A hétvégén rendezik a negyedik fordulót a férfi NB I alapszakaszában. Az eddig játszmát sem vesztő Dág folytathatja remek sorozatát, a legfőbb riválisai közül a Csepel és a Szolnok egymás ellen játszik. Javíthatja pozícióját az alaposan megerősített Sümeg is.

DÁG KSE – NYÍREGYHÁZI FRK
(október 16. szombat, 16 óra)
Minden kétséget kizáróan parádésan kezdte a bajnokságot a Dág, amely rögtön az alapszakasz legelején legyőzte két legfőbb riválisát, a Csepelt és a Szolnokot, ráadásul mindkettőt 3:0-ra! A hazai környezetben, a semmivel össze nem hasonlítható, speciális atmoszférájú Oszuska Miklós Sportcsarnokban mindig, mindenkire veszélyes Dág ezúttal is a meccs egyértelmű esélyeseként lép pályára.
A Nyíregyháza eddig két győzelemnél és egy vereségnél tart. A szabolcsiak otthon simán verték a Debrecent (3:0), majd óriási csatában nyertek (3:2) a Sümeg ellen, Székesfehérváron viszont kikaptak (3:1), amiből arra lehet következtetni, hogy idegenben nem megy olyan jól nekik, mint odahaza.

Tippünk: 3:0

CSEPEL – SZOLNOKI RK-SI
(október 16. szombat, 17 óra)
A Dág remek rajtja miatt a forduló rangadójának mindkét résztvevője beragadt. Verbálisan mindkét csapat az Extraligába jutásra törekszik, az eddig látottak alapján erre azonban kettejük közül csak a Csepelnek van reális esélye. A fővárosiak az alapszakasz kezdete előtt két szoros edzőmeccset játszott az élvonalbeli Veszprémmel, Tamás Zoltán edző erős, stílusos csapatot alakított ki a legendás csarnokban. Buzás Miklós, Tamasi István, Daróczi Gergely és Horváth András alkotja az együttes gerincét, de a többiek is rendre hozzáteszik a magukét az összteljesítményhez.
Az Extraligától tavasszal elbúcsúzó szolnokiak a Kodolányi legyőzésével nyitották a szezont, majd kikaptak Sümegen, és otthon a Dágtól. Ez is mutatja: úgy kellene az idegenbeli bravúr a csapatnak, mint egy falat kenyér. A baj csak az, hogy az eddig látottak alapján ezt nagyon nehéz elképzelni. Úgy tűnik, egyelőre nincs benne a meglepetés-siker a Szolnok csapatában, pedig egy esetleges csepeli vereséggel meglehetősen távol kerülnének a visszajutási álmok...

Tippünk: 3:1

SÜMEG RE – DEBRECENI EAC
(október 17. vasárnap, 18 óra)
Ahogy sportberkekben mondani szokás: országos egyes! A sümegiek alaposan megerősítették csapatukat, és a folyamat még nem zárult le! Ezzel együtt pillanatnyilag nem állnak úgy a tabellán, ahogyan szeretnének, hiszen kikaptak Csepelen (3:0), majd Nyíregyházán is (3:2), a Szolnokot viszont nagy küzdelemben legyőzték (3:1). Hazai pályán mindenkire veszélyesek, és az sem lenne meglepő, ha a feljutás kérdésébe is beleszólnának!
A debreceniek Való Tibor kiválása után tovább gyengültek, eddig két meccsük volt, kikaptak Nyíregyházán (3:0), majd otthon megverték a Kodolányit (3:2). Az elnyűhetetlen edző, Fodor Antal tiszteletre és megbecsülésre méltó lelkesedéssel és szakértelemmel végzi munkáját immár hosszú évtizedek óta, de egyáltalán nem lesz könnyű dolga, ha a jelenlegi szezonban meg akarja menteni együttesét a kieséstől.

Tippünk: 3:0

Szabadnapos: Kodolányi-Masita-Hellotel FRKE

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr232373360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dungó 2010.10.15. 21:09:45

A nyíregyházi férfi csapat neve nem NYFSE, AZOK A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁS LÁNYOK!!!!!
A férfi csapat neve: Nyíregyházi Férfi Röplabda Klub, azaz NYFRK!!!!

Köszönöm szépen a figyelembe vételt a jövőben...

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2010.10.15. 21:55:27

@Dungó: Köszönöm a figyelmeztetést, javítva!
süti beállítások módosítása