A Röpke SE hazai pályán 3:1-re nyert a nyíregyházi Nyírsuli ellen a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz harmadik fordulójában. A kecskeméti együttesnek ez volt az első sikere a bajnokságban.

Mind a két csapat két vereséggel kezdte a szezont, így a szombati találkozó előtt az volt a kérdés, melyik tud felzárkózni a középmezőnyhöz. A találkozó negyedórás késéssel kezdődött, mivel a vendégek nagy dugóba keveredtek egy baleset miatt. Ezek után bemelegíteni sem volt idejük, mindösszesen 15 percet mozoghattak a kezdő sípszó előtt. Ennek ellenére ők kezdték jobban a találkozót. A Kecskemét sok hibával, bátortalanul játszott egészen 15:22-ig, amikor egy váratlan fordulat következtében feltámadt, és meg is fordította a játszmát.

A második játékrész közepén elléptek a vendégek és könnyedén egyenlítettek. A harmadik szett végig szoros volt, ekkor már szép játék és kiegyensúlyozottság jellemezte mindkét együttest. A végén Korpácsi Netta csapatkapitány hátára vette a csapatot, vezetésével ismét a hazaiaknál volt az előny. Az utolsó felvonásra elfáradt a fiatalok játékosokból álló Nyírsuli, magabiztos játékkal megnyerte első meccsét a Röpke SE.

Csizmadia Szabolcs, a Kecskemét edzője: – Örülök a győzelemnek, büszke vagyok a lányokra. Ahogy azt vártam, most is a rutinbeli különbség döntött, de végre a mi javunkra. Külön kiemelném Korpácsi Netta játékát, aki a döntő szituációkban csapatkapitányhoz méltóan játszott. Gratulálok az egész csapatnak és köszönjük a szurkolók segítségét.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 3. forduló
Röpke SE-Kecskemét – Nyírsuli-Nyíregyháza 3:1 (25, –18, 25, 15)

(forrás: kesport.hu)

Címkék: kecskemét nyíregyháza röplabda röpke nb ii nyírsuli

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr382416014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása