Meg tudja-e őrizni veretlenségét a Dági KSE az egyre erősebb, és odahaza rendkívül veszélyes Sümegi RE vendégeként? Ez a legizgalmasabb kérdés a férfi NB I alapszakaszának hetedik fordulójával kapcsolatban. Beharangozó!

KODOLÁNYI-MASITA-HELLOTEL FRKE – CSEPEL
(november 6. szombat, 16 óra)
Rossz sorozatban van a székesfehérvári csapat, hiszen az elmúlt három mérkőzését elvesztette, a legutóbbi kettőt ráadásul 3:0-ra, így egyre lejjebb csúszik a tabellán. Nem így a Csepel, amely bravúrként elkönyvelhető sima győzelemmel (3:0) tért haza Nyíregyházáról az elmúlt hétvégén, majd még simábban hozta a kötelezőt a Debrecen ellen. Igen ám, de ez a hét is elég zsúfolt lesz a fővárosiak számára, hiszen csütörtökön Magyar Kupa-visszavágón lépnek pályára a Sümeg otthonában. Odahaza 3:1-re nyertek, így a második meccs minden bizonnyal kőkemény lesz. Ennek ellenére két nappal később kötelező a siker a Csepel számára a Kodolányi vendégeként, hiszen a jelenleg a tabella második helyén álló csapat nem engedheti meg magának, hogy leszakadjon a listavezető Dágtól. Ha a kezdőhatos tagjai egészségesek lesznek, és pályára tudnak lépni, akkor ezzel még fáradtan sem lehet probléma.

Tippünk: 1:3

SÜMEG RE – DÁGI KSE
(november 6. szombat, 17 óra)
A forduló rangadóján a megerősödött Sümegnek muszáj megragadnia a lehetőséget, ha látótávolságban akar maradni riválisaival, az élboly csapataival szemben. A csütörtöki, Csepel elleni Magyar Kupa-találkozó minden bizonnyal a sümegiek számára sem múlik el nyomtalanul, de hazai környezetben ez nem lehet számukra akadály. A Dág játékosait valószínűleg nem tudja negatívan befolyásolni a jelentős létszámú, lelkes és hangos nézősereg, hiszen a dági csarnokban is kiváló a hangulat a rangadókon. Egyelőre veretlenül menetel a listavezető Dág, de a néhány nappal ezelőtti, debreceni játszmavesztés (3:2) arról árulkodik, hogy Oszuska II Zoltán hiánya bizony sokat jelent az együttes számára.

Tippünk: 3:2

DEBRECENI EAC – SZOLNOKI RK-SI
(november 7. 18 óra)
Kiismerhetetlen csapat a Debrecen! A hajdúságiak bravúros meccseket produkáltak a közelmúltban, ugyanakkor tükörsima vereségek rontják az összképet. Bravúrból volt kevesebb, győzelemből pedig még kevesebb, hiszen a DEAC a jelenlegi szezonban eddig csupán egyszer tudott nyerni (3:2 otthon a Kodolányi ellen). Az elmúlt hétvégén – szintén hazai pályán – közel állt a nagy sikerhez, a veretlenül listavezető Dág legyőzéséhez a csapat, de végül 3:2-re kikapott. A jó forma nem volt tartós, hiszen a vasárnapi, csepeli látogatás katasztrofális zakóval zárult. Hogy ezúttal melyik arcát mutatja majd a Debrecen, azt talán még a tapasztalt edző, Fodor Antal sem tudja. Az mindenesetre biztos, hogy a keddi, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-visszavágó nem befolyásolhatja a vasárnapi teljesítményt. A tabellát nézve a szolnokiak helyzete reménytelennek tűnik, de nem az! Még nem, hiszen két győzelemmel és három vereséggel rendelkeznek, egyszer már voltak szabadnaposak, így őrzik esélyüket az Extraligába való visszajutásra. Hogy ez az esély jelenleg reális, vagy csak matematikai, azon lehetne vitatkozni, de nem érdemes. Ha az együttes továbbra is, az enyhén szólva is döcögős szezonkezdet ellenére is komolyan gondolja a feljutást, akkor Debrecenben nem hibázhat.

Tippünk: 3:2

Tekintse meg a férfi NB I adatbankját ide kattintva!

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr62420585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása