Hétvégén újabb fordulót, szám szerint már a negyediket rendezik a férfi Extraligában, amelyben két érdekes párosítást is találunk. Az eddig veretlen Kazincbarcika a szintén hibátlan Kecskeméthez látogat (ez a találkozó döntően befolyásolhatja az alapszakasz-elsőséget), míg a Szeged a MAFC ellen szerezheti meg első győzelmét.
A Közép-európai Ligában ismét pályára lép a Kaposvár, amely a régi rivális, idén az eddigieknél gyengébb Aon hotVolleys Wien csapatát fogadja a Kaposvári Sportcsarnokban.

KAPOSVÁRI RSE – AON HOTVOLLEYS WIEN (osztrák)
(október 15., péntek, 18 óra)

Egy győzelem és egy vereség volt a kaposváriak mérlege az elmúlt hétvégén, amikor szombaton és vasárnap is pályára léptek. Összesítésben így egy győzelem mellett két vereséget szedtek össze Kántor Sándor edző játékosai, és hazai pályán a bécsiek ellen most égető szükség lenne a két bajnoki pont megszerzésére a somogyi együttesnek. Erre meg is van az esély, mivel a CEV-kupában majd a kecskemétiekkel játszó osztrákok a korábbi évekhez képest gyengébb csapattal rendelkeznek, hiszen a jövő évi, osztrák-cseh közös rendezésű Európa-bajnokság előtt a csapat tulajdonosa, Peter Kleinmann idén tényleg hazai játékosokra alapozta csapatát. A Michael Laimer vezette bécsiek így is veszélyes ellenfelek, és a Kaposvárral az elmúlt években rendre hatalmas párharcokat vívtak, így az szinte biztos, hogy a hazaiaknak most sem lesz könnyű dolguk, ám stabil játékkal, és némi szerencsével megszerezhetik második győzelmüket.

Tippjeink
Rodics Dániel:
Kaposvár-Wien 2:3
Kovács Gábor: Kaposvár-Wien 3:1

KALO-MÉH-KECSKEMÉTI SE – VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA
(október 16., szombat, 17 óra)

Egyértelműen a forduló rangadóját rendezik szombat kora este az alföldi városban, ahol a Kazincbarcika vendégszerepel. Két veretlen csapat csatája lesz ez, amely alapvetően befolyásolhatja az alapszakasz-elsőséget, hiszen egy esetleges vendégsikerrel a borsodiak lépéselőnybe kerülnének riválisukkal szemben.
A Kecskemétből továbbra is hiányzik a két Tóth Gábor, ami először ezen a meccsen okozhat komoly problémát (igaz, hogy a másik nagy riválist, a Dunaújvárost már sikerült nélkülük is két vállra fektetni, ám a Barcika egyelőre némileg masszívabb csapatnak tűnik). Az önbizalommal persze nem lehet gond, elsősorban abból, a Dunaferr elleni találkozóból meríthetnek erőt Karagics Mátyás tanítványai.
A másik oldalon a Kazincbarcika már két idegenbeli győzelmet is aratott az idén, ráadásul eddig minden ellenfelén nagy magabiztossággal lépett át Dudás András legénysége. Szalai Szabolcs és Toronyai Miklós hazaigazolása egyelőre bevált, ám ők is most mutathatják meg igazán, hogy a külföldön eltöltött évek tulajdonképpen milyen hatással is volt a játékukra, az önbizalmukra, és – elsősorban – a mentális erejükre, hiszen ez utóbbira is nagy szükség lesz a Kecskemét ellen.

Tippjeink
Rodics Dániel:
Kecskemét-Kazincbarcika 3:2
Kovács Gábor: Kecskemét-Kazincbarcika 1:3

HPQ-SZEGEDI RSE – MAFC-BME-MAPEI
(október 17., vasárnap, 16 óra)

Továbbra is várat magára Mészáros Péter első győzelme a szegedi kispadon, ám ha valamikor, akkor most nagy esélye van erre a csongrádi csapatnak. A MAFC ugyan masszív, erős rivális, és az autópálya révén már Szeged sem olyan megközelíthetetlen város, ám a hosszabb utazás utáni találkozóból Kazincbarcikán sem jöttek ki jól Vocskó György tanítványai. Igaz persze, hogy a Barcika jobb csapat a Szegednél, ám a hazaiaknak minden apró pozitívumba bele kell kapaszkodniuk ahhoz, hogy végre meg legyen az áttörés, és sikerüljön megszerezni az első győzelmet.
A MAFC az egyik nagy – várhatóan – alsóházi riválisát, a Veszprémet már legyőzte (igaz, az hazai pályán volt), így hatalmas motiváció lehet a fővárosiak számára az, hogy egy esetleges újabb sikerrel nagyon jó pozícióba kerülnének már a negyedik fordulóban. A MAFC-nak az alapszakaszban nem lehetnek vérmes reményei a legjobb háromba, azaz a felsőházba kerülésért folytatott harcban, ám a közvetlen riválisok legyőzése – akár idegenben is – rendkívül fontos, és önbizalom-növelő lenne.

Tippjeink
Rodics Dániel:
Szeged-MAFC 2:3
Kovács Gábor: Szeged-MAFC 1:3

DUNAFERR SE – COMPANY NYELVISKOLA-VESZPRÉMI RC
(október 17., vasárnap, 16 óra)

A tavalyi negyedik hely után idén egyelőre csak szenved a Veszprém, míg a másik oldalon úgy látszik, a Dunaferr el tudja viselni Baróti Árpád távozását. A veszprémiek nyeretlenek, az újvárosiak egy kudarcot szenvedtek el idén – ám Kecskeméten 3:2-re ki lehet kapni. Mindenképpen bíztató a Fejér megyeiek számára, hogy az egyik nagy rivális otthonában szoros meccset tudtak játszani, illetve az is, hogy a kötelező győzelmek egyelőre könnyen jönnek. A hazaiaknál csak Dávid Csanád kisebb bokasérülése ad okot az aggodalomra, míg a vendégeknél továbbra is hiányzik a rutinos center, Bánhegyi István. Mindezek fényében nagy bravúr lenne a Veszprém esetleges újvárosi győzelme.

Tippjeink
Rodics Dániel:
Dunaferr-Veszprém 3:0
Kovács Gábor: Dunaferr-Veszprém 3:1

Címkék: szeged veszprém kecskemét dunaújváros beharangozó kaposvár röplabda kazincbarcika dunaferr mafc vegyész extraliga férfi extraliga kaposvári rse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr1002373728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása