A Vasas Duna Autó Óbuda 3:2-re győzött a MÁV Előre SC otthonában a női Extraliga alapszakaszának ötödik fordulójában. Ennyi sárga és piros lap egy meccsen talán még sosem volt...

Arra, hogy nem lesz könnyű dolga a Vasasnak, már a mérkőzést megelőzően is számítani lehetett. A fehérváriak hazai pályán bárkire veszélyesek tudnak lenni, ráadásul lelkesedésükkel ezt fokozni tudják. Ezúttal sem volt könnyű dolga a fővárosi együttesnek, amely csaknem kétórás összecsapáson tudott nyerni. A paprikás hangulatú találkozón három sárga lapot osztott ki a játékvezető, majd a lefújás után Fésüs Irént ki is zárták.

Már a találkozó kezdése előtt kisebb bonyodalom támadt a hazai oldalon, hiszen a helyi műsorközlő – aki egyébként az egyik játékos is volt – a kezdőcsapat bemutatásánál rossz nevet mondott be, így egy ideig senki nem tudta, hogy Kondor Tímea, vagy Colette Meek kezd majd. A problémákat azonban hamar orvosolták, így a kanadai pályára lépésével elkezdődhetett az összecsapás. Dzunic Anna egy szép támadás után szerezte meg a hazaiaknak a vezetést, amire aztán Dékány Bernadett válaszolt. Ismét Dzunic villant, majd Vacsi Evelin találta el a pálya sarkát (3:1). Egy hazai hiba, majd Oláh Vivien volt pontos a hármas vonalon túlról (3:3). A fehérváriak kanadai légiósa mutatta meg, hogy jó erőben van, ám erre Dékány válaszolt egy hasonlóan életerős ütéssel (4:4). Oláh szélsőtámadása következett, amit aztán Antal Anett rossz ütése követett, így már két egység volt a Vasas-előny (3:5). Nem vezettek azonban sokáig az óbudaiak, Dékány rontott nyitást, majd Takács Zsófia ütötte el az antennát, Dzunic pedig a sánc mellett vágta be a labdát (8:7).

A technikai szünetet követően Antal Anett növelte tovább a hazaiak vezetését, de Dékány faragni tudott a hátrányból, sőt Miklai Zsanett ásznyitásával előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette a Vasas (9:11). Fésüs Irén, a hazaiak edzője érezte is, hogy most kell megtörni a Vasas és Miklai lendületét, így időt kért. Sikerült is a terve, hiszen ezúttal már pontosan tudták fogadni játékosai a nyitást, majd egy szép támadást követően pontot is szereztek belőle (10:11). Ekkor még egyenlíteni tudott a hazai csapat, ám 11:11-től szárnyakat kaptak a fővárosiak. Dékány és Takács pontjainak köszönhetően 15:11-re ellépett az együttes. Kis megingás után két egységgel közelebb tudott kerülni a MÁV, ám Nagy Eszter gyönyörű centertámadását követően magabiztos előnnyel mehetett a második kötelező pihenőre a Vasas (16:13).

A folytatásban is lendületben maradt a látogató, így Fésüs Irén 14:20-nál pályára küldte Kondor Tímeát, majd miután újabb pontot szereztek az óbudaiak, időt kért (14:21). Tálas Zsuzsanna adott szép labdát Papp Dórának, aki be is ütötte a Vasas-sánc tagjai között, majd Oláh Vivien lépett rá a hármas vonalra (16:21). Miklai támadása pontos volt, de Vacsi egy keresztütéssel válaszolt, majd Papp rontotta el a nyitást (17:23). Oláh ejtette át a fehérvári sáncot, amivel játszmalabdához jutott a Vasas. Kettőt még hárítani tudtak a hazaiak, ám harmadjára ismét Oláh Vivien ütött egy nagyon szép pontot, amivel meg is nyerte a szettet a fővárosi együttes (19:25, 0:1).

A második játszmára változtatott kezdőhatosán Fésüs Irén, Papp Dóra helyére Kondor Tímeát hozta négyes ütő posztra. Hazai nyitással kezdődött a játékrész, ám Takács révén a Vasas szerzett vezetést, majd Tálas szaggatta le kis híján a hálót (0:2). Antal Anett szépített, ám Nagy Eszter gyorsan visszaállította a kétpontos differenciát. Az óbudaiak előnye nem tartott ki sokáig, hiszen előbb szervát rontottak, majd Dékány hibázott ütést, sőt Milovits Júlia rossz megoldása után már a hazaiak vezettek (4:3). Takács ütötte meg pontosan a vonalat, majd Dékány bombája vágódott a hazai sáncról a játéktéren kívülre (4:5). Ismét Dékány következhetett, ám ezúttal a hálóba ütött, de Miklai egy szép támadást követően visszavette a vezetést a Vasasnak (5:6). Jött egy újabb Vasas-szervarontás, majd Meek szerzett szép pontot (7:6). Miklai az áthulló labdát pontra váltotta, majd szervát rontott, így fehérvári előnynél érkeztek el a csapatok az első technikai szünethez (8:7).

Oláh Vivien szép kereszttámadásával ismét egyenlített a vendégcsapat, majd Takács szerzett egy nagyon okos pontot (8:9). Dzunic ütése egyenlítést ért a MÁV Előre számára, ám Oláh egy gyönyörű figurát követően újabb pontot szerzett (9:10). Újabb Vasas-nyitásrontás, ezúttal Oláh Vivientől, majd Takács ért a hálóba és Dékány is hibázott, így Jókay Zoltánnak kellett időt kérnie (12:10). Továbbra is lendületben maradtak a hazaiak, főként Kondor Tímea jó szerváinak köszönhetően. Gödörbe kerültek a vendégek, így ötpontos hátránnyal mehettek a második kötelező szünetre (16:11). Nagy szüksége volt a Vasasnak a pihenőre, amit látszólag jól is használt ki a csapat, hiszen Oláh Vivien szép támadása, Milovits hasonlóan gyönyörű sánca és Takács ásznyitása után már csak két pont volt a különbség (16:14).

Fésüs Irén időt is kért, ám Miklait ez sem zavarta meg, így már csak egy pont volt a Vasas hátránya. Antal Anett törte meg a lendületbe jövő fővárosiakat, majd Vacsi ásznyitása és Tálas blokkja után ismét tekintélyes volt a fehérvári előny (19:15). Jókay cserélt, Dékány helyére Szalma Alexandra érkezett. Miklai jól blokkolt, Szalma pedig ászt nyitott, sőt Oláh sem hibázott a szélről (19:18). Dzunic pontosan támadott, majd Meek ejtett szintén eredményesen, így 21:18-nál Jókay ismét időt kért. Takács rossz bejátszása utána Milovits nyúlt át a háló fölött, majd Meek bombázott a látogatók térfelére (23:18). Oláh még életben tartotta a fővárosi reményeket, Kondor is hibázott (23:20), a hazaiak megint időt kértek. A hazaiak legjobbja, Dzunic Anna villant ismét, ezzel játszmalabdához juttatta együttesét, amit Vacsi Evelin egy ásznyitással ki is használt (25:20, 1:1).

A fordulás után Vacsi szerzett pontot, majd Tálas ért a hálóba. Oláh megszerezte tízedik pontját, Miklai pedig jól blokkolt (1:3). Oláh ismét fontos pontot szerzett, ám Takács elrontotta a nyitást. Egy szerencsés fehérvári pont után Dékány ütötte meg jól a vonalat. Milovits a játékvezető szerint átnyúlt, majd Takács nézett be egy hazai nyitást, így ekkor egypontos volt a hazaiak előnye (8:7). Vacsi rontott támadást, Takács pedig a nyitásban hibázott, de támadásban javított (9:10). Jött a sokadik Vasas-szervarontás, ezúttal Milovitstól, Oláh pedig a vonalon túlra ejtett, sőt miután rossz labdát kapott Milovitstól, az ütése is hosszúra sikeredett (12:10). A fehérvári nyitás a bíró szerint kint volt, majd Oláh nyitott ászt, de utána rögtön hibázott is. Ez volt amúgy a Vasas tizenegyedik szervarontása. Takács nem hibázik, de Antal Anett sem, sőt rossz egy fogadás után Meek vágta be az áthulló labdát (15:13).

Egy hazai rontást követően a jól játszó kanadai Meek már nem hibázott, így ismét két pont volt a hazaiak előnye (16:14). Miklai pontosan támadott centerből, majd Kondor Tímea rontott (16:16). Szerencsés hazai pont született, majd Tálas húzta bele a labdát a hálóba (17:17). Hibáztak a vendégek is, majd a MÁV Előre ászt nyitott és Oláh is rontott egy támadást, így ismét időt kért Jókay Zoltán (20:17). Milovits másodikra próbálta meg áttenni a labdát, azonban figyeltek a házigazdák, és jól sáncoltak. Szerencsés labdamenet után a Vasas volt eredményes, ám Kondor ütése Oláh kezéről perdült a pályán túlra (22:18). Nagy Eszter centerből volt eredményes, de Oláh is elrontotta a szervát. (23:20). A Vasasban Nagy Eszter helyén Lévai Vivien lépett pályára nyitni. Ismét Takács választott jó megoldást, majd Fésüs Irén kért időt (23:21). Takács hibája után játszmalabdája volt a fehérvári együttesnek (24:21). Miklai centertámadásból hárította az elsőt, majd miután Meek ütése szintén Miklai kezéről ment a vonalon túlra, ismét nyerni tudott a hazai csapat (25:21, 2:1).

A negyedik felvonás első pontját Takács szerezte, majd a hazaiaktól Vacsi ért hálóba (0:2). Menetrendszerinti Vasas-szervarontás következett, majd Vacsi javította előbbi hibáját (2:2). Dékányt blokkolták, de Kondor elrontotta a nyitást (3:3). Meek bombázott a hálóba, de Antal Anett ismét egyenlíteni tudott (4:4). Takácsot sáncolta Vacsi, de az óbudaiak csapatkapitánya javított. A pályán és a nézőtéren is egyre nagyobb volt a feszültség. A vélelmezett sorozatos játékvezetői tévedések felkorbácsolták a hangulatot. A játékosok egymásnak kezdtek átszólogatni, ám a bírók ezekről nem vettek tudomást. Miklai támadása egy hazai kézről ment a vonalon túlra, majd Oláh szerzett szerencsés pontot (6:7), de Meek egyenlíteni tudott (7:7). Ismét Oláh választott jó megoldást, beejtette a hazai térfél közepére a labdát, így a Vasasnál volt az előny a kötelező pihenőnél (7:8).

Miklai ászt nyitott, majd Dzunic ütött ismét pontosan (8:9). Takács jól fogadott, amit Oláh váltott pontra (8:10). Az időközben pályára lépő Zsoldos Edina ütött eredményesen, majd Oláh takarta be Kondort (9:11). Jókay Zoltán cserélt: Oláh helyére Lévai állt be. Takács szép játék után szerzett pontot, majd miután átszólt a túloldalra, magához rendelte a játékvezető (9:12). Kondor ütötte meg jól a labdát, majd Takács volt eredményes, de a bíró kint látta. Dékány hálóérintése után ismét egál volt az állás (12:12). Hosszú labdamenet végén Takács ütése volt rossz, amit rögtön Jókay időkérése követett (13:12). Ismét Takács következett, ezúttal dühből ütött, immár sikeresen. Egymást akadályozták a Vasas-játékosok, aminek az eredménye a hazai pont lett (14:13). Takács vette hátára csapatát, ezúttal keresztütésből szerzett pontot, majd Antal Anett ütött a vonalon túlra (14:15). Dzunic ütése bent volt, ám a bíró kint látta (14:16). Vacsi reklamált, a játékvezető pedig sárga lapot adott neki, így már 14:17 volt az állás.

Takács ászt nyitott, majd Dzunic szerzett újabb szép pontot. Elszabadulni látszottak az indulatok, folyamatosan reklamáltak a nézők, szurkolók és játékosok is. Hosszas reklamálást követően Fésüs Irén is sárgát kapott (15:20). Vasas visszacsere: Lévai le, Oláh be, Lutter le, Milovits be. Collette Meek szerzett újabb szép pontot, majd Milovits tette át másodikra a labdát. Tálas reklamált, ő is besárgult (16:23). Dzunic pontosan ütött, majd Meek is jó megoldást választott (18:23). Papp Dóra ütését Milovits takarta be, amivel játszmalabdához jutott a Vasas (18:24). Meek támadását blokkolni tudta Oláh Vivien, így összesítésben egyenlített az óbudai csapat (18:25, 2:2).

Takácsé volt az első pont az ötödik felvonásban egy nagyon okos megoldás után. Lévai érkezett Oláh helyére nyitni. Vacsit Nagy Eszter takarta be, majd támadásban is hibázott a fehérvári játékos (0:3). Kondor is rontott, így Fésüs Irén időt kért (0:4). Takács blokkolta Vacsit, majd Dékány ütése ment ki a blokkról (0:6). Vacsi Evelin blokk nélkül üthetett, megszerezte a záró periódus első fehérvári pontját. Nagy Eszter centerposztról ütött szép pontot, majd Dékány volt eredményes (1:8).

A térfélcserét követően Antal Anett pontjával folytatódott a játék, majd Lutternél fújtak emelést (3:8). Miklai centerben villant, Milovits visszatért Lutter helyére az első sorba (3:9). Izgalmas labdamenetet követően Takács volt eredményes, majd szintén ő nyitott ászt (3:11). Dzunic ütése rossz volt, majd Dékányt takarták be (4:12). Vacsi ászt nyitott, majd Milovits hozta nehéz helyzetbe csapatát (6:12). Dékány ejtése ezúttal jónak bizonyult, Oláh pedig visszatért Lévai helyére (6:13). Miklai centerből volt eredményes, meccslabda a Vasasnál, Fésüs Irén időt kért (6:14). Az első meccslabdát hárították a házigazdák, majd Takács fogadása szállt át a hazai térfélre, és le is esett ott! Ezzel Takács megszerezte huszonötödik pontját a mérkőzésen, a Vasas pedig megnyerte ezt az őrült mérkőzést (6:15, 2:3).

A lefújást követően sem csitultak az indulatok. A hazaiak edzője, Fésüs Irén tovább reklamált a játékvezetőknél, végül sárga-piroslappal kizárták őt. Paprikás hangulatú összecsapást tudtak megnyerni a fővárosiak, ahol tényleg volt minden. Kevés hiányzott a balhéhoz, de biztosak lehetünk abban, hogy ennek a találkozónak a zöldasztalnál még lesz folytatása.

A mérkőzés legjobbja
Ezúttal a Vasas csapatkapitánya, Takács Zsófia érdemelte ki a meccs legjobbja címet. Az ütőjátékos a legfontosabb pillanatokban tudta hozni igazi önmagát, vállára vette a csapatot és igazi vezérként teljesített. Döntő érdeme volt a győzelemben Lutter Lizának is, akinek beállítása új lendületet adott a társaknak. De jól játszott Oláh Vivien is, aki fontos pillanatokban tudott pontokat szerezni. A hazaiaknál Dzunic Anna dicsérhető, rendre jó megoldásokat választott, a hátán vitte együttesét.

Extraliga, nők, alapszakasz, 5. forduló

MÁV Előre Pro-Pátria Electonics SC – Vasas Duna Autó Óbuda 2:3 (–19, 20, 22, –18, –7)
Székesfehérvár, 250 néző. Játékvezetők: Farkas, Prukner
MÁV Előre: Tálas 2, Papp 1, Dzunic 16, Vacsi 12, Antal 6, Meek 14. Csere: Deli-Germann (liberó), Kondor T. 3. Edző: Fésüs Irén
Vasas: Milovits 4, Oláh 18, Miklai 15, Dékány 9, Takács 25, Nagy E 7. Csere: Vatai (liberó), Szalma 1, Lutter, Lévai. Edző: Jókay Zoltán

Sárga lap: Vacsi, Fésüs, Dzunic (mindhárom a negyedik szettben)
Kizárva: Fésüs Irén (a lefújás után)

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Fésüs Irén: – Ezt a Vasast ma meg kellett volna vernünk, meg is tudtuk volna verni, mert jobbak voltunk, de a bírók nem hagyták. Ma a bírók vertek meg minket!
Jókay Zoltán: – Úgy kezdtünk, ahogy végig kellett volna játszanunk. Aztán jött a már egyszer kinőtt betegségünk a nyitásokkal. Úgy látszik még sem volt hatásos az oltás. Nagyon sokat hibáztunk ma.

A juniormérkőzésre sem csillapodtak a kedélyek. Kőnig Gábor helyett ezúttal Jókay Zoltán ült a Vasas kispadján, hiszen a másodedző betegség miatt felmentést kapott erről a találkozóról (mihamarabbi jobbulást kívánunk neki). Csak úgy, mint a felnőtteknél, a junioroknál is a negyedik játszmában szabadultak el az indulatok. Előbb Dékány ütését ítélték meg tévesen a bírók, majd Dzunic Anna törte ketté kis híján az antennát, ám a pontot mégis a Fehérvár kapta, mert állítólag Vasas-blokkról ment ki a labda. Jókay Zoltán ekkor sárga lapot kapott, majd miután Tálasnál nem fújtak le egy egyértelmű emelést az edző a kizárás sorsára jutott.

Junior: MÁV Előre – Vasas 3:1 (18, –11, 16, 22)

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: röplabda fehérvár vasas extraliga máv előre

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr152412494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása