Szerdán kezdődött, és egész héten át tart a Bercsényi Napok rendezvénysorozat az ajkai Bercsényi Miklós Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban. Fenyvesi Zoltán, az iskola igazgatója elmondta, hogy az esemény több évtizedes múltra tekint vissza.

Minden ősszel, Bercsényi Miklós halálának évfordulójában három napig gazdag programok várják az iskola tanulóit: ásványkiállítás, bányászkiállítás, tanulmányi versenyek, tanár–diák focimeccs, véradás, pókerverseny, íjászverseny. Átlépve az iskola határán, ilyenkor rendezik meg a Bercsényi Kupát is, amikor Ajka iskoláinak csapatai mérik össze tudásukat.

Ami a mostani Bercsényi Napok kuriózuma, az a 24 órás röplabdabajnokság, ahol szerdán 13 órától csütörtök 13 óráig megállás nélkül röplabdáznak a fiatalok. Ez egyben jótékonysági rendezvény is, mert a befolyt nevezési díjakból a vörösiszap-katasztrófában károsult tanulóit segíti az iskola.

(forrás: eyko.hu)

Címkék: röplabda ajka

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr592404127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása