Új helyszínen, új szponzorral, méltóbb és minden szempontból kellemesebb körülmények között kezdhették meg a szezont a MÁV Előre Pro-Patria Electronics SC női röplabdázói az Extraligában. Az együttes kanadai idegenlégiósa úgy nyilatkozott, sok fiatal tehetséget lát maga körül a csapatnál. Colette Meek kifejtette, az erős, találékony játékosban sok lehetőség rejlik.

Természetesen Székesfehérváron mindenki örömmel vette a változásokat. Az első, NRK-Nyíregyháza elleni bajnoki meccsen kényelmesen elfért a nem túl nagyszámú, de annál lelkesebb szurkoló a Jáky József Szakközépiskola tornatermében. Az első szett különösen szorosra sikeredett, mindenkiben, de főleg a hazaiakban benne volt még a nyári erőpróba, a szerbiai junior Európa-bajnokság, s az azt megelőző sietős – s talán éppen ezért megerőltető – felkészülés.

A fehérváriak közül többen apró sérülésekkel is küszködtek, bár ez nem volt igazán feltűnő a külső szemlélők számára, az eredménybe viszont közrejátszhatott. Az első szettet szoros csatában megnyerte az NRK. Ezt követően nem volt megállás, mintha kicsit kisiklott volna a hazaiak vonata, kezdődtek a figyelmetlenkedések. Bár szép, trükkös mentések tarkították a játékot, a szabolcsiak előnye folyamatosan nőtt. Fésüs Irén edző is egyre kevésbé találta a szavakat... A nyíregyháziakon egyáltalán nem voltak láthatóak a korábbi nehézségek nyomai, cseppet sem mutatkozott meg a játékon a nyári, szezonvégi bizonytalanság. Persze, ez mindenképpen pozitív meglepetés a rivális általános, jövőbeni helyzetét tekintve.

A végjáték után azonban mindezek mellett is érthető volt a szomorúság fehérvári részről. Ugyanakkor volt valaki, aki az oldalvonalról szemlélődve ilyenkor is igyekezett a pozitívumokat nézni. Ő nem más, mint a csapat legújabb tagja, a kanadai Colette Meek!

– Hogy érzi magát új csapatában?
– Köszönöm, igazán remekül!

– Mi a véleménye a Nyíregyháza elleni mérkőzésről?
– Meglepő, de úgy gondolom, nem játszott annyival jobban az ellenfél, hogy így kikapjunk. Ma egyszerűen így jött ki a lépés. Van ilyen.

– Ne vegye el senkinek a kedvét ez a kicsit félresikerült bemelegítés, hiszen nem csak a szűk értelembe vett eredmény számít.
– Így van, ezt nevezhetjük annak is. Egyetértek, lesz ez jobb is.

– Mióta vagy a klubnál? Milyen az atmoszféra? Hogyan látja a társaságot?
– Nagyszerű kis társaság ez! Sok fiatal tehetséget látok magam körül, erős, találékony játékosokat, akikben sok a lehetőség. Úgy vélem, talán nem kell különösebben aggódni, mert van bennünk elszántság és nem keseredünk el még a vereségek ellenére sem. Nagyon jó az összeállításunk, tartogatunk a tarsolyban olyat, ami miatt lesz miért aggódni az ellenfeleknek.

– Milyen jövőt képzel el? Hogyan látja a helyzetet a szezon elején?
– Független attól, hogy valóban csak most érkeztem, komoly elképzeléseim vannak a csapatról. Nagyon bízom abban, és őszintén remélem, hogy meg tudjuk mutatni, mi rejlik bennünk. Mindjárt a következő találkozón!

A hazai, NRK-Nyíregyháza elleni vereséget gyorsan feledtette a MÁV Előre, amely 3:1-re nyert a Békéscsaba otthonában a második körben.

MÁV Előre – NRK-Nyíregyháza 0:3 (–22, –16, –16)
Békéscsaba – MÁV Előre 1:3 (19, –20, –20, –20)

Legközelebb az Újpest ellen játszik a székesfehérvári csapat, pénteken (október 15.) 18 órától, hazai pályán, a Jáky József Szakközépiskolába

(forrás: fehervarihirek.hu)

Címkék: máv röplabda extraliga máv előre nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr152367405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása