkérése (8:12). Nagyon egysíkú volt a hazaiak játéka, szinte csak Dambendzet kapott labdát, teljesen mindegy volt, hogy éppen első- vagy hátsósoros-e, ez pedig a BSE ellen kevés. Hiába próbálta cserékkel frissíteni csapatát a hazaiak mestere (Battlay helyére Runge Nadja, Papizsanszkaja helyett Lutter Eszter érkezett), a címvédő nagyon simán behúzta ezt a szettet is (15:25, 1:2).

A negyedik játékrész elején Hollósynak még egyszer kellett üvöltöznie lányaival („Ne ejtegess, üsd meg!” – szólt az edzői intelem), ám Sándor Renáta továbbra is ipari mennyiségben termelte a pontokat. Ráadásul összeállt a BSE sánca is, Kötél és Hackl remekül teljesített, Tóth Andrea pedig mezőnyben mindent összeszedett – nem sokáig volt kérdéses a negyedik szett, így a mérkőzés kimenetele sem (15:25, 1:3).

A mérkőzés legjobbja
Mint idén már oly sokszor, ezúttal is Sándor Renáta lett a találkozó legjobbja, aki ezúttal ráadásul nem csak támadásban csillogtatta tehetségét, hanem a második szettől kezdve nyitásfogadásban is hibátlanul dolgozott, ráadásul emberfeletti mezőnymunkát is végzett! A vendégeknél Tóth Andrea ismét hiba nélkül játszott, az ő játékát is nagy élmény hétről-hétre csodálni! Kötél Dóra és Hackl Szilvia jól  illeszkedett a csapatba, Gudmann Csilla pedig ezúttal is megkönnyítette ütői dolgát azzal, hogy a találkozó legnagyobb részében pontosan adott fel. A hazaiaknál Dambendzet Nathalie rengeteg labdát kapott, szinte minden támadásnál őt keresték, így nem csoda, ha hamar kipukkadt. Natalija Papizsanszkaja az első szettben remekül játszott, utána ő is beleszürkült csapatába.

ÚJPESTI TE – BSE-FCSM 1:3 (20, –16, –15, –15)
Megyeri út,
100 néző. Játékvezetők: Éva T., Szabó Zs.
UTE: Battlay 5, Papizsanszkaja 6, Kovács T. 7, Dambendzet 20, Rácz M. 3, Szombathelyi K. 1. Csere: Nagy F. (liberó), Runge 3, Lutter E. Edző: Farkas Mihály
BSE: Gudmann 3, Sándor R. 32, Tóthné 6, Kötél D. 11, Horváth A. 2, Hackl 10. Csere: Tóth A. (liberó), Gregori 4. Edző: Hollósy László
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 0:7, 7:7, 11:11, 16:14, 20:15, 24:18. 2. játszma: 2:5, 8:6, 9:11, 10:14, 11:18, 15:20. 3. játszma: 3:1, 5:8, 8:12, 8:16, 12:21. 4. játszma: 1:5, 5:8, 8:13, 9:19, 12:22

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Farkas Mihály: – Sokat kell még edzenünk ahhoz, hogy három, négy vagy öt szetten keresztül is tudjunk úgy játszani, ahogy az elsőben tettük. Úgy gondolom, jó úton haladunk.
Hollósy László: – Lelkileg fontos meccset nyertünk meg. Gratulálok a lányoknak.

Címkék: röplabda ute bse extraliga női extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr792434550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása