Szezonbeli első győzelmét aratta a HPQ-Szegedi RSE. A csongrádiak a férfi Extraliga alapszakaszának negyedik fordulójában hazai pályán nyertek 3:2-re a MAFC ellen.

Nagyon izgalmasan alakult a mérkőzés. Az első szettben a legnagyobb különbség öt pont volt, a vendégeknek. A Szeged 12:17 és 13:18 után tudta 25:23-ra nyerni a játékrészt! A folytatásban éppen fordítva történt minden, mint az első szettben: a Szeged 12:8-ra elhúzott, ám a fővárosiak innen hozták ezt a szakaszt, az utolsó pont Posztós Bendegúz hosszú ütése volt. A hazaiak nem szakítottak a hagyományokkal, hiszen a harmadik játékrészt szintén négypontos előnyről (utoljára 8:4) vesztették el. Az egyenlítés villámgyorsan jött: 7:0-s rohammal indultak a csongrádiak, majd 18:8-nál már tíz volt közte, végül 25:13-ra hozta a Szeged a negyedik szettet. A hajrá is a Szegedé volt, amelyben 10:6 is volt már az állás, és az előnyből három pont meg is maradt a legvégére (15:12, 3:2).

Mészáros Péter: – Nagyobb odafigyeléssel 3:1-re is győzhettünk volna, a második szett nyerhető volt. Ennek ellenére a csapat tartásával, hozzáállásával elégedett vagyok, hiszen hátrányban sem adtuk fel a meccset.

Extraliga, férfiak, alapszakasz, 4. forduló

HPQ-Szegedi RSE – MAFC-BME-Mapei 3:2 (23, –21, –23, 13, 12)
Szeged, 250 néző. Játékvezetők: Hóbor, Csíkos
Szeged: Torma, Csányi D., Bitó, Babanyecz, Nacsa, Posztós. Csere: Filius (liberó), Bondor, Makhult, Strezeneczki. Edző: Mészáros Péter
MAFC: Szappanos M., Molnár I., Tari, Jahn, Vocskó M., Takács G. Csere: Tihanyi P. (liberó). Edző: Vocskó György

(forrás: Délmagyarország)

Címkék: szeged röplabda mafc extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr642379833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása