Egy hét szünet után ismét pályára lépnek a férfi Extraliga csapatai. Az alapszakasz ötödik fordulójában a nyeretlen Veszprém az egy győzelemmel rendelkező Szegedet fogadja. A meccs pikantériája, hogy a bakonyiak kispadján a korábbi szegedi sikeredző, Nyári Sándor ül, aki legutóbb 1974-ben irányított csapatot tétmeccsen a csongrádiak ellen.

A presztízstalálkozóra sérülések és betegség miatt nem teljes kerettel utazik a Szeged, Mészáros Péter edző csapata. Az elmúlt hétvégén az utánpótlás-válogatottnál combsérülést szenvedett Posztós Bendegúz, két hete pedig Nacsa Gábor sérült meg az egyik edzésen. A múlt héten Torma Péter rosszullétre panaszkodott, és az orvos nem engedélyezi a játékát. Csíkos Gábor a térdműtéte után már jobban van, de még mindig nem számíthat a játékára a csongrádi együttes.

Mészáros Péter edző Petheő Gábort kérte meg, hogy játékával segítse a csapatot a hétvégi találkozón. Ha sikerül megszerezni addig a sportorvosi engedélyt, akkor Petheő elutazik a csapattal. A Veszprém ellen győzni szeretnének a szegediek, de ebben a felforgatott felállásban nem lesz könnyű dolguk.

Bár a jelenlegi szezonban már az ötödik tétmeccsére készül Nyári Sándor, a Veszprém edzője, most először küldheti pályára a legerősebb összeállításban csapatát, hiszen Tóth Tibor és Bánhegyi István is felépült korábbi sérüléséből, és mindketten a mester rendelkezésére állnak. „Kevés pontunk van, mint a színhiánnyal küzdő katicabogárnak – kezdte Nyári. – Magyarázatot nem kívánunk kreálni eddigi nyeretlenségünkhöz, tesszük a dolgunkat tovább. Dunaújvárosban már éreztük jótékony hatását a csapat kulcsemberének, Tóth Tibornak, hiszen közel álltunk a legutóbbi bronzérmes legyőzéséhez. Hallom a híreket Szegedről, hogy sok a beteg és a sérült, de azt is tudom, hogy egy vagány röplabdás a betegágyából is kipattan, ha fontos mérkőzés következik. Ha Petheő Gábor valóban játszik, annak örülök, hiszen hosszú szegedi pályafutásom alatt egyik legkiválóbb munkatársam volt. Mindegy, hogy legerősebb, vagy gyengébb összeállításban jönnek régi barátaim Veszprémbe, mi első győzelmünket abszolválni kívánjuk. Persze Mészáros Péter vagy taktikai, vagy egyéb huncutsággal biztosan feladja a leckét nekünk, de nem csodálkoznék azon sem, ha Csíkos Gábor, vagy Torma Péter hirtelen felépülne, és csatasorba állna. Hisszük, hogy nyerni fogunk, és lendületből elindulunk fölfelé.”

Érdekesség, hogy Nyári Sándor legutóbb 1974-ben a Szolnoki Vízügy-Dózsa játékos-edzőjeként irányította csapatát tétmeccsen szegedi együttessel (Délép SC) szemben. „A sors úgy hozta, hogy újra találkozunk. Barátként várom, de nemes ellenfélként kezelem őket!”

Címkék: szeged veszprém röplabda hpq vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr572408242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása