Továbbra is népszerű a kaposvári fiúk körében a röplabda, de a szakemberek azt mondják: jó lenne, ha még többen űznék ezt a sportágat. A példaképek ugyanis a lehető legközelebb vannak: évek óta a helyi felnőtt csapat az ország legjobbja.

A röplabda alapjaival ismerkednek a gyerekek a kaposvári Berzsenyi iskolában. A fiatalok körében még mindig népszerű ez a sportág, de a korábbi évekhez képest kevesebb az igazolt versenyző.

„Az utánpótlással hadilábon állunk, kevés kisfiú választja most ezt a sportágat – mondta Nagy Andrea, a Kaposvári Sportiskola vezetőedzője. – Vannak olyan iskolák, ahol előkészítő csoportokat indítunk, közülük kerülnek ki a jövő röplabdásai. Ahol ez beindul: a Kisfaludy, a Gárdonyi és a református iskola.”

A Berzsenyi iskolában Ágfalvi Krisztina tanítványai ütik a labdát, és ebben a csoportban is sok a tehetséges fiatal. „Azért kezdtem el ezt a sportot csinálni, mert magasra tudok ugrani, és jól meg tudom ütni a labdát – mondta Tóth Kristóf. – Egy héten három edzést tartunk, másfél órást kétszer és egy kétórást. Rövidek az edzések, és fárasztóak.”

Nagy Andrea vezetőedző szerint rögös út vezet a sikerekhez. „Elsősorban a labdával való megismerkedés, második, harmadik, negyedikes kortól – folytatta a tréner. – Fokozatos a kosárérintés oktatása, majd lépésről lépésre a technikát megtanulni. Időigényes folyamat, amíg a gyerekek sikerélményhez jutnak. Folyamatos mérkőzésekkel a motivációt fenntartjuk, hogy megszerettessük velük a röplabda sportágat.”

A vezetőedző hozzátette: sok fiú példaképe a bajnok és kupagyőztes kaposvári férfi együttes. Napjainkban is szoros a kapcsolat a Kaposvári RSE csapatával, a játékosok időnként edzéseket is tartanak a fiataloknak. A KASI fiú utánpótlása legutóbb Kalocsán szerepelt tornán, és egy első és egy harmadik helyezéssel gazdagodott.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda utánpótlás kasi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr602375013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása