Veretlenek csatája Kecskeméten!

 2010.10.15. 22:24

Negyedik meccsén idegenben szerepel a Vegyész RC-Kazincbarcika a férfi röplabda Extraligában. A borsodiak a szintén veretlen Kalo-Méh-Kecskeméti SE otthonába látogatnak szombaton.
 
„A helyezések alapján mindenképpen rangadó elé nézünk – kezdte Dudás András, a Vegyész edzője. – A tény, hogy az eddigi három találkozónkon nyertünk, feltétlenül örömteli, és a csapat kezdi utolérni magát. Gondolok itt arra, hogy sokan tanulás és munka mellett járnak edzésre a fiúk, és emiatt idő kell, hogy teljesen összecsiszolódjunk. De úgy érzem, hogy meccsről-meccsre javulunk, és a játékosok nagyon jól dolgoztak ezen a héten is. Szép eredmény eléréséért utazunk Kecskemétre. A hazaiak masszív alapjátékot nyújtanak, magabiztosak és a keretük is erős, az, hogy ők is háromszor nyertek, sok mindent elárul. Az eddigi szereplésük nem véletlen, de ha a pályán azt nyújtjuk, amit tudunk, és nem remegnek meg a kezek, akkor lehet esélyünk sikerre. De a meccs után már sokkal okosabbak leszünk...”

Kovács II Zoltán szerint az eddigi három győzelmüket viszonylag gyengébb csapatok ellen érték el, bár kétségtelenül szép eredménynek számít, hogy a Szegedet és a Veszprémet idegenben tudták legyőzni. „Három forduló után az látszik körvonalazódni, hogy a Dunaújváros, a Kecskemét, és majd pluszban a Kaposvár mellé sikerült ezzel a kerettel felnőnünk, legalábbis ezt szeretnénk bizonyítani – folytatta a Vegyész ütőjátékosa. – A mostani ellenfelünkről, a Kecskemétről szólva azt kell mondjam: labdabiztos, technikás játékosaik vannak, és bár a kezdőfeladójuk megsérült, így is nagyon erős csapatot alkotnak. A hatalmas termük kissé szokatlan lesz a számunkra, a rutinjukkal szemben a mi csapatunk fiatalos lendülete kellene megmutatkoznia. Nekünk a nyitás a legnagyobb erősségünk, és ha sikerülne megnyitnunk a Kecskemétet, és felszabadultan fogunk tudunk játszani a rangadón, akkor meglepetés születhet.”

Karagics Mátyás, a Kecskemét edzője szerint elég sokat alakult a tavalyi kazincbarcikai csapat, hiszen két válogatott játékos érkezett hozzájuk Romániából: Szalai Szabolcs és Toronyai Miklós. „Célkitűzés ellenfelünknél, hogy dobogóra szeretnének kerülni már ebben az évben – folytatta az alföldiek mestere. – Nem lesz könnyű meccs, mert magas és erős fizikumú keretük van. Ugyanazt a játékot próbálják csinálni, mint a Kaposvár: erős szervákra, illetve hatékony blokkokra építenek. Az lenne a fegyver ellenük, hogy nem szabadna minden helyzetből erősen támadni, hanem a hátsó alakzatokat kéne megmozgatni néhány ejtéssel, pörgetéssel, hogy ezek a magas srácok sokat legyenek a padlón. Ha nekiszaladunk a sáncuknak erőből, akkor nehéz mérkőzés várható, de én úgy gondolom, hogy színvonalas meccs lesz, mindenkit arra buzdítok, hogy jöjjön ki szurkolni nekünk. Az Extraligában három olyan csapat van jelenleg, amely a később becsatlakozó Kaposvár mögött elhelyezkedve azonos játékerőt képvisel: a Kazincbarcika, a Dunaferr és mi. Aktulális ellenfelünk szintén veretlen, és a Kaposvár mellett ők képesek még magas színvonalon játszani itthon az úgynevezett sánc-blokk játékot. Ehhez megvan a megfelelő magasságuk és fizikumuk, tehát mi úgy nyerhetünk, ha nyugodtak maradunk, nem fejetlenül vezetjük a támadásokat. Ki kell használni a gyenge pontjaikat, többet kell ejteni, meg kell őket mozgatnunk. Ehhez fejben nagyon ott kell lennünk majd a pályán. A Barcikának már tavaly is jó csapata volt, a nyáron pedig igazoltak két válogatottat is, így még tovább erősödtek. Sajnos a két Tóth továbbra is sérült, egyelőre edzeni sem tudnak, így feladó és ütő poszton nincs nagyon variációs lehetőségem.”

(forrás: kesport.hu, delmagyar.hu, boon.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr212375028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása