A vörösiszap-katasztrófa miatt zaklatott napokon vannak túl az ajkai röplabdázók. Az ARC RSE ennek megfelelően hullámzó mérkőzést játszott a női NB II alapszakaszának második fordulójában, de végül 3:2-re nyert a Szombathelyi Egyetemi SE otthonában.

A közel tíz év NB II-es tagság után ismét első osztályú szereplésre jogot nyerő ARC RSE újra az NB II Nyugati-csoportjának mezőnyében kezdte a bajnokságot. Az együttes játékos-edzői posztján változás történt, Wlassits Brigitta pedig a csoportbeli rivális Vasi Sportakadémiához távozott.

Eseménydús hónapok állnak az ajkai csapat mögött, és a bajnokság sem indult simán a térségben történt vörösiszap-katasztrófa miatt. A tavalyi NB II-es szezon hármas döntőjének ezüstérmese az egyesület helyzetét mérlegelve nem élt az első osztályba való nevezés lehetőségével. A nyári szünetet követően augusztus 23-án új játékos-edzővel kezdték meg a felkészülést az ajkaiak. A több mint két szezonon át játékos-edzőként tevékenykedő Nimsz Katalint a szakvezetői szerepkörben Poór Tamásné váltotta.

A csapat gerince együtt maradt, csupán Wlassits távozott. Az érkezők névsorában régi-új játékosokat is üdvözölhetett a csapat. A még a juniorcsapatot is erősítő Tóth Edina veszprémi kitérő – s egy év kihagyás után – ölti magára nevelőegyesülete mezét, s ismét játékra jelentkezett a szintén ajkai nevelésű Somosi Tamara is. Mindketten tagjai a felnőtt keretnek is. Bővült a felnőtt keret Pajor Katalinnal, aki Veszprémben, a megyei bajnokságban röplabdázott, de a lelkes feladóátló jó ajánlólevéllel érkezett, és szorgalmas munkával igyekszik beilleszkedni új csapatába. A juniorcsapat feladója, Mészáros Anita pécsi tanulmányai ellenére az ARC RSE rendelkezésére áll.

Az ajkai csapat célkitűzése az, hogy a fiatalokkal feltöltött felnőtt csapatban minél több játéklehetőséget kapjanak a még a juniormezőnyben is szereplő játékosok. A nyolccsapatos Nyugati-csoportban a minél előkelőbb helyezés elérésére is törekedni fognak az ajkaiak. A 15 csapatos női NB II-t idén két csoportra osztották. Tavasszal a csoportelsők két mérkőzésen döntik el az első hely sorsát, a másodikok az NB II harmadik helyéért küzdhetnek.

Az ajkai térségben történt vörösiszap-katasztrófa miatt az első fordulóban nem tudott pályára lépni az ARC RSE. Hazai pályán kezdte volna az új szezont az Ajka, ám a mérkőzés reggelén rendelték el a katasztrófa sújtotta települések kitelepítését, s azok lakosságát az ajkai Sportcentrumban szállásolták el. A pécsieket a buszra szállás perceiben sikerült elérni, így nem keltek útra. A mérkőzést később pótolják.

A második fordulóban is hazai pályán mérkőzött volna az ARC RSE, ám a Sportcentrum továbbra is foglalt volt a katasztrófa miatt. A Szombathelyi Egyetemi SE elleni találkozó pályaválasztói jogát megcserélte a két együttes, így az Ajka utazott a vasi megyeszékhelyre. A mérkőzésrendet és a felkészülést is át kellett szerveznie az ajkaiaknak, így edzéslehetőséget ideiglenesen egy városi középiskola tornatermében, valamint a hét közepén Veszprémben kapott a csapat.

A nehéz körülmények ellenére, hibákkal tarkítva, de két részsikerrel kezdte a találkozót az ARC RSE (22:25, 18:25, 0:2). A vezetés birtokában Poórné több poszton is cserélt a harmadik felvonásban (12:18). Feladóposzton Somosi váltotta Kelement, Nimsz helyett Pajor érkezett, ám ez érezhetően zavart keltett a játékmenetben, és a hazaiak is erőre kaptak (20:18). Az ARC RSE ezután már csak kozmetikázni tudta a harmadik játszma eredményét (25:21, 1:2).

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a negyedik játékrészben (7:7), s főleg nyitásfogadási bizonytalanságok miatt került nehéz helyzetbe az Ajka (11:12). Kelemen – betegen vállalta a játékot – kitűnően helyezett nyitásai sem lendítették át a hullámvölgyön az ajkaiakat, a döntő pillanatokban nem tudott jó megoldásokat választani a vendégcsapat (26:24, 2:2).

Viszontagságos napok voltak az ajkaik mögött, így fogadkozással töltötték az ötödik játszma előtti perceket, szélen pedig Fonyó Katalin váltotta Tóth Edinát. Hosszú labdamenetekkel tarkított negyedórát követően hárompontos előnnyel szerzett részgyőzelmet az ARC RSE (12:15, 2:3), s ezzel győzelemmel kezdte szereplését a Nyugati-csoportban.

Érdekesség, hogy a két csapat a Magyar Kupa első körében is találkozik egymással. Mivel azonos osztálybeliek a mérkőző felek, ajkai vendégjáték után a Szombathely ismét vendégül látja a bakonyiakat. Az ajkai találkozó időpontja október 21., helyszín: sportcentrum.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 2. forduló
Szombathelyi Egyetemi SE – ARC RSE 2:3 (–22, –18, 21, 24, –12)

(forrás: ARC RSE)

Címkék: szombathely röplabda ajka nb ii szombathelyi egyetemi arc rse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr562379876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása