A Csepel hazai pályán 3:2-re nyert a Szolnoki RK-SI ellen a férfi NB I alapszakaszának negyedik fordulójában. Fotógaléria itt! A Dág ezúttal a Nyíregyházát győzte le, és továbbra is hibátlan, ráadásul még szettet sem vesztett.

Óriási csatában, kínkeservesen győzött a Csepel 3:2-re a Szolnok ellen. Nagyjából ezzel a kijelentéssel kimerültek a pozitívumok, hiszen a győzelem megszerzésén kívül sok örömre nem volt okuk a hazaiaknak ezen az összecsapáson. Továbbra is érthetetlen hullámvölgyek és rengeteg elkövetett egyéni hiba jellemzi a fővárosi társaságot, amelyet most azzal is tetéztek, hogy alkalmanként szettekre sikerült kikapcsolniuk, kihagyniuk. Egyedül a küzdeni tudásból és a nyerni akarásból vizsgázott a társaság remekül.

A Csepel viszonylag gyorsan a kezébe vette az irányítást, egyedül a játszma elején tudott előnybe kerülni a Szolnok, de az első technikai időnél már a hazaiak vezettek, és ezt tartani is tudták a játszma végéig. Akadtak megingások, de a roppant stabil nyitásfogadásnak köszönhetően nem is volt kérdés a szett végkimenetele.

A folytatásban aztán bekövetkezett, amitől tartani lehetett, leblokkolt az egész csepeli társaság, és úgy ajándékozta egymás után a pontokat a szolnokiaknak, hogy nekik nem is nagyon kellett tenniük érte semmit, egyszerűen elég volt, hogy nem rontották el a labdameneteket. Az első szettben még kifogástalan szervafogadás pillanatok alatt átcsapott bizonytalanságba, és ez az egész áthatott a csapat összteljesítményére, így nem is lehetett más a vége, mint vereség (1:1).

A harmadik felvonás a hazaiak szempontjából ideálisan indult, köszönhetően Tamasi István remek nyitásainak, amelynek segítségével 8:2-re elhúzott csapata, s a megszerzett előnnyel meg is tudta nyerni a szettet. Igaz, a Szolnok 19:18-nál egy pontra feljött, de a végjáték megint a hazai csapaté volt.

Beragadt a negyedik periódus elején a Csepel (4:8), innen óriási munkával visszajött 8:8-ra, de a fogadási és támadási hibák miatt pillanatok alatt 8:12 állt az eredményjelzőn. Innen már nem volt visszaút, néhány momentum akadt csak, de fejben már mindenki tudta, hogy az ötödik felvonást nem kerülhetik el a csapatok.

Az utolsó rész 2:0-s szolnoki vezetéssel kezdődött. Innen sikerült óriási szerencsével visszajönnie a fővárosi együttesnek (3:2). A térfélcserekor 6:8 volt az eredmény. A fordulás után a hazaiak egy remek szervasorozattal fordítottak. Az előny tehát a Csepelhez került, és 11:9 után már nem volt kérdés, hogy ki nyeri a meccset (3:2).

A Dág veretlen, a Csepelnek egy veresége van, a Szolnoknak viszont már három, így valószínűleg előbbi két együttes jut majd fel az Extraligába.

NB I, férfiak, alapszakasz, 4. forduló
Csepel – Szolnoki RK-SI 3:2 (21, –18, 20, –17, 12)
Dág KSE – Nyíregyházi FRK 3:0 (16, 22, 19)
Sümeg RE – Debreceni EAC 3:0

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: csepel szolnok röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr442379538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása