A Honvéd Zrínyi SE hazai pályán 3:1-re nyert a kecskeméti Röpke SE ellen a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz negyedik fordulójában. A fővárosiaknak ez volt az első sikerük a jelenlegi szezonban. A meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

A Honvéd játékosainak felkészülését betegség, munkahelyi, illetve iskolai elfoglaltságokból adódó hiányzások hátráltatták. Így a három edzésből kettőn a csapat négy feladójából csak Kiss Virág tudott az ütőkkel edzeni...

A húsz percig tartó első játszmában alaposan meglepték a Zrínyit a kecskeméti lányok. Játékukat veszélyes szervák, jó mezőnymunka, dinamikus támadások, és okosan helyezett ejtések jellemezték. Mindezek ellenszerét egészen a szett közepéig nem találta a házigazda. Ekkor egy pontra felzárkózott a Honvéd, de továbbra is több nyitásfogadási hibát vétetett, és nem tudott ponterősen támadni. A két csere és a két időkérés ellenére a fővárosiak gyakorlatilag csak nézték, és nem hitték el, hogy mit tesznek velük a fiatal, középiskolás kecskeméti lányok.

A második szettre két helyen változtatott felállásán Kovács István, a Zrínyi edzője. Nagy Csenge helyett Szentgróti Anitára hárult a második sor négyesütő-feladata, míg ugyanezen sor centerposztján a kisebb húzódással bajlódó Leirer Adrient váltotta Juhos Rozália. A cserék ellenére majdnem ugyanolyan rosszul kezdett a Honvéd, mint az első szettben. Ismét a mezőnymunkánkkal volt a gond, és megint csak kulloghatott a tartós vezetést szerző vendégek után a Zrínyi. A szett közepére egyre jobban összeszedte magát a hazai csapat, amely 13:13-nál utolérte ellenfelét. Ezt követően négy labdamenetben még felváltva estek a pontok, kiegyenlített játék folyt, majd a fővárosi csapatunk jó percei következtek. A hatásos szervák, a jó blokkok, és a javuló mezőnymunka megtörte, illetve sorozatos hibákra kényszerítette a vendégeket. A továbbiakban stabilan tartotta négy-ötpontos előnyét a házigazda, és a huszadik percben 25:20-ra megnyerte a szettet (1:1).

A harmadik játszmában a hazai együttes irányította a játékot, és gyakorlatilag végig vezetve magabiztosan nyerte a mindössze 16 percig tartó szettet (2:1). A negyedik szettben a Zrínyi összetétele ugyan változott, de az eredményessége nem, pedig a lelkesen játszó kecskeméti fiatalok mindent megtettek! Különösen Horváth Orsolya rutinos megmozdulásai segítettek a fővárosiaknak a vártnál kissé szorosabbá vált szett kritikusnak tűnő pillanataiban. Mindezek ellenére gyakorlatilag végig vezetett a Honvéd, és meg is nyerte a meccset (3:1).

Az alakuló, formálódó Honvéd Zrínyi SE az első szett dekoncentráltságát leszámítva egyre jobban tud küzdeni, és egyre látványosabban tud játszani. Remek rivális ellen ugyan a vártnál szorosabb eredménnyel, de megérdemelten nyert a fővárosi együttes, amely ezzel megszerezte a szezon első győzelmét.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 4. forduló

Honvéd Zrínyi SE – Röpke SE 3:1 (–19, 20, 17, 19)
Békásmegyer, 50 néző. Játékvezetők: Vígh A., Gyulai
Zrínyi: Nagy Cs., Paholcsek, László Zs., Váradi, Kiss V., Leirer. Csere: Ehmann (liberó), Szentgróti, Juhos, Lakatos D., Horváth O. Edző: Kovács István
Kecskemét: Tormási, Bíró, Farkas L., Vrana, Korpácsi, Lédeczi. Csere: Laczkó (liberó). Mátó, Bori. Edző: Csizmadia Szabolcs

Jók: Kiss V., Váradi, Horváth O., illetve: Korpácsi

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 1:3, 8:13, 17:18. 2. játszma: 1:4, 4:9, 11:13, 20:16. 3. játszma: 3:0, 9:5, 15:11, 24:15. 4. játszma: 6:3, 14:12, 19:18

(forrás: zrinyivolley.shp.hu)

Címkék: kecskemét röplabda zrínyi honvéd röpke nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr592432323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása