A Csepel az első mérkőzés után az idegenbeli visszavágón is 3:1-re nyert a Sümegi RE ellen a férfi Magyar Kupa első fordulójában, így kettős győzelemmel jutott tovább. A Szeged a Pénzügyőr otthonában győzött 3:1-re, s szintén továbblépett. Érdekesség, hogy mindkét sikerhez kellettek az edzők, Tamás Zoltán, illetve Mészáros Péter is pályára lépett!

A csepeli csapatkapitány, Szabó-Erdélyi Mátyás kisebb sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot Sümegen, így centerposzton az edző, Tamás Zoltán volt kénytelen átvenni a helyét. Magabiztosan indult a fővárosi együttes, azonnal egy ásszal kezdődött a meccs, majd egy nyitássorozat után 8:1-es előnnyel ment az első technikai szünetre a Csepel. A lendület nem tört meg (4:14). Néhány apró hiba becsúszott a folytatásban, egyébként remekül szervált és jól fogadott a Csepel, és a támadások befejezése sem okozott gondot. A kemény szervák miatt igencsak elbizonytalanodott a Sümeg és gyakorlatilag úgy ért véget az első felvonás, hogy esélyük sem volt a részsikerre (0:1).

A folytatásban aztán ott folytatta a vendég, ahol abbahagyta (3:7). Aztán jött az első hullámvölgy, a Sümeg remek szériát produkált és 10:8-ra megfordította az eredményt, ám ekkor egy jó mezőny, illetve a becserélt Kunert Mátyás nyitássorozatának köszönhetően 16:10-re újra a Csepel vezetett a második pihenőnél. Innen még egy fellángolása volt a hazaiaknak, de 19:17 után eldőlt a legfontosabb kérdés, magabiztosan hozza ezt a játszmát is a látogató, amely ezzel matematikailag is eldöntötte a továbbjutást (0:2).

A harmadik felvonásra kissé fel lett forgatva a venségcsapat, Tamasi István vette át Tamás Zoltán helyét centerposzton, Kunert Mátyás lett a feladóátló, Tamasi helyére pedig Fogl Csaba állt be. A szerkezeti váltás rányomta a bélyeget a teljesítményre is, ugyanis a már az előző szettben is pontatlanabb nyitásfogadás most egyenesen katasztrofális lett, szinte nem is volt olyan állás, amelyből elsőre sikerült volna elforognia a Csepelnek. Még így is, a zavaró körülmények ellenére is partiban voltak a fővárosiak a Sümeggel, egészen 17:17-ig, ám innen már nem volt megállás, a sok-sok hiba oda vezetett, hogy gyakorlatilag simán behúzta a becsületjátszmát a házigazda (1:2).

A negyedik etapra nem változott a felállás, a játék viszont valamelyest javult a korábbiakhoz képest csepeli oldalon. Természetesen hibák most is akadtak, de végre felfedezhető volt néhány bíztató jel is. Ahogy telt az idő, mindenki lehetőséget kapott és pályára lépett a vendégeknél, az eredmény pedig 18:18 után ezúttal a javukra dőlt el, a találkozó pedig egy hazai nyitásrontással ért véget.

A továbbjutott Csepel ellenfele a második körben a városi rivális MAFC-BME-Mapei lesz.

Kettős rangadót rendeztek Budapesten, az Angyalföldi úti iskola rendkívül alacsony tornatermében. A Budapest-bajnokságban szereplő csapatok élvonalbeli ellenfeleket láttak vendégül. A MAFC-Vásárhelyi a Veszprémmel, a Pénzügyőr pedig a Szegeddel játszott. A bakonyiak komolyan vették riválisukat, az első és a második szettet simán meg is nyerték, a harmadik etapban azonban érthetetlenül leblokkoltak. A fővárosiak kétjátszmás hátrányban is rendkívül lelkesen, és egyre pontosabban röplabdáztak. A vendégeknek semmi nem sikerült, bődületes rontásaik miatt a Vásárhelyi már 18:4-re is vezetett, aztán 25:15-re megnyerte a felvonást. A negyedik részben is a MAFC akarata érvényesült, a végjátékban azonban felzárkózott a Veszprém, és le is zárhatta volna a meccset, ha a mindkét fél kárára döbbenetes, ordító hibákat vétő, a feladata ellátására teljesen alkalmatlan első játékvezető engedte volna... Nem engedte, így ez a szett is a hazaiaké lett, tegyük hozzá, az összkép alapján egyébként nem érdemtelenül. Az ötödik játszma sima volt, így a Veszprém a nem várt nehézségek ellenére is továbbjutott a második körbe, ahol a Kazincbarcikával találkozik majd.

A szegediek már a Veszprém elleni bajnoki meccsen is tartalékos összeállításban léptek pályára a sok sérülés miatt. Ezúttal Csíkos Gábor már elutazhatott társaival a fővárosba, viszont a cserefeladó, Strezeneczki Gyula nem volt bevethető. Bitó Attila kezdett, majd amikor a hazaiak megnyerték az első szettet, az edző, Mészáros Péter becserélte magát, s 3:1-es sikerre vezette együttesét!

Magyar Kupa, férfiak, 1. forduló
Visszavágó: Sümeg – Csepel 1:3 (továbbjutott: Csepel, kettős győzelemmel, 6:2)
MAFC-Vásárhelyi – Company Nyelviskola-Veszprémi RC 2:3 (továbbjutott: Veszprém)
Pénzügyőr SE – HPQ-Szegedi RSE 1:3 (továbbjutott: Szeged)

Férfi Magyar Kupa adatbankunk megtekinthető ide kattintva!

(forrás: csepelirc.hu)
 

Címkék: szeged veszprém csepel röplabda magyar kupa pénzügyőr sümeg vásárhelyi hpq vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr142425929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása