A Csepel hazai pályán 3:1-re nyert a Sümeg RE ellen a férfi Magyar Kupa első fordulójának első mérkőzésén. A mérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető! A MAFC-BME-Mapei egy sikerrel továbbjutott a Budapest-bajnokságban szereplő Dream and Beauty SC ellen, az NB I-ben veretlenül listavezető Dág viszont kikapott az NB II-es Dorogtól.

Magabiztosan indult az összecsapás a csepeliek számára, az elejétől ők irányították a játékot, a sümegiek nehezen vették fel a találkozó ritmusát. Stabilan szervált a Csepel, és a nyitásfogadás is viszonylag rendben volt. A dunántúliak rendszeres hibái oda vezettek, hogy végig hat-hét pont előnnyel, magabiztosan hozta a játszmát a házigazda.

A második szettben 8:4 volt az eredmény az első technikai időnél, és az előny ezután is nőtt a Csepel javára. Igen ám, de 17:11-nél megkezdődött egy érthetetlen folyamat! Minden egyes állásnál, amikor a hazaiak fogadtak, két-három pontot tudott szerezni a Sümeg. Egy fogadási hiba, egy támadási rontás, és ezt olyan rendszerességgel vitték véghez a fővárosiak, hogy 23:23-nál egyenlített a látogató. Az izgalmas végjátékban mindkét csapatnak több játszmalabdája volt, végül 31:29-re a Sümeg nyerte a szettet.

A harmadik játékrészben összekapta magát minden csepeli, és az erős nyitásoknak, illetve a fegyelmezett sáncnak köszönhetően percek alatt hozták a szettet, méghozzá igencsak magabiztosan, tizenkét pont különbséggel. A negyedik rész sem kezdődött rosszul csepeli szempontból, ám a hajrára megint jöttek az ütés- és nyitásrontások. Ha a Sümeg nem vét legalább annyi hibát, mint a házigazda, akkor megint drámai lett volna a vége. De nem lett, nyert a Csepel (3:1).

Egy másik párharcban az Extraligában szereplő MAFC-BME-Mapei 3:1-re győzött a Budapest-bajnokság egyik élcsapata, a Dream and Beauty SC otthonában, így továbbjutott a második fordulóba. Az NB I-ben veretlenül (és játszmaveszteség nélkül) listavezető Dág KSE tartalékos összeállításban nagy meglepetésre 3:0-ra kikapott az NB II-es Dorog ESE otthonában, így nem jutott tovább.

Magyar Kupa, férfiak, 1. forduló, 1. mérkőzés
Csepel – Sümeg RE 3:1 (17, –29, 13, 21)

Férfi Magyar Kupa adatbankunk megtekintéséhez kattintson ide!

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: csepel röplabda magyar kupa sümeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr932390177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása