Vereséggel mutatkozott be a Honvéd Zrínyi SE a női NB II Keleti-csoportjában. A fővárosi együttes az alapszakasz első fordulójában szabadnapos volt, a második körben pedig 2:0-s vezetést követően 3:2-re kikapott otthon a Jászberénytől. A meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Kiegyenlített játék, felváltott pontszerzés jellemezte az első szett elejét. Ezt követően a Jászberény átvette, és egy ideig meg is tartotta a vezetést. Ekkor Váradi Orsolya került az alapvonalra, és remek nyitássorozatával 14:16-ról fordított csapata 21:17-re. Feladóposztra Paholcsek Erika helyére beállt Lakatos Diána (21:19). A cserét követő pontatlan bejátszások hatására kisebb zavar támadt a hazai sorokban, amit az ellenfél ki is használt és pontokat szerzett. A 21:21-nél kikért hazai idő, illetve az ott elhangzott taktika megfogadása huszáros hajrát, és 25:21-es győzelmet eredményezett (25:21, 1:0).

A második szettben a Honvéd játékában egyre többször megjelentek a pontos nyitásfogadások, az eredményesebb támadások és egy-két pontos blokk is. Ennek köszönhetően rövid, de egyenletesen a győzelem felé haladó hazai csapatot láthattak a pályán az érdeklődők. A tartós fővárosi vezetést a jászberényiek kisebb fellángolásai lassították, de az eredmény megfordítására nem voltak képesek a látogatók (25:21, 2:0).

A harmadik játszma elején kiegyenlítődött küzdelemben harcoltak egymással a csapatok, amelynek következtében a hosszú, helyenként látványos labdamenetek végén felváltva estek a pontok. Szoros volt az eredmény, de érződött, hogy a Zrínyi játékosai tudat alatt kiengedtek. Ennek meg is lett az eredménye, 8:9-et követően olyan ejtéseket mutattak be a vendégek, amelynek hárítása a házigazda részéről egyszer sem sikerült. A zavart kihasználva veszélyes szervákkal és centertámadásokkal operálva fokozatosan növelte előnyét a Jászberény, majd nagykülönbségű részsikert aratott (17:25, 2:1)

A negyedik játszma elején ismét kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, majd a Zrínyi percei következtek. Szívós mezőnymunka, és jó támadások eredményeként tartósan három-négy ponttal vezetett a házigazda. Ekkor úgy tűnt, hogy kellő figyelemmel és koncentrációval megnyerheti a szettet a Honvéd. Nem így történt. 17:13-as vezetésnél ismét jöttek a rossz, illetve a Jászberény számára ászértékű nyitásfogadások. A gyenge bejátszásokat követő pontatlanabb feladások miatt megremegett a támadók keze. Igen sok labdát ütöttek pályán kívülre, illetve a mezőnyjátékosok kezébe. A bizonytalanságot látva erőre kapott a Jászberény, és a védésekből indított centertámadásokkal ismét elkezdett pontokat gyártani. A hazai hullámvölgy olyan mély volt, hogy időkérésekkel és cserékkel sem lehetett belőle kikecmeregni. A vendégek ezt a szettet is megnyerték (21:25), és összesítésben egyenlítettek (2:2).

Az ötödik szettben 3:1-re, majd 6:3-ra vezetett a Zrínyi. A folytatásban Kun Boglárka veszélyes szerváinak köszönhetően fordított a Jászberény, a hazaiaknál pedig bekövetkezett a csapatösszeomlás. Hiába voltak az időkérések, hiába lépett pályára a derékfájdalommal küzdő Juhos Rozália, jött vissza a játékba az amúgy jól teljesítő Lakatos Diána, már csak késleltetni tudták a vendégek győzelmét (9:15, 2:3).

A változatos játékot hozó 95 perces rangadón a hazai csapat 2:0-s előnyének birtokában pszichésen kiengedett. Ezt a lelkesen játszó vendégek jól kihasználták, és egységesebb, összeszokottabb csapatjátékkal megszerezték a győzelmet.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 2. forduló

Honvéd Zrínyi SE – Jászberényi RK 2:3 (21, 21, –17, –21, –9)
Békásmegyer, 50 néző. Játékvezetők: Horváth Gy., Kovács Á.
Honvéd Zrínyi: Szentgróti, Paholcsek, László Zs., Váradi, Kiss V., Nagy Cs. Csere: Ehmann (liberó), Juhos, Lakatos D., Leirer, Sipos N. Edző: Kovács István
Jászberény: Kovács F., Harangozó, Kun B., Tóth A., Ménkű, Pintér A. Csere: Birgés (liberó). Edző: Makai Péter

(forrás: zrinyivolley.shp.hu)

Címkék: röplabda zrínyi honvéd jászberény nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr92379604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása