A férfi röplabda Extraliga alapszakaszának ötödik fordulójában a HPQ-Szeged szombaton 18 órától a mezőny egyetlen nyeretlen csapata, a Company Nyelviskola-Veszprémi RC otthonában lép pályára. Az összecsapás abból a szempontból is érdekes, hogy a dunántúli csapat edzője, Nyári Sándor és a csongrádiak trénere, Mészáros Péter 2001-ben együtt nyert Magyar Kupát a Medikémia-Szegeddel.

Edzőként egyébként Mészáros még nyeretlen Nyárival szemben! Eddig háromszor találkoztak, mindháromszor a 2008–2008-es szezonban, a női Extraligában, amikor Mészáros a BITT-Kaposvári NRC, Nyári pedig a BSE-FCSM trénere volt.

„Fő a fejem, egyelőre fogalmam nincs, milyen összeállításban játszhatunk majd – fogalmazott Mészáros Péter, a Szeged trénere. – A korosztályos válogatottból Posztós Bendegúz és Csányi Roland is sérülten tért vissza Szegedre, Nacsa Gábornak meghúzódott a combja, Torma Péter sem egészséges, és Csíkos Gábor műtét utáni teljes felépüléséhez is még legalább két hétre van szükség. Ezzel együtt bízom benne, hogy nem a Veszprém szerzi meg az első sikerét, hanem mi a másodikat. Szép emlék a kilenc évvel ezelőtti kupagyőzelem, de az még szebb lenne, ha egykori edzőmnek bosszúságot tudnék okozni. Sanyiról köztudott, hogy mekkora dumás, még belegondolni is rossz, ha nyernének, mit kapnék tőle... Igaz, fordított esetben én sem leszek vele kíméletes. Szeretem a szép röplabdát, most mégis azt mondom: hibázzunk sokat, játsszunk csúnyán, de a végén nyerjünk!”

Nyári Sándor, a Veszprém edzője kijelentette, a Szeged ellen mindenképpen szeretnének véget vetni eddigi negatív szériájuknak. „Kemény két hét áll mögöttünk – mondta Nyári. – A játékosok mindegyike tudja, ha a két eltékozolt 3:2-es mérkőzés közül vagy a MAFC, vagy a Dunaferr ellenit hozzuk, akkor most sokkal könnyebb helyzetben lennénk. Azonban még nincs pánikhelyzet. Volt csapatomból már csak Torma és Csíkos maradt meg hírmondónak Szegeden, jobbára fiatalok alkotják az együttest, akik közül a juniorválogatott szélsőütőre, Csányi Dánielre mindenképpen oda kell figyelnünk. Optimista vagyok, és az is igaz, égető szükségünk van a pontokra.”

(forrás: Délmagyarország, Veszprém megyei Napló)

Címkék: szeged veszprém röplabda extraliga hpq vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr362409331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása