Csokonai DSE néven új utánpótlás-nevelő egyesület alakult 2010-ben, Újpesten. Jelenleg még csak egy szakosztállyal működik a klub, ez pedig a röplabda! A szakmai munka színvonalát a két edző, Horváth Kristóf és Nagy Lászlóné hozzáértése fémjelzi.

A Csokonai DSE céljai
• A sportolni vágyó fiatal lányok részére kívánunk életutat kínálni magas szintű sportszakmai-, nevelési- és életmódcélzattal;
• A sportág megismertetése, megszerettetése, megtanítása a versenysport keretein belül;
• Értékes jövőkép kialakításához szükséges közösség kialakítása;
• Alternatíva nyújtása a nyári szünidő értékes eltöltéséhez (nyári tábor);

Az egyesület tervei
• Országos szinten is sikeres utánpótlás-nevelő tevékenység;
• Első osztályú röplabdázók nevelése;
• Rendszeres versenyeztetés (Budapest-bajnokság, országos bajnokságok, egyéb tornák);
• A fiatal sportolók iskolai tanulmányainak egyengetése (sportosztály létrehozása, tanulószoba működtetése);

A klub továbbfejlesztésének alternatívái között a legfontosabb feladat a klub működésének anyagi biztonságát megalapozni. Meg kell oldani a minőségi edzésmunka létesítmény-feltételeinek biztosítását is. Egy alapítvány létrehozásával újabb lehetőség nyílna a klub támogatására.


   
„Meggyőződésünk, hogy az iskolai sportot kell erősíteni ahhoz, hogy az egyesületi sport minél szélesebb alapokon állhasson – szerepel az Újpesti Csokonai DSE koncepciójában. – Az alsó tagozaton tanuló gyermekek alapvető problémája, hogy egyedül nem tudnak még közlekedni, ezért az iskolájuktól messzebb eső edzésekre nehezen jutnak el. A szülők is csak korlátozott mértékben képesek megoldani a gyermekek közlekedését, hiszen ők is dolgoznak. Ebből következtetünk arra, hogy a gyermekeknek a saját iskolájukban kell elkezdeni a sportolást. Tapasztaltuk, hogy a testnevelő tanárok, tanítók képesek a legkönnyebben becsábítani a gyermekeket a tornaterembe és megszerettetni velük egy sportágat. Reméljük, hogy találunk néhány pedagógust, aki szívesen dolgozna egy programhoz kapcsolódóan, hiszen, ha a gyermek magasabb szintekre jut, vagy csak megmarad a sportágnak, mint szurkoló, edző, nem vész kárba értékes munkája. A programban résztvevő testnevelők, tanítók számára az oktatást tematikával, DVD-anyagokkal és az egyesület által tartott ingyenes továbbképzésekkel biztosítjuk. Ezenkívül a minket támogató iskolákat egyesületi pólókkal, labdákkal szeretnénk ellátni, amennyiben a pénzügyi lehetőségeink ezt engedik.”

A klub célja, hogy az alsó tagozat befejezése után a lehetséges iskolai bázisokból minél több gyermek folytassa a röplabdát az Újpesti Csokonai DSE-ben. „Ha a gyermek néhány év alatt megszerezte az edzéseken átélt élményeket, a szülőnek is igénye lesz arra, hogy támogassa őt a sportolás folytatásában – olvasható a koncepcióban. – Ebben magas szinten próbálunk meg segíteni nekik a középiskolai tanulmányaik befejezéséig. Sajnos egyre gyakoribb jelenség a sportági akceleráció, azaz alapvetően nem az életkorának megfelelő képzést kapja a gyermek, hanem legtöbbször annál magasabbat. A véleményünk az, hogy a mini korosztály végéig (kb. 12-13 éves kor) nem szabad ítéletet mondani egyetlen gyermekről sem. A legtehetségesebbek mellé nagyon sok ügyes, kitartó játékos kell, hogy együtt fejlődhessenek, miközben kibontakozik az igazi tehetség. Mivel egyértelmű, hogy a tehetségek kiválasztásának egyik alapja a széles oktatóbázis (korosztályonként minimum 40-50 fő), ezért szeretnénk minél több helyen elindítani a tervszerű oktatást. Ezen kívül nagyon fontos az alaptechnikák helyes és következetes megtanítása, valamint a csapategység alapjainak lerakása (például megjelenés, viselkedésformák csapaton belül, stb.) és a nevelői munka. Ezek után kezdődhet a kiválasztási folyamat, amely során kiderül, ki az, akinél jelen van tehetség, kitartás, áldozatkészség és persze szülői támogatás arra, hogy elkezdhesse a tudatos versenyzést.”

A munka során a klub edzői a Csokonai Vitéz Mihály 12 Évfolyamos Általános Iskolára és Gimnáziumra támaszkodhatnak, ahol igazi otthonra leltek. Az iskola vezetése, köztük Tóth Árpádné igazgatóhelyettes nagyban támogatja a röplabdások ötleteit, céljait.

Újpesti Csokonai Diáksport Egyesület                       
Alapítva:
2010
Szín: lila-fekete
Cím: 1046 Budapest, Bőrfestő utca 5-9.
Telefon/fax: 06 1 380 7170, 06 1 230 6679
E-mail: info@volleycapak.hu
Honlap: www.volleycapak.hu

Címkék: röplabda újpest utánpótlás csokonai dse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr412396141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gijo 2011.02.01. 20:13:46

Hajrá ÚCSDSE!
Bizzunk benneteket,sok-sok sikert.
Gijo
süti beállítások módosítása